Monday, February 28, 2011

Join Bloglist Ujang9897



Assalamualaikum


Entah angin ape malam ni aku tibe2 rajin nak join bloglist si ujang and tak lama lagi bakal jadi laki orang tapi perangai macam bebudak..haha


Aku ni tak reti nak review2 blog orang tapi aku just nak habaq mai yang blog hang ni ujang memang sempoi.Tak puji tapi ikhlas dari hati suci murni ni..haha
Trimas gak hang selalu je menempek kat blog aku yang buruk ni :0


Okeh la kawen nanti ajak aku tau kalau tak kerat 16 jadi ujanglisa..miahaha
bye..



















Sunday, February 27, 2011

Jalankan tanggungjawab anda sebagai pembaca blog ni..


Assalamualaikum


Woot..woott
Korang..korang nak mintak tulun sikit boleh tak?ngeh3
Tak susah pon..just main klik2 je.Boleh kan..hehe
Nampak tak poll kat tepi sidebar aku ni..cenggini bentuknye..






See,nampak tak korang poll kt atas ni.Bukan klik kat sini tapi pegi klik laju2 kat sidebar.Sesaje je nak buat survey pasal aku.Nak tau gak pendapat korang tentang aku ni.Aku suke terus terang ni.Mana nak tau ramai orang akan vote aku ni sombong or berlagak ke.Tak pon syok sendiri..hehe
Sekurang2 nye aku dapat perbaiki ape yang patut :)


So sila jalankan tanggungjawab anda sebagai pembaca belog disini okeh..hehe






psst : hepy besday kyerull iaitu salah seorang member tegar SB :)










Saturday, February 26, 2011

Lepas satu bala


Assalamualaikum


Dah lunch belum?Ke ade yang baru bangun tido ni..hehe,standard la kan qadak tido bebanyak time hujung minggu ni :)
Baru je baca entry nisa kay pasal atuk die yang dah meninggal baru2 ni.Sebak aku bile bace entry die.And aku tabik kat die sebab dapat anugerah dekan.Congrats!!


Actually aku baru habis test FAR 260 dalam pukul 10 lebih tadi.Alhamdulillah aku boleh jawab walaupon tak balance kat b/sheet die.Agak bengang disitu -,-
Tapi agak bersyukur kerana diberi peluang kedua*sebab repeat paper ni*
Takde la seblur sem lepas nak jawab test.Memang faham la debit credit die ape :) Thanks miss rosnorita..


Sori bebanyak kat paeh.Aku memang tak sempat nak tolong ko sebab aku pon tak siap lagi time tu.Memang tak sempat la buat akaun ni.Sori dude :)


Aku harap markah test kali ni lebih tinggi la dari before ni.Tak nak la banana fruit two times :)


Malam ni nak kena siapkan assignment AIS then stdy MAF.Pastu baru rasa lega sikit.Ehh lupe lak ngan test AIS akan datang.Perghh banyak kan.Standard la as a student tanggungjwab banyak camni..kan3


Lepas abes test sempat la kitorang berDSLR gune S312 aku.Cehh ade hati nak gune DSLR -,-




gedik sial gambar ni..haha

i'm the tallest :)

me and merkilah :)






haaa...ade mcm kualiti DSLR x??hehehe








Friday, February 25, 2011

OKU pun masuk uitm tau!!



Assalamualaikum


Modul..modul..modul
Tak pergi kena repeat..adoii macam subjek penting lak kan -,-
Ni la uitm..hehe
Modul part tadi banyak cakap pasal 1Malaysia.Then masalah perkauman kat Malaysia ni.Nama pon uitm of cos takkan lari dari cakap pasal politik punye :)
Yang budak laki pon pantang cakap pasal seks or perempuan mula la semangat nak mati.Nyampah aku -,-


Fullstop!!




Actually aku nak cakap pasal OKU or orang kurang upaya.Tau tak siapa tergolong dalam nama tu?Kalau korang tak tau maksudnye korang lah budak oku tu..hehe
Kat kolej redang yang aku duduk ni adela sorang student OKU.Before ni tak pernah lagi ade kot or aku yang tak perasan.Die ni baru part 2 and amek course DAIS macam aku gak.Aku tak sure la background die lebih detail tapi yang penting aku respect ngan ketabahan die as student OKU belajar kat u.See OKU pon ade kesedaran nak stdy ni tak orang normal pon ade yang malas2 tak mau study.Aku cakap kat diri aku gak.Kadang-kadang timbul rasa malas giler nak stdy macam skang ni.Esok ade test akaun tapi tak reti2 lagi nak bukak buku..huhu -,-
Aku tengok die memang sebak la.Die jalan pon tak macam orang lain tapi jangan main2 tau die bawak basikal laju kot..hehe..kalah orang normal macam aku ni.Takut je kalau die jatuh ke ape kan.Die memang kecik je.Suara die pon kecik je.Macam budak2 je suara die..hehe,ala-ala karun gitu :)
Aku rasa major uitm dungun kenal die sebab die merupakan insan yang istimewa dan anugerah yang tak ternilai :)
Setakat ni tak pernah lagi tegur die sebab malu la,,hehe
Just pandang dari jauh je.Die memang aktif kot and biler ngan member die,die paling riuh :)
So bak kata orang don't judge a book by its cover *take this note alright*


So sape2 kat luar tu yang malas2 study tu ingatlah bahawa orang OKU pon ade  kesedaran nak study macam orang normal.Dapat masuk U lagi tu.


 aku pon nak study akaun ni..bye3 :)




pray for me peeps for tomorrow ^_^














Wednesday, February 23, 2011

Blog Ungu


Assalamualaikum..


berjumpe kite lagi eh..hehe


Straight to the point okeh.Aku actually nak join segmen baru yang BPM buat.Kali ni die nak buat group blog by colour pulak.So setelah ditilik2 aku rasa blog aku ni kaler ungun a.k.a pepel.Korang rasa macam mana?Kot2 la aku ni buta warna then tak dapat detect kaler aper..hee


I'm chhose this colour for my blog because i'm really fall in love with purple now..haha jangan marah para peminat pepel.Nak buat guano dah mata aku ni tersuke lak..hik3
Then pepel melembutkan mata aku or mata kengkorang time tengok belog aku ni kan..haha ngaku cepat!!
Tu je kot,takde niat lain ehh...hehe




Jom la pakat join kat BPM okeh.Jangan malu2 jangan segan :)


olrite now nak tag member blog aku yang aku sayang :)



haa apelagi join cepat eh korang kalo tak kene ketuk ketampi kat sini..haha








I'm worried -,-


Assalamualaikum..


Baru bangun dari tidur yg panjang tapi bukan koma okeh..hehe
Start tido dalam pukul 5 lebih untill 8 lebih.Wauu memang terlebih qadak tido ni -,-


Aku sangat risau dengan praktikal aku nanti.Orang lain ramai yang dah dapat feedback tempat diorang praktikal nanti.Aku??Stiil noany feedback tapi baru2 ni time maghrib die adela call aku nak praktikal kat mana.Samade tabung haji kat kelana jaya or kat HQ.So aku of cosla pilih HQ dekat sikit ngan rumah aku.But now aku nak tau samade aku ni diterime or tak..huk3 risau la -,-


Haa sape yang keje kat tabung haji kat bangunan tinggi tu boleh la kite berjumpe nanti ehh..hehe..insyallah aku praktikal kat sane nanti.aminn :)
6 bulan je tapi takut sangat sebab tak pernah lagi rasa kerja pejabat macam tu..huhu


Then my dad kata nak pegi keje nanti kena naik lrt..huhu tak shukenye -,-
Pagi2 lagi kene berebut..uhh
tapi nak buat camne aku ni tak reti bawak kete or motor.So terime jela ape yg ade :)


okey guys nak sambung makan mee pama lak,jap lagi nak buat maf and ais.Madam rhu aku kata kalo sape takleh jawab kena amik gambar and masuk dalam youtube..haha memang lah lecturer aku ni.Suke buat lawak tapi kadang2 die buat betul2 kot..hihi


See u then :)


















I'm the boss!!


Assalamualaikum..


Akhirnye ade gak masa nak menghupdate belog ni.Ade orang rindu tak??hehe
Ekceli baru balik class Ais 290 ni.Nasib lecturer kasi lepas awal hari ni.Ingat balik tadi nak terus qadak tido la tapi teronline pulak kan..hehe


Anyway aku banyak cerite nk bagitau kat korang tapi tak tau nak mula dari mana and banyak citer yang aku dah lupe.Maklumlah orang makin tua camni la jadinye.Tunggu nyanyuk je..haha


Nak citer something ni..hehe.Semalam aku dah start pakai lens tau yang aku bagitau aritu,hehe.Dapat je terus pakai.Tak sabar nyah..haha
Then malam tu aku senyum la kat someone tu macam biase(senyum tu sedekah) then budak tu mesti akan say hye balik kat aku but malam tu die pandang aku macam orang tak kenal.Lain sangat ke muka aku pakai lens ni eh??huhu..tapi pape pon pakai lens memang best.Korang bayangkanlah selama  8 tahun ni aku memerlukan bantuan spek mata untuk lihat dengan lebih jelas but now takde langsung penghalangnye.Cewahh..haha.Memule tu memang agak payah nak masukkan lens tu gara-gara mata aku kecik and lens tu lak besar*16mm tau* tapi usaha tangga kejayaan..haha


Aku pakai lens ni bukan ape tapi nak gak merasa pakai lens kan.And niat tersembunyi sebab nak bagi my eyes look bigger..haha..jeles ngan ummi mata die sangat besar..miahaha..besar tau effect die.Biarlah walopon tak ori..keh3







Motif gambar ni hanyalah mau tunjuk jeans aku kat belakang tu..haha okey itu hiperbola.Nak tunjuk lens yang aku pakai tu la.Kecoh je la minah kampung ni -,-
Lisa pakai lens tak kecoh pon kat tv..haha..takpe aku kecoh kat belog je.Lagipon ni kan diary aku.Name pon pika diaries :)


**************************************


Tadi ade praktis role play for BEL 312.Aku kene berlakon watak boss yang baik hati..ngeh3 sesuai tak den jadi eh?Tadi kena berlakon marah staff yang tak gheti buat keje.Member aku kate aku jadi berlakon watak garang tu..miahaha tepukan gemuruh untuk aku cepat (-_-)
Okey aku tak reti marah orang sangat.Adik aku boleh la aku marah2..haha


Okeh la aku nak join segmen under BPM ni..bye :)














Tuesday, February 22, 2011

I'm wear lens now!!



Assalamualaikum korang!!

Dah lama siot tak hupdate entry.Ni pon mencurik masa malam2 buta ni nak citer kat korang..hehe
Nak dengar tak?Ehh nak bace tak??hehe

Aku punye lens dah sampai hari ni then dengan tak sabarnye aku terus pakai time test tadi.Kire first time aku pakai bende alah ni.Mula2 pakai memang susah kot nak masuk plus mata aku memang kecik.Tapi aku try gak and boleh gak masuk..hehe *usaha tangga kejayaan*
Hasilnye mata aku menjadi sangat besar macam mata Heliza..haa jangan jeles wahai korang sume sebab aku tipu..haha
Jangan perasan la aku boleh kalah ngan si ija tu.Jauh sangat la nak banding ngan die.Die tu dah la cute giler plus mata die yg besar..wahh jeles bangat..
Mata aku kecik je okeh tapi ade la effect besar sikit sebab aku pakai lens 16mm colour hitam :)



Ade effect ke takde eh?or aku sorang je perasan -,- whatever la kan
sila jangan muntah tengok muka budget cute minah senget ni -,-
Ehem3 nak promote sikit kalo korang nak order lens boleh la order kat member aku ni.Dijamin selamat sampai ke pintu rumah kengkorang.Murah pon murah tau.Aku punye RM36 plus postage..haa murah kan.Tolong2 promote member je ni.Tak amek charge tambahan langsung okeh..hehe.Jom terjah sini

Tau tak tadi time test aku ingat aku paling awal sampai sana rupenye aku paling last..haha ape kes la diorang sume datang awal giler.Memang tak boleh blah,haha..

okey bye korang my eyes dah ngantuk and esok ade class pukul 8..night :)


agak busy minggu ni ngan test,quiz + assignment berlambak..jangan rindu aku :)

















Saturday, February 19, 2011

jom tukarkan muka korang menjadi tua


Assalamualaikum

Pernah tak korang terpikir camne la muka korang time dah tua nanti.Still cantik or hensem macam sekarang ke or berkedut-kedut.Of cos la berkedut2 kan lain la korang tu alien dari bumi mana ntah..hehe
Aku ade terjumpe satu appilcation kat fb ni yang die boleh tukarkan muka kite yang cun melecun ni jadi tua sekelip mata je.Believe it..hehe
Rasanya ramai yang dah try benda ni kan,aku baru je nak try..lambat sikit kan aku ni -,-
Aku ade la try kat muka aku yang still muda ni..hehe..nak tengok boleh sila jangan muntah disini okeh..haha



haha hodoh giler muka aku.Tipu la bende ni *taknak terima kenyataan langsung -,-*
Aku ade gak try kat muka balak aku..haha..still hensem walopon dah tua :)


uppa..nape muka u macam senget je..haha
okey tipu ni balak aku -,-

nak try jom klik bawah ni okeh





jangan sayangi seseorang itu melalui wajahnya kerana 1 hari nanti ianya akan tua,sayangila dia melalui hati budi dan agamanya kerana ianya akan bahagia selamanya *berjiwang lak*








Datuk Sheikh Muzaffar datang dungun!!



Assalamualaikum and selamat petang sume..

Firstly nak bagitau yg ni entri basi.Oleh kerana asyik lupe je nak tulis pasal ni so jadi la entri basi sebab benda ni jadi hari rabu baru2 ni.Kire dah basi la ni kan.Tak kire nak tulis gak..hehe

credit pic to ufn :)

Korang kenal tak ni sape.Ape??tak kenal?meh nak ketuk kepala sorang2 kalau tak kenal.Duduk zaman batu mana la korang ni kan..haha
Ni la Datuk Sheikh Muzaffar @ SMS yang juga merupakan angkasawan pertama negara yang berjaya pergi ke ISS.Malaysian must be proud to him because die ni dah mengharumkan nama Malaysia tau :)
For your information hari rabu baru2 ni die datang Uitm Dungun tau tapi malangnya aku tak berkesempatan nak pegi..huk3..sedih siot -,-
Dari ape yg roomate aku citer program tu memang best sebab die ni pandai attract student melalui penyampaian die plus muke die yang comel gilakk tu.Mana tak nye kan..haha.Member aku cakap bukan pompuan je yang over excited tengok die LELAKI pon same tau..haha..tak sangka kan..
Ade sorang mamat tu time datuk SMS ni datang kat die boleh lak die tergamam je bile datuk SMS dok depan die.Tu baru laki kalau pompuan lagi la..haha..Setiap perbuatan and gerakan yang die buat semua student suka..lawak ahh ^_^

Sape yang ade luck tu sempatla bergambar ngan die..sape yang tak tu just boleh pandang dari jauh jela..hehe
Sampai bertolak2 kot diorang berebut nak salam ngan die.Ade yang lawak tu pegang tangan haram pegang baju pon jadila..hehe..Aku cite ni macam aku pegi je kan.Sedangkan dengar cite dari orang je.Sedih la kan tak dapat pegi..huhu..Datuk biler la nak date ngan saya ni!!hehe


mood : law..law..law sebab esok test law!! -,-















Friday, February 18, 2011

Macam mana nak buat bila MALWARE menyerang??


Assalamualaikum


Malam semalam aku dikejutkan dengan benda ni.Nak tau ape??Aku rasa mesti ramai yang dah tau.Tak tau la nape bende ni boleh jadi.Pelik2..




Korang penah kena tak benda ni?Kalau pernah tolong bagitau aku ape yang kena aku buat or aku buat bodoh je ngan bende ni.Mana nak tau die memain ngan aku je.Pelik aku blog pon boleh ade virus.Ingatkan lappy and pd je boleh ade..ish3



huhu macam2 la virus ni..takleh buat orang senang sikit -,-















Sweet moment at Teluk Bidara



Assalamualaikm


Good night korang.Dah tido belom?Of course la belom kan :)
Malam ni aku nak tulis entry yg tertunggak dari hari selasa time maulud nabi baru2 ni.Nak tau x??Kalau nak tau baca sampai habes okey ^_^




Selasa baru2 ni class aku kan plan picnic tepi pantai kat teluk bidara.Alhamdulillah hampir sekelas yg join tp adela 2 org tak dapat join.Kitorang masing2 pegi dlm 5 buah kenderaan.Kereta paeh,najwa,asma,kereta sewa and van kunyit :) Menu ringan je,nasi goreng cina yg dimasak oleh paeh,nugget,sosej and sandwich yg azie buat.Semuanye sodap2 tau..hihi


Sampai sana dlm pukul 5 lebih tapi malangnya hujan lak mule2.So makan dalam kebasahan la :( Mula2 tu mood mcm tak seronok je sebab bile hujan aktiviti pon terbantut la..huhu


time ni tgh hujan kot :)


Tau tak time tgh2 hujan tu tibe2 ade sorang mamat naik motor ni berenti teduh kat tempat kitorang lepak tu.Takpela kan kasi die teduh sekali tapi kesian lak die dok tengok kite makan tapi tak ajak.Kitorang bagi la die nasi goreng then u know what dengan muka tak malunye die boleh mintak kat member aku amek kan sosej and nugget tu.Aisehh tak tau malu giler mamat ni.Pastu siap boleh tanya member aku lagi ' Aik 1 je ke bagi? ' Sungguh tak malu kan -,-


Tak lama tu alhamdulillah hujan dah berenti and kitorang masing2 dah kekenyangan so time to having fun :) tapi...spoil la mamat tadi tu join sekaki aktiviti kitorang..grrr masing2 bengang je tapi tahan jela kan.Abaikan mamat spoil tu okeh -,-


Rupa-rupanya budak laki class kitorang dah plan aktiviti yg best.Best ahh korang..tehee..Korang memang saje nak bagi kitorang main pasir kan.Firstly dah kena cari barang dlm pasir.Mule2 kene cari bola then ishami jumpe.Pastu kena cari lak duit 5 ringgit gula2 dlm pasir tu.Tak jumpe kot and lastly baru tau rupe2nye tipah tertipu.Apelagi semua pakat baling pasir kat ijad..haha best giler kot :)


Banyak lagi aktiviti kitorang and semua best2.Antaranya bina istana pasir,main game ape ntah last tu.Mira yg perkenalkan mainan tu.Hampir maghrib baru kitorang balik.Selagi tak gelap langit memang tak reti nak balik..hehe
Tapi nak tau ade 1 insiden before balik tu.Kereta sewa kitorang tu termasuk dlm pasir.Tak leh nak gerak langsung kot..huhu..Berdebar giler kot time tu.Dahla hari pon dah gelap and takde orang kat situ.Agak cuak la.Macam2 cara2 kitorang buat nak bagi lepas tayar tu.Tak lama tu adela 2 orang abang mana ntah tolong and alhamdulillah berjaya.Kereta tu memang kotor habes la ngan pasir.memang adventure la..huhu


ditempat kejadian XOXO


Walaupun tak lama mana picnic kitorang ni tapi we are enjoy this moment very much.Hilang segala tension belajar..haha..and sangat gembira biler kitorang sekelas are united :)
Hari tu jugak kitorang rasa macam2 perasaan.Mule2 agak kurang gembira coz hujan then gembira giler enjoy ngan member kat tepi pantai then cuak coz kereta tak leh jalan.So semuanye bergabung la dlm sehari je..hehe
Bak kata orang luas perjalanan banyak pengalaman * erk,betul ke eh?*


Lastly aku nak say thanks kat my lovely classmate becoz korang memang sporting ahh :)
sayang korang lebih..haha
 pstt : tido bilik qila mlm ni coz my room takde org la..huhu :(


layan pic okeh :)




sweet bebeh :)





puteri AC 120 4B :)





ohh..budak mereng mana ni -,-





me and aida





we just friend :)








































Wednesday, February 16, 2011

SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS





Assalamualaikum..
Now aku kat class ni,sempatlah tulis entri ni coz lecturer bagi take 5 :)
nak join segmen ben ashaari kali ni.Jom la join skali..



ishh biler la nak tulis entri psl semalam :)













Tuesday, February 15, 2011

Tag dari Woofer Storm


Assalamualaikum semua :)


Ekceli aku sangat seronak hari ni.Nak tau kenapa?Nantikan entri seterusnye..oyehh!!


Hari ni aku mendapat kerja rumah lagi dari cik abang kite sorang ni.Ade ciri2 nak jadi cikgu ni..hehe
Berikut merupakan soklan2 wajib yg die suruh buat.Tak buat nanti takleh masuk class..hehe..takut i :)


1. Apakah yang sedang anda lakukan 30 minit yang lalu ?
~Ohh..aku baru habis mandi kot :)


2.Dua jam yang lalu?
~Gathering ngan classmate.Sangat seronok :)

3. Anda suka?
~Biler orang lain ceria..macam tagline iklan susu baby lak -,-

4 . Minggu lepas?
~Assignment bertimbun2 plus minggu yg amat penat sekali

5 . Tiga lagu yang anda boleh dengar berkali - kali
~Angel in the night - basshunter
~Losing my mind - Lee Seung Gi
~Gotta go my own way - Vanessa Hudgens

6 . Tiga binatang yang anda tidak suka?
~Semua jenis binatang yg boleh terbang
~Binatang yg style menjalar
~Ayam yg suke berak merata-rata

7 . Lima fakta tentang anda
~Kalau marah suke diam..tak suke maki hamun
~Aku ni rabun tapi bukan buta..hehee(copy paste dr ayat achie)
~Memiliki ego yg agak tinggi -,-
~Nak diet tapi tak jadi..haha
~Minat bidang computer

8 . Tahun depan mungkin?
~Aku selamat graduate dengan jayanya :)

9 . Anda tidak reti?
~Aku tak reti bawak kete n motor.Basikal boleh la :)

10 . Anda pandai?
~Aku pandai memasak.Betul ni!!

11. Kawan anda ?
~Kawan aku sporting + comel :)

12 . Anda ada?
~Ada sebuah blog yg x best -,- tapi amat bersyukur sebab ade jugak org yg rajin singgah sini.Thanx all :)

13. Anda seorang?
 ~Aku seorang gadis yg single ;)

14 . Adik anda ?
Adik aku ade 4.2 laki 2 pompuan.Semua single lagi..haha

15 . Anda tidak pernah bosan dengan (senaraikan 4)
~Blogging
~Lepak ngan member(takkan ngan beruk kot -,-)
~Tidur
~Shopping..Wahh!!


16 . Bilakah pertama kali anda bercinta?
~Ohh aku cukup tak suke soklan cenggini.Mana penah bercinta.Okey itu tipu~


17 . Perkara yang orang selalu tidak percaya tentang anda

~Biler aku cakap aku nak kurus..haha
~Biler aku cakap aku ni ganas -,-
~Biler aku cakap aku tak cukup tido tu pasal tido dlm class.
~Biler aku cakap aku "aku tak tipu korang la"

18 . Anda rindu?~Aku rindu family aku and time gathering tadi :)

19 . Anda tidak sabar?
~Nak kurus!!

20 . Lima laman yang anda selalu layari?
~Facebook of course
~Blog korang2
~Blogshop yg jual lens,baju and shawl :)
~Google selalu gak kalo ade assignment yg kena buat -,-
~Twitter
~Gengblogger(nk ping entry je :)



Siap jugak kerja rumah aku kali ni.Okey nak buat assignment BEL pulak ni.Nak kena buat drama la korang..huhu.Tak reti la -,-
Aku malas nk tag orang so sape yg rasa nak buat,buat la tau.Amat dialu-alukan.Jangan lupe tinggal link kat sini sape yg nak buat.Boleh aku terjah nanti :)


Bye korang :)





















Salam Maulud Nabi to all my friend


Assalamualaikum


Salam maulud nabi S.A.W kepada seluruh umat islam kat muka bumi ni.Pagi tadi mesti ramai yang pegi menyambut ramai2 kan.Aku je yang sodap berselubung atas katil.Ceh tak gune punye orang -,-
Ni pon baru2 je bangun..opss terbukak rahsia..hehe


Semalam member aku prank kat aku..huhu.Giler ahh.Korang tau ape?Start jue die cakap kat aku yang esok aku kena join perarakan anjuran Uitm Dungun and aku mewakili club faccys la.Aku tak caya la so tanya member aku yg lain then diorang sume mengiakan.Ahh aku tak caya!!Aku tau disebalik tu diorang main2 mata bagi isyarat kan suruh tipu aku..haha ingat aku tak tau ke :)
Yang paling tak boleh blah bile aku tanya Alya betul ke then kenapa.Die boleh lak cakap sebab aku comel..haha..nak termuntah aku dengar.Ko lagi comel kot Alya.Lastly aku tanya mus sebab rasa die takkan tipu aku.Die ngan muka serius nye cakap memang ahh plus aku kena pegang sepanduk lak tu.Time tu aku dah 50-50 caya ke taknak.


Giler ahh aku baru je niat nak qadak tido aku sampai tengahari gara2 tido yg tak cukup dalam 2 3 hari ni.Aku baru tau kebenarannye time lepak kat court ngan jue,mirror,pijah and myra.Fuhh lega,nasib baik tipu je.Aku memang tak caya pon..haha just buat2 percaya je :)


Okey nak kepochi sikit :)
Inner yang order dari Ayunar dah sampai!!!Best giler tak terkata..haha.Kira ni first time aku beli barang secara online.Nampak sangat aku ni kuno kan
-,-
Now aku ngah order lens dari member aku.Maybe esok sampai la.Lens ni boleh bagi mata aku boolat macam mata heliza.Ehh?boleh ke..mata aku dahla kecik memang tak setanding die la..haha..Tapi pape pon kena la blajar pakai lens dari jue ngan mira sebab aku tak penah pakai lagi before ni.Tolong ehh korang :) 


Petang ni class aku ade gathering kat pantai bidara.Sangat seronak sekali.Tak pernah lagi gather reramai camni.So ni first time okeh :)
Makan ringan2 ke.Tau tak paeh yang masak nasi goreng cina.Wauu lelaki masak tu.Tak sabar nak rasa camne hasilnye.Kalo sedap leh jadi laki orang dah ni..hehe..


Okey la akhir kata marilah kita sama2 bersalawat keatas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W yg kita sayangi.Semalam Valentine memang haram disambut hari ni lak Maulidur Rasul wajib kita sambut sebagai tanda kasih sayang kita kat Nabi kita yang tercinta.








Sunday, February 13, 2011

Aku tak sambut Valentine..korang sambut??


Assalamualaikum..


Esok Valentine?Aku baru perasan..hihi..betapa kuno nye aku -,-
Aku ingat maulidurasul je..hehe


Macam biasa korang pon tau valentine day tu disambut sempena ape kan.Tak tau??Ish3 lagi kuno dari aku ni..hehe.Sekadar info untuk korang walopon ramai yang dah tau tapi nak tulis gok.


Siapakah dia St Valentine dan mengapakah beliau dikaitkan dengan perayaan Hari Kekasih diseluruh dunia?
Ada pelbagai versi asal usul Hari kekasih ni.Pihak gereja Katholik mengenal pasti sekurang-kurangnya 3 paderi bernama Valentine yg dikaitkan ngan mitos ni.Ketiga-tiga paderi ni menerima pengakhiran hidup yg sama iaitu mati dibunuh.
Versi pertama menceritakan mengenai St Valentine yg dikatakan sebagai seorang paderi yg berkhidmat dengan kerajaan Rom pada kurun ke 3 masihi.Maharaja Claudius III mengeluarkan arahan melarang pemuda berkahwin dengan alasan pemuda bujang dapat memberi komitmen,taat setia dan khidmat yg lebih baik sebagai tentera Rom.St Valentine menganggap arahan maharaja tak adil so secara rahsia mengahwinkan pasangan muda mudi yg bercinta.Apabila kegiatan paderi ni terbongkar maharaja memerintahkan beliau dihukum bunuh.
Versi kedua pula menyebut bahawa St Valentine dibunuh atas cuba membebaskan tahanan beragama kristian daripada kekejaman dan keganasan penjara kerajaan Rom.Time kat penjara dia berkawan baik dengan seorang gadis anak kepada pegawai penjara itu.Sebelum dibunuh,St Valentine menulis surat kepada kekasihnya itu dan menandatanganinya dengan ungkapan
From Your Valentine

Mengapakah 14 februari dipilih sebagai merayakan perayaan ini?
Tanggal 14 Februari 269 M merupakan tarikh St Valentine dihukum mati.Lalu untuk mengingati dan menghormati dirinya yg dianggap wira cinta tokoh yg dikaitkan dengan sifat kasih sayang serta sanggup berkorban demi persahabatan,Pope Gelasius mengisytiharkan 14 feb sebagai St Valentine Day.Sejarah ni dah lama berlalu walaupun masih terus diselubungi misteri.


Namun yang pasti sambutan ni berkait rapat dengan tradisi penganut agama kristian dan kepercayaan masyarakat Rom kuno.Sambutan ni takde kena mengena langsung dengan adat resam dan budaya kita jauh sekali bersumber daripada ajaran islam yg suci.Malangnya orang islam pada hari ni terutama remaja hatta pasangan suami isteri begitu ghairah dan tanpa usul periksa membudayakan sambutan ni dalam kehidupan harian.Keseronokan ini disemarakkan lagi oleh pelbagai pihak yg mengambil kesempatan meraih keuntungan.


So lepas baca artikel ni rasa macam nak celebrate ke taknak?Kalo taknak tahniah!! Aku pon tak penah celebrate bende ni :)


So tepuk dada tanya iman :)



psstt : artikel ni ditaip balik oleh aku dari pamplet budak sekolah bagi kat aku time balik dri pasar malam..hehe











Saturday, February 12, 2011

Gembira then sedih


Evening all!!


Pernah dengar tak nama bukit bauk?Ape tak pernah??ish3 biar aku bagitau.Bukit bauk tu bukit yg ade kat belakang kolej aku ni ha.Macam pelik je kan nama die tapi pape pon aku rasa bangga ade bukit kat sini..haha (lepas pegi modul tadi punye pasal la -,-) Actually pagi tadi part 4 ade modul panjat bukit bauk.Start panjat dalam pukul 8 lebih and selamat sampai dalam pukul 11 lebih.Alhamdulillah kitorang selamat kembali turun tanpa ade sebarang kesakitan tapi kalo jatuh2 sikit tu standard la kan..hehe(aku la tu )


Mula2 kitorang jalan sekelas semua tapi tengah2 check point tu kene berpecah so separuh class aku dah jalan dulu :) Yang lain ade la dalam 20 lebih termasuk class A sikit.So aku yang leader diorang..hehe..nasib ade penanda kalo tak lepas mana dah tadi.Sepanjang perjalanan memang best,time ni la kitorang memerlukan semangat bersatu padu.Kalo orang belakang lambat semua kena tunggu.Aku rasa diorang memang jalan agak lambat..haha terkutuk sikit :)


Biasala orang lain2 perangai.Malas la nak cerita pasal check point die tapi pape pon semua check point die memang berguna sebagai seorang rakyat malaysia~




Then kitorang diberi makanan lepas sampai tu and makan reramai 1 class.Adela 2 3 orang tak join tapi takpe sebab memang meriah pon.Time ni la rasa ukhuwah kitorang rapat giler coz masing2 semua dah tak sekali class so jumpe pon jarangla.Lepas makan semua sempatla snap pic..suke2!! haa tak lupe kat ijat yang lead baca doa makan macam budak2 tadika baru belajar baca..haha..pape pon it's great dude :)


Okey kat atas tadi cerita best now aku nak cerita sedih lak..sob3~
Tadi aku terlupe nak bawak kunci bilik and bertambah malang lagi nasib aku biler roomate aku dua2 takde.Sorang pegi library sorang lagi pegi hospital hantar member sakit.Aku??Jadi pelarian kejap..huh~
Memule aku lepak bilik qila sampai pukul 2 then ingat nak pegi pinjam kunci kat pejabat tapi dah sampai pejabat baru teringat yang sabtu TUTUP!!!
Time tu aku merayau2 tanpa arah tujuan..huk3.nak nangis pon ade time tu :(
Ahh sedih!Dengan penatnye tak hilang lagi + badan melekit giler aku lepak tempat tv redang 5 kejap layan citer hindustan.Best gak Amir Khan berlakon..hihi


Then dalam 3 lebih tu baru teringat aku tak solat lagi,so pegi surau and tido kat situ sampai la roomate aku sampai.Dalam pukul 4 lebih barula die gitau die dah sampai then apelagi aku terus la balik bilik mandi then menghadap lappy terus..hehe..Sorry giler la tak dapat nak temankan member aku kat dining.Aku baru mandi je time tu then penat tak hilang lagi.Sorry babe ~


huhu perut lapar giler la..okeyla nak turun beli nasik lak..bye :)


psst: pic xtransfer lagi la..hehe







Friday, February 11, 2011

Vintage theme for dinner Faccys this sem


Hye korang!!
Baru balik meeting ni.Cehh macam orang penting je kan sedangkan ajk pendaftaran je pon.Kecoh je..hehe
Alhamdulillah meeting tadi berjalan dengan lancar tanpa berlaku peperangan dingin dari mana2 pihak.Macam baca berita lak -,-
Tadi budak akaun pon memberi commitment yang bagus.Camni la yang aku nak..hehe


Lastly theme VINTAGE jugak menjadi pilihan ramai.Yang budak laki dah garuk kepala masing2 tak tau vintage tu cemane.Yela diorang mana tau bab fesyen2 camni kecuali la fesyen rambut ala2 korea ngan jepun tu diorang layan la :)
Tadi adela orang suggest theme red white,red black,garden of night tapi lastly sepakat gak memilih vintage sebagai theme kali ni.Rasanye tak pernah kot course lain yang buat theme camni.Takpe biarla kitorang menjadi orang first yang buat kat uitm dungun ni :)


So tunggu dan lihat je macam mana bebudak fakulti perakaunan ni bergaya dengan theme vintage,,hihi..alamak aku pon tak jumpe lagi bajunye..krooh3
Harap la part lain boleh bagi sokongan :)


Now aku pon tengah cari drees yang sesuai for this night.Orang kata sediakan payung sebelum hujan..hihi..alamak ade size ke aku ni -,-
Sape yang nak cari dress ala2 vintage ni boleh la ushar link yang aku bagi jumpe ni.Aku pon mintak tolong incik google je carikan..biasela P.A aku kan..hehe..korang ado??



Actually banyak lagi tapi korang boleh try2 la cari sendiri okeh :)
yg link first tu fatin liyana yang suggest kan..kenal die x??so apelagi terjah jangan tak terjah :)


pssttt : aisehh aku asyik rasa macam ade orang je dok bukak pintu aku dari tadi tapi takde lak orangnye *mood seram lepas baca cerita seram *





















BEN ASHAARI TANYA .. 1TUBE.MY



Assalamualaikum


Korang dah tengok vlog abg ben kat 1tube??Rugi giler la korang tak tengok lagi..so kalo nak tengok klik sini cepat!!nanti dah xde jangan gigit lappy lak :)
So entri aku kali ni nak citer pasal vlog abg ben yg besh tu..ceciter ceciter..hehe


First time aku dengar suara abg ben aku terus terkezut..hehe...tau nape?aku memang tak jangka suara die semacho camtu.Ingatkan suara die garau sangat ke sebab nampak muka mcm garang je..hihi.Kire dah jatuh cinta dengar suara die je..miahaha(gedik sial)..marah cik abg ben nanti :)


Pastu aku memang agree all word yg abg ben cakap terutama pasal tujuan berblog ni.Ade orang berblog sebab nak dapat duit.Kalo klik berjuta kali pon hasil die still tak memadai dengan kite berblogging secara ikhlas.Dulu ade gak terpikir nak buat camtu klik je bebanyak kat iklan nuff tu,then mesti banyak income yg kita dapat tapi lelama rasa macam org bodoh je buat camtu.Kalo nak duit pegi la cari sndiri -,-


Then suke sangat time diorang tunjuk aksi2 orang main gym mcm mne.Tak penah tengok live so tengok dalam 1tube pon okey la..hehe..giler ahh tengok muka diorang memang bersungguh2 nak bina badan ni :)..chaiyokk~~ nanti jadi macam sazali okeh :)


Now nak bagi pendapat mengenai 1tube lak.Bagi aku 1tube sangat best~loading pon tak lambat.Rasanye utube lagi berat kot.Pastu kualiti video die cantik2 and time nak tunggu buffer pon ade show brape saat lagi.Kire best la tu :) Then aku suka ngan logo die.Cool habis.Ehh ni sume macam memuji je lebih.Bukan nak kasi idea pape ke.Ala nak buat macam mana dah aku suke..hehe
Okey la nak bagi pendapat sikit la..tak tau la berguna ke tak.Rasanya 1tube kena lebih banyak buat promotion tentang website ni kat pengguna Malaysia.Rasanya ramai yang tak tau lagi,kalo dah tau of cos terus meletup2 kot.Selain tu digalakkan jugak promote kat luar negara.Diorang lagi suke kot upload video2 camni..hehe


Last but not least kalo aku diberi pilihan aku nak sangat buat vlog and upload kat 1tube tapi apakan dayanya aku takde camera mahal untuk rakam camtu and tak reti nak edit video yang cun macam diorang buat semua tu..ahh jeles disitu -,-
errr tapi kalo 1tube ajak aku join buat video ngan diorang aku tanpa segan silu terime seikhlas hati..haha(ade hati la minah sorang ni -,-)


okey nak kena stop sini dulu..ade meeting jap lagi..
bye :)












Modul part 5



Hye korang :)


Dah lama x membebel kat sini.Kalau korang perasan la ade entri sebelum ni tapi dah di delete atas sebab2 tertentu*fullstop*


Actually hari ni aku ade modul yang sebenarnya diambil time part 5.But aku kan praktikal part 5 nanti so kena la amek awal sikit.Kang tak pasal2 repeat modul extend 1 sem..tak sanggup den :)
Kat uitm ni modul memang wajib,kalau tak ambil tak leh nak graduate.Sanggup ke korang??Modul hari ni just duduk dalam D.A sambil menadah telinga dengar orang bagi ceramah.Pagi tadi die cakap pasal pakaian ngan cara kita nak berinteraksi ngan orang time kerja nanti.Die ajar gak tatacara makan kat hotel,cakap ngan bos camne nati and banyak lagi la.Best jugak la ceramah tadi.Pastu rehat jap makan nasi lemak :)
Then sambung ceramah pasal MAA TAKAFUL.Cehh aku ingatkan pasal kerjaya ke ape rupa2 nya nak promote insurans kat kitorang and nak offer sape nak keje kat sana.Not bad gak pendapatan yang dapat kalau jual insurans ni tapi kau nak dapat ingat senang ke.Mulut mesti mau manis kak!Bukan manis makan gula2 kapas tapi mesti pandai cakap maa.Barulah orang tertarik nak beli insurans yang diorang tawarkan.Betul kan??


Ehh aku ni dah macam penjual insurans pulak kan..hihi
Skang ni rehat jap sebab ade solat jumaat kan hari ni.Jap lagi pukul 2.30 sambung lak.Tak tau la slot ape jap lagi.Jangan cakap pasal politik sudah.Boring kot -,-


Actually aku tengah mencuba membeli secara online skang ni..toink3
before ni memang tak caya sangat ngan barang online ni tapi start berblogging ni aku makin confident nak beli secara online ni.Banyak gak kelebihan die salah satunye korang tak yah susah2 pegi mall cari barang yang korang nak.Just google je barang tu and berderet blogshop yang kuar nanti.Percayalah~ :) Korang just scroll bawah je sampai jumpe barang yang korang nak tu.


So first time ni aku beli bende murah je kot..hehe
Money pon takda skang ni.Kena berjimat cermat sikit bulan ni.So pasni kalo barang okey aku nak try lagi.Aku just order inner kat ayunar dulu.Tengok nisa kay pakai macam best je so nak try gak la :)
Lepas ni nak beli lens lak..hehe


psstt : nak bukak akaun cimb la :)


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...