Wednesday, March 30, 2011

Shortnap :)



Assalamualaikum..


Good afternoon korang :)
Tengahari ni aku lunch chipsmore je.Korang lunch ape??hhe
Ekceli jap lagi ade class pukul 2.30 tapi sempat je lagi online kat bilik ni..hehe
Nak ponteng sayang lak sebab nanti miss tolak markah aku tak pasal.Dah la markah yang aku dapat selama ni pon cukup2 makan jer -,-


Aku ponteng ehh bukan ponteng tw.Just tak dapat nak datang class je..hehe tak sama kan..gara-gara mata kanan ku sepet macam kena tumbuk.Effect pakai lens ke..tak caya ahh..hahaha


Okey la saja nak update pendek2..bye :)










Tuesday, March 29, 2011

Adik aku accident..tolong doakan kesihatan die (-_-)



Assalamualaikum.


Selagi aku tak menaip malam ni memang hati aku tak tenang.Biarlah kerja aku berlambak nak buat ni.Aku rasa sangat sedih walopon luaran nampak ceria ;)
Tadi my mom called me and tell me my little bro was accident.OMG memang tak caya gak sebab takde lagi dalam sejarah family aku yang accident.Adik aku eksiden hari jumaat baru2 ni tapi mak aku tak nak bagitau aku sebab takut aku risau.Bila tengok adik aku dah sedar and stabil baru la mak aku bagitau.Sebak je dengar suara mak aku time tu.Aku nak nangis!!


Patutla minggu lepas hati aku membuak-buak rasa nak balik rupanya ade kejadian yang akan berlaku.Tapi yang lepas biarlah lepas.Mungkin semua ni ade hikmahnye :)
Aku rasa macam nak balik malam ni jugak tapi memang ikut hati parah la jawabnya.Minggu depan memang minggu yang membunuhkan bagi aku -,-
Rasa macam nak menitik air mata tadi time dengar suara mak aku pon ade.Oh Allah give me strength -_-


Nak dekat-dekat exam ni memang banyak la ujian yang menimpa.Emosi pon kadang-kadang tak terkawal.Sorry la kalo sesape yang terasa dengan aku dalam masa terdekat ni.


Aku sangat risau akan keadaan adik aku sekarang ni.Mak aku kata kaki ngan tangan patah.Ya Allah selamatkanlah adik aku.Die bagitau aku die terlanggar kereta time naik motor..huhu sangat seram biler mak aku ceritakan keadaan die sekarang.Afiq..walopon kite kat rumah selalu gadoh tapi dalam banyak2 adik aku,aku sayang ko lebih.Biasalah orang kata adik beradik kalo umur dekat-dekat ni memang selalu gaduh.Tu memang aku tak nafikan.Biasala gaduh2 manja gitu..hehe


Ko paling senang kalo aku suruh buat pape.Sanggup hantarkan aku kalo aku nak pegi mana2.Hantarkan aku time nak hantar resume and macam2 lagi la.Aku tau ko terpaksa sabar layan kerenah kakak ko yang gedik ni -,-
Aku berbangga biler result SPM ko agak membnggakan walopon tak setinggi aku..hehe


Okeyla aku rasa macam nak banjir je kat blog aku ni.Kang tak pasal2 tsunami lain lak yang datang nanti.Harap ko tak baca entry aku ni.Lagipon ko memang tak layan blog2 ni :)


Kepada semua pembaca blog yang aku sayangi ni aku harap korang boleh doakan kesihatan adik aku okey.Memang die kena extend la sem ni.Sayang je belajar satu sem tapi tak sempat nak amik exam -,-
*mungkin ade hikmahnye*



first time tulis entry pasal family sambil air mata bergenang -,-










Monday, March 28, 2011

Masalah yang aku hadapi dekat2 exam -,-


Assalamualaikum.
Selamat petang semua ;)


Final exam bakal menjelma tak lama lagi.Tak sampai sebulan rasanya.Sebut je final mesti korang yang bergelar student akan terasa kedebarannya.Terutamanya subjek-subjek yang kita lemah -,-




Tadi my lecturer bagitau ade test 5/4 nanti.Geram betul sebab ade 2 test hari yang sama.4/4 tu pulak ade present law ngan DINNER.Nak mintak lecturer post pone hari lain pon tak boleh.Kenapa la para lecturer yang sangat baik hati ni tak boleh buat test awal2 sikit,ni tak sume pakat buat test dekat2 tarikhnye..huhu
Otak aku bukan computer la -,-


Okey aku boleh terima alasan mana boleh buat test awal2 sebab silibus tak habis belajar lagi tapi tak kesian ke kat kitorang yang kena bahagi masa nak study 2 subjek dalam 1 masa :(


Aku tau ade yang agree with me and ade yang bangkang seketat-ketatnya tapi it's just my opinion right??
Tadi dapat markah quiz AIS 310 and alhamdulillah tak fail kalo tak fail je memanjang..haha
Aku akui aku memang seorang yang pemalas menghafal lebih2 lagi subjek teori.Ahh bagi aku cara nak jadi rajin sikit wehh -,-


Sekarang pulaj ade 3 assignment yang nak kena buat and due date pon semakin hampir.Ehh 4 la semua termasuk law -,-
Ahha kire tiap2 subjek ade esaimen la.Tak suke esaimen!!!!!












ESAIMEN = STUDENT -,-











Sunday, March 27, 2011

Jadi composer lagu pulak kan :)


Assalamualaikum..


Sementara nak tunggu masuk isyak ni sempatla kot menaip sikit.Tak nak cakap banyak pon sebab banyak merapu je nanti -,-




Hari ni our miss amalia suruh buat lagu berdasarkan tajuk yg kite pilih baru2 ni.Contohnye aku pilih corruption then kena la buat lagu mengenai corruption.Siap suruh cari minus one then reka la lagu ape2 pon.Wahh dah macam ajai aku ni bikin lagu sendiri.Actually bukan aku sorang je la,ngan group aku gak..hehe


Now pening lak camano la ek nak buek lagu ni.Dengar lagu tau la den..huhu
Nak pulak latest ni bertimbun2 lak eseimen aku.Tiap2 subjek ade kot..adoii -,-
Salah aku gak sebab buat kerja last minute (ade page for sape yg suke study last minute tw..hehe)


Haa ekceli nak bagitau kat korang yang mulai 29 mac ni ade ekspo kerjaya kat uitm dungun.So sape nak datang,datanglah ramai2 okeh.Macam2 ado..hehe
Aku pon tak tau ape tujuan sebenar ekspo ni tapi rasanye la dah nama pon ekspo kerjaya mesti la diorang memperkenalkan dunia kerja kepada para senior yang nak grade tak lama lagi..kan2??


Tak silap aku la buat kat stadium gemilang..tak pon dewan aspirasi je kot :)




Alaa tak sempat nak jumpe pemain bola sepak dari uitm penang baru2 ni..hehehe











Saturday, March 26, 2011

Earth Hour 2011..Korang ikut tak??


Assalamualaikum..


Patutla kat blog ramai dah blogger kecoh2 pasal earth hour.Kat fb pon ade orang invite aku join bende ni.Rupa-rupanya malam ni la earth hour day nye..haha memang lembap sikit la aku ni.Maklumlah orang bzy kan..hehe


Sepanjang earth hour dilancarkan aku rasa aku tak pernah ikut..hehe bagus tak?bagus tak??
Bagus kepala otak aku la -,-
Sepatutnya kita kena la menyokong event yang dijalankan oleh seluruh negara ni bagi menyelamatkan bumi kita yang semakin mengancam ni ehh diancam la -,-


Ingat lagi first time earth hour dibuat time tu aku ade kenduri kat umah pak long aku.Mula-mula aku berniat gak nak tutup lampu sume tepat pukul 8.30 malam tu tapi kang tak pasai2 kena baling periuk mana taknye orang ngah dok kenduri aku boleh main tutup2 pulak.So abaikan jela niat murni aku tu :)


Pastu aku ingat die buat tahun tu je rupenye tiap2 tahun ade.So hari ni kire tahun ke 3 la kan??betul tak korang??
Haa ingat lagi time malam earth hour day tu gak aku dapat banyak mesej dari orang (yela takkan beruk kot mesej).Mesej tu lebih kurang bagitau yang jangan ikut earth hour ni sebab ni salah satu cara israel nak hancurkan umat islam.Aku pon xsure cara macam mana tu.Wallahualam 


Tapi lama kelamaan xde dah orang kecoh pasal ni.Maybe kabar angin je kot yang tu.


hurm okeyla mata aku ni dah ngantuk sangat ni.Nak tido kejap la..hehe
bye :)










Friday, March 25, 2011

Cik epal blogger berani mati




Hye korang..
Mesti korang kenal kan ngan trademark sorang blogger cun ni kan.Ape??tak kenal..ish nak kene pelempang laju-laju ni..haha
Sape lagi kalo bukan cik epal.Ni memang nak kene pelempang dabel kalo x kenal.Ekceli nak kata aku ni pembaca blog tegar die pon tak gak sebab kadang2 je aku baca especeli pasal gosip antara blogger ke or sape2 jela..haha..aku suke berita gosip2 nih -,-


Aku bukan nak cakap ape pasal cik epal ni sebab aku rasa ramai dah kot yang kenal die.So memang membazir air liur je membebel kat sini(bukan menaip ke aku ni -,-)..Satu je aku nak cakap pasal die ni..satu je..janji2!!


Die punye entry memang banyak yang berani mati punyer!!
Memang tabik spring gak kat die ni sebab die ni style kalo xsuke someone tu terus tulis direct plus bubuh pic lak tu.Perghh memang sodap ahh..
Secara automatik boleh jadi femes korang.Nak femes secara free??Senang je..pegi lah cari gaduh ngan cik epal of cos tak lama tu korang jadi femes biler muke korang melekat kat blog comel die tu..hehe


Bukan semua berani buat cenggitu.Aku nak mention kat someone pon berape kali menaip backspace.Takut kang tak pasal ade yang kene saman nanti..haha
Antara entry terbaru die yang memang berani mati ialah ni.Free je ex die tu pemes kan??dengan2 awek baru die pemes sekali..muahaha


Last but not least aku pelik gak ngan style tudung cik epal ni..hehe
Tak penah dibuat dek orang..hahaha..jangan marah cik epal..just kidding :)








Tuesday, March 22, 2011

Gambar family day faccys :)


Assalamualaikum..


Hari ni amat penat sekali.Skang ni rasa macam nak tido je tapi takleh sebab esok ade 2 benda nak kena present then kena discuss malam ni gak.Tu la gara-gara suka buat kerja last minute -,-


Ahha gambar family day faccys gue dah dapat.Nak tengok tak??hehehe..tak nak tengok pejam mata jela okey..hahaha









layan jela kan..out :)










Sunday, March 20, 2011

Aktiviti yang sangat menarik di uitm dungun


Assalamualaikum..


Minggu ni walopon aku amat sibuk tapi penuh dengan aktiviti yang sangat seronok sampai lupa akan pelajaran..haha
Antara aktiviti yang sangat menarik di uitm dungun minggu ni ialah..jeng3


ANGKLUNG..




sangat seronok.dapat belajar benda baru and first time kot blajar alat muzik tradisional camni :)

then FAMILY DAY..


ummi...aku nak gambar cepat!!hahaha

then malam semalam pulak malam perasmian FESCO and kolej duyung.Macam2 persembahan yang diadakan semalam antaranya tarian kuda kepang,silat cekak,tarian ala-ala country and ape ntah lagi.Aku mana la tau sume tarian tu..haha..haa yang bestnye ade persembahan brassband.Sangat seronok.Lebih-lebih lagi ade member aku main band tu :) Tumpang gembira yer :)


ijad ngan kuda kepangnya..aku pegang gak kuda tu..hehe



myra with her uniform :)

myra..ape ntah nama bende ni..aku lupe..haha

walopon pic ni blur giler tp nk upload gak..haha..kalo perasan ade uknown spesis kat tepi aku tu..hahaha

ahh..muka sangat burok ye..haha(aku la bukan pijah)


See sangat seronok kan.Kampus korang ade??hehehe.Kalo korang nak tau uitm dungun ni memang femes ngan aktiviti2 kebudayaan ngan brassband die.Sukan pon tak kurang hebatnya.So sape2 yang rasa die aktif dalam aktiviti2 camni marilah ramai2 masuk sini yer.Tempat nye pon sangat menarik.Tepi pantai je kampus die.Kalo boring2 tengok buku jom merendek tepi pantai sambil makan kopok lekor sedap ngan jagung manis dengan harga yg murah..hehe tukang promote uitm lak kan..hehe

Pagi tadi lak ade jumpe bersama timbalan naib canselor uitm s.alam.Diorang kata sangat seronok.Aku jeles okey..haha..tak dapat pegi -,-

hurm..sekian je kot..bye :)






Happy birthday to my dear


Assalamualaikum..

Nak nyanyi sikit boleh??hehehe


Happy birthday to you..
happy birthday to you..
happy birtday to achie..
happy birthday to  you..

Hurm rasanya tak terlambat kan saya nak wish happy birthday kat awak..hehe
Eh betulkan besday awak hari ni..kalo salah saya nak lari jauh2 ni..haha
 Diharap dengan peningkatan umur ni awak dapat menjadi seorang yang lebih matang dan menjadi seorang lelaki yang lebih bertanggungjawab :)

Sorry banyak2 if selama ni saya ade terbuat awak sakit hati or bengang ke tapi saya tau awak sentiasa cool kan..hehe
If you have any problem you can PM me :)
Don't shy2 eh..hehe
Takde alasan yang saya asyik busy okey -,-


Saya memang tak reti nak buat ayat sweet2 ni.Yang ni je kot yang saya mampu buat :)





sy memang busy dalam minggu ni tapi still ade masa tulis entry ni :)





Saturday, March 19, 2011

Tahukan apa itu ANGKLUNG..sangat seronok okey :)


Assalamualaikum..


Sangat penat hari ni.Dari semalam lagi berjalan.Semalam pegi pasar malam.Then pagi tadi ade bengkel ANGKLUNG.Malam tadi lak ade persembahan pulak.Esok lak ade family day faccys.Wahh biler masa den nak study..huahuahua


Korang tau tak ape itu angklung..Meh sini aku nak promote sikit alat muzik yang aku main seharian ni.





haa ni la angklung.Bende ni diperbuat daripada buluh yang terpilih.Bunyi yang terhasil nanti memang merdu macam nak tido pon ade.Sampai skang terngiang2 kt telinga aku bunyik angklung tadi..hehe..betapa kuatnya penangan angklung ni kan.


Actually aku memang tak kenal langsung ape itu ANGKLUNG.Yela aku ni buta seni betul -,-..Then member aku ajak join.Aku pon join la dah alang-alang free then dapat sijil lagi tu.Yang ajar tu bukan calang2 orang.Import dari indon sih..hehe


Mula-mula kitorang diajar membuat angklung sndiri.Die just bagi buluh then kitorg kene asah sampai boleh keluarkan bunyik yang merdu :)
Memang best ah.Ade gak terluka sikit2 sebab pisau die yang agak ngeri.Ala-ala pisau ramboo gitu.Then lepas solat jumaat kena berkumpul kat D.A sebab die nak ajar macam mana nak main angklung tu,best ahh time tu.Aku dapat huruf B.Sesuai ngan class aku class B :)


Best sangat time blaja main muzik tu.Die punye pengajar pulak sporting giler babeng and pemain muzik diorang pulak gantang-gantang dong..haha
Sempat gak snap pic ngan diorang tadi..hehe mimpi diorang la aku malam ni :)
Then before balik for sesi petang sempatla k.ain bagitau yang kitorang ni menjadi ahli angklung secara automatiknye.Woahaa aku tak nak!!
Tapi nak buat camne dah terpaksa join club tu,aku ni mana la minat muzik2 kontemporari cenggini.Then nanti kena buat lagu la,macam2la..huhu


Malam tadi pulak ade show,ade gak budak kebudayaan buat tarian kuda kepang and tarian asmaradana.Sangat teruja tengok diorang menari.Macam ade spirit gitu :)
Bangga kejap jadi student uitm dungun..hehe
Tau tak kitorang kena naik pentas buat show skali ngan diorang.Waahh sangat teruja :)


last-last semua pakat bergambar ngan kakek2 yang gantang2..haha
Sangat seronak :)
amik gak ngan pemain cilik diorang.Sangat comel diorang tu.Rasa nak cubit2 jer..haha


oleh kerana gambar tak transfer lagi so takleh la nak tunjuk kat kengkorang..wait yaa








takziah buat billa classmate aku kerana adik lelakinya kembali ke rahmatullah petang tadi..al fatihaah 










Thursday, March 17, 2011

Kejadian yang mengharukan dan menyampahkan


Assalamualaikum..


Dari semalam dungun kesejukan dek hujan non stop.Memang memerlukan semangat yang kuat untuk pergi ke class.Setan baik mana yang rasuk aku bagi rajin pegi class hari ni pon aku tak tau.Aku berjaya pegi ke class hari ni!!hehehe
Walopon hujan and katil memanggil-manggil suruh sambung balik tido tapi semangat aku nak pegi class lebih kuat..memang tak boleh blah -,-


Time nak pegi class,kat cafe sa-din aku ternampak 1 insiden yang betul2 menyentuh perasaan aku..huhu
Ade sorang mamat ni eksiden time kat bonggol tepi cafe tu..huhu..cuak gak aku time tu mana la nak tau teruk ke eksiden tu kan.Mula-mula dengar gak bunyik yang kuat dari belakang,then toleh nampak mamat tu dah tercampak kira-kira semeter dari motor die.Yang buat aku tersentuh tu semangat die nak pegi class gak walopon dah eksiden.Die bangun balik angkat motor die then pegi class dalam sakit-sakit tu.Waa tabik sama lu la :)
Kalo aku dah nangis2 then tepon mak nak balik umah..haha (tu beza laki ngan pompuan -,- )


Alhamdulillah takde bende buruk yang berlaku.Maybe semua tu ade hikmahnya :)




haa nak citer pasal perangai budak level aku yang tak matured langsung..grr rasa nak penampar pon ade.Semalam ade kecoh2 kat level aku bilik member aku gak tapi die jarang dah duduk sana.Aku wonder ahh pesal kecoh2 tu then pegi la sana.Biasa la perasaan ingin tahu tu meluap-luap..hehe
Rupa-rupanya budak tu taknak bukak pintu bilik sedangkan roomate die dah merayu2 mintak bukak sebab kakak tu nak study esok ade test.Boleh lak minah tu cakap camni ' ala kakak kan dah pandai tak yah study la '..kalo aku la memang dah kerat 16 macam monalisa buat tu..huhu
Aku pon tak tahu punca die mengamuk pasal ape tapi memang menjerit-jerit gak die malam tu.Gile meroyan ape.And aku pon tak tau die marah ngan roomate die or member die sebab time tu member die ade kat luar tu suruh die bukak pintu gak.Tibe2 terpikir jap " macam mana la kalo die gadoh ngan laki die..die kunci pintu bilik la jawapnya..hahaha "


Memang tak matured langsung minah ni.Dari info yang dipercayai la aku dapat tahu budak ni memang budget giler and memang tak matured -,-
First time la aku jumpe budak u cenggini..huuu


Buat pengetahuan korang berukben aku dah koma jap gara-gara aku tak bayar bil akibat kekeringan buat masa ni.Sorry bebanyak kat korang2 yang dah visit blog aku tapi aku tak visit korang balik.Insyallah ade masa terluang aku akan visit korang balik eh..hehe..




yeeehaa esok ade bengkel angklung :)







Wednesday, March 16, 2011

Tak habis-habis dengan ajaran sesat..



SHAH ALAM: Mampu mengimbas siapa yang bakal masuk syurga atau ke neraka, mampu menghantar roh orang sudah mati ke Makkah untuk beribadat hingga kiamat dan memulihkan mangsa santau dengan bacaan Yassin secara mengundur - itu antara kebolehan luar biasa Tok Belagak.
Namun, semua itu dakyah songsang satu kumpulan dipercayai ajaran sesat yang kini bergiat aktif di pinggir bandar raya ini untuk mencari pengikut. Ia diketuai seorang bomoh lelaki berusia 50-an yang digelar Tok Belagak. 
Mendedahkan perbuatan bertentangan akidah itu, seorang ibu tunggal yang mendakwa dua anak lelakinya berusia 30-an terpengaruh ajaran terbabit berkata, dia amat bimbang akidah anaknya akan terpesong daripada ajaran Islam sebenar.

Wanita berumur 56 tahun yang hanya mahu dikenali sebagai Siti berkata, pada mulanya kedua-dua anak lelakinya itu menemui lelaki terbabit untuk mendapatkan penawar penyakit dialaminya yang tidak sembuh sejak sekian lama.



“Pada mulanya anak-anak saya ingin mencarikan penawar untuk sakit saya dan tidak kebah sejak dulu. Namun, selepas diberikan air kononnya boleh menyembuhkan penyakit saya, anak tertarik untuk mengikuti ajaran kumpulan digelar Darul Saka itu.


“Mereka tertarik menyertai kumpulan itu selepas melihat penampilan ahli dan ketua ajaran terbabit. Dari luar mereka kelihatan alim dan warak serta selalu membaca kitab dan berzikir. Sebab itu saya tidak membantah pelawaan anak untuk menyertai kumpulan mereka pada mulanya sejak dua tahun lalu.

“Tok Belagak pula tak kedekut menurunkan ilmu kepada anak saya untuk mengubati mereka yang terkena saka dan mereka seperti teruja kerana mempunyai ilmu itu,” katanya.

Namun, Siti pelik apabila anaknya membaca surah Yasin secara mengundur ketika mengubati orang yang mengalami sakit buatan orang atau dirasuk.

“Lebih menghairankan apabila Tok Belagak mendakwa boleh tahu berapa banyak amalan arwah suami saya ketika hidup. Arwah meninggal dunia lima tahun lalu dan Tok Belagak mendakwa mampu menghantar roh suami saya ke Makkah untuk beribadat sehingga kiamat untuk menampung dosa ketika masih hidup.

“Saya rasa itu dah cukup melampau kerana saya sentiasa mendoakan untuk arwah suami. Tok Belagak mendakwa dia tahu sejauh mana amalan arwah. Bagi saya itu semua kerja Allah dan dia tidak patut mengeluarkan kenyataan begitu,” katanya.

Siti berkata, dia mula mencurigai amalan kumpulan diketuai bomoh terbabit sejak Ramadan tahun lalu, apabila melihat anaknya yang rajin ke masjid atau surau berhampiran rumah untuk menunaikan solat sunat tarawih tidak lagi berbuat demikian, malah tidak sekali pun melakukan ibadah itu.

“Bagai nak gugur jantung apabila mereka menyatakan tak perlu menunaikan solat tarawih di masjid atau surau kerana mereka bersolat dengan Rasullulah s.a.w di langit. Saya mempersoalkan kenyataan mereka, tetapi sedih betul anak-anak yang saya sayangi memarahi dan meminta saya tidak masuk campur urusan ibadah mereka,” katanya.

Menurutnya, dia kini buntu memikirkan cara untuk memulihkan akidah kedua-dua anak itu, namun pada pada sama tidak berani mendedahkan kegiatan songsang bomoh terbabit kerana bimbang keselamatan diri.

Katanya, sebelum ini dia pernah mengikuti anaknya ke tempat bomoh itu beroperasi untuk ikhtiar mengubati penyakitnya, tetapi selepas menghidu ajaran songsang bomoh terbabit, dia tidak lagi mengikut anaknya ke sana.

“Tok Belagak yang mempunyai isteri dan lima anak turut mendakwa menjalankan aktiviti membuang saka dari jarak jauh. Malah, dia mendakwa mempunyai kawasan jajahan di Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

“Saya difahamkan di kawasan Lembah Klang saja, lebih 300 pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) sudah terpengaruh dengan mengikuti dan menyebarkan ajaran Tok Belagak menerusi blognya di Internet,” katanya.






sumber metro




Monday, March 14, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA






Assalamualaikum..
Curik2 join segmen ben ashaari ni sedangkan madam rokiah ngah lecture kat depan tu..hehe..jgn tiru aksi ni okeh -,-

Jom terjah soklan cepu mas ni..hehe

LELAKI pilihan anda ?
~lelaki yg bertanggungjawab,jaga agama,sayangkan family and mempunyai pendirian yg tetap :) 

Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? 
~lelaki seksi macam si seksi ni ke??hehe..rasanye tak perlu kot sebab aku tak tau nak cakap camner laki tu biler seksi.Maybe time berpeluh kot..haha..bagi aku laki tu seksi biler senyuman die ikhlas..haha yeke??

LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?  
~Yeke diorang sanggup??Tak caya lah~ Selalunye lepas dapat pompuan tu then dah boring cari yang lain kot.Kalo yg dah kawin tu lain citer la kot -,-

Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?  
~Ya of cos aku tak sanggup walopon rasa madu tu manis aku tetap tak rela..haha..tak sanggup nak berkongsi kasih ngan orang lain..erk @_@ 

Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan? 
 ~Just cool bebeh :) Kumbang bukan seekor okey.Chill sudah..
   
LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?  
~No comment.Rasanye depend pendirian seseorang tu.
   
SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??  
~Hurm..pompuan kot sebab seorang pompuan tu kalo dah sayang kat someone sanggup buat ape saje kot.Betul tak kaum wanita?? 

 Apakah anda seorang yang mudah cemburu ? 
~haha soklan cepu mas ni.Rasanye ye kot..hehe
 

Done :)
nak join sempat lagi ni before tengah malam..


huhu berukben dah tak leh gune sebab tak bayar bil..geramnyerrr~









Entry emo sikit malam ni



Assalamualaikum..
Before tido nak menaip sikit la kan..hehe


Just nak cakap..I MISS MY MOM AND MY FAMILY :(
Lambat lagi nak balik cuti sem..huahua :'(
Aku rasa keseorangan sangat malam ni.Tak tau la kenapa.Nak pegi bilik member pon dah jauh skang :(
Kalo dulu2 bilik sebelah2 je,boring je lepak ngan diorang.Now kene independent sendiri la.Pegi toilet sengsorang.Semalam pon tido sengsorang.Lapar makan sengsorang gak.


Aisehh tak pasal emo malam ni.Gara-gara dengar lagu maher zein la ni.Mendayu-dayu betul lagu2 die ni.Boleh buat aku tido terus ni..haha


Okey la nak tido dah.Esok class pagi..kang tak pasal jadi macam hari ni skip class -,-


macam rindu seseorang la..huhu












Sunday, March 13, 2011

Demi cinta Allah



Baca dan renung-renungkan :)

Dia ingin berubah. Dia ingin jadi seperti dahulu. Sentiasa mengingati Allah, sentiasa takut akan azab-Nya, sentiasa taat pada perintahn-Nya, dan sentiasa jaga batas pergaulan. Dia yakin dan percaya, perempuan yang dijaga oleh Allah, pasti tidak akan membenarkan mana-mana tangan lelaki menyentuh dirinya.
Namun, takala dia merasakan dirinya cukup bahagia dengan hidayah Allah, Allah menguji dirinya. Allah menghadirkan dirinya dengan seorang lelaki yang menuntut balasan cinta. Dirinya dimewahkan dengan kata-kata pujian, dengan gurindam rindu dan madah-madah cinta yang sebelum ini tidak pernah meneroka hati dan jiwanya.
Dia percaya cinta dari Allah, tapi dia lupa itu bukan caranya. Dia alpa. Hatinya sudah tidak seperti dahulu. Hatinya dilimpahi rasa rindu si jejaka. Rindu si nafsu yang mengwar-warkan kemanisan cinta manusia. Bukan dia tidak sedar dia sudah berubah, bukan juga dia tidak sedar bahawa ketenangan hati yang pernah dianugerahkan oleh Allah semakin menjauhi. Dia menutup kesedaran itu dengan janji dan kata-kata cinta si jejaka.
Dia sudah jauh dari hidayah Allah. Imannya rapuh, syaitan menari-nari tatkala dia membenarkan tangan rakus si jejaka menyentuh dirinya bersama alunan syahdu janji kekasih. Tempat yang sepatutnya dia jaga, didedahkan. Kononnya yakin si jejaka adalah suaminya.
Tidakkah dia takut dengan dosa atau dengan azab Allah?. Ya, dia sedar tetapi separa sedar. Rasa sayangnya pada jejaka itu mulai melebihi segalanya. Namun, syukur pada Allah, Allah masih sayang padanya. Jejaka itu gagal menawan mahkota dirinya. Saat dirinya berutus cinta, dia masih lagi solat, dia tidak lupa tanggungjawabnya. Namun mungkin solatnya masih tidak sempurna lalu robohlah benteng imannya dipukul ombak nafsu cinta manusia.
Allamdullilah. Allah menurunkan hidayah pada dirinya. Di saat jejaka menyepikan diri seketika, dirinya dilanda rasa berdosa. Mengingati kembali dosa-dosa yang dilakukan, mengalir air mata kekesalan. Disaksikan kegelapan malam, dia bangun untuk bersolat taubat. Menangislah dirinya sepuas-puasnya. Dia memohon petunjuk pada Allah, dia ingin kembali, kembali atas cinta. Demi cinta Allah yang tidak pernah berpaling dari hidupnya dia nekad untuk berubah. Namun hatinya sedikit takut akan janji Allah.
"Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan begitu sebaliknya."
Apa yang patut dia lakukan kini. Dia mula merasakan dia bukan dari kalangan wanita yang baik-baik. Tidak layak untuk sesiapa. Dia menutup pintu hatinya seketika dari cinta manusia yang bernafsu yang mengeruhkan kolam keimanannya yang pasang surut. Sehingga ditakdirkan Allah untuk dirinya bertemu dengan seseorang yang mencintainya kerana Allah.
"Demi cinta Allah yang ku kejar, kuatkan hatiku untuk bertahan, berikan ku kecerdasan akal untuk sentiasa berfikir tentang kuasaMu, hulurkan pertolonganMu di saat-saat aku hampir tewas, sinarkan nur hidayahMu untuk aku terus di jalanMu. Ya Allah! Aku memohon keampunan kepadaMu."





Long journey many exprience


Assalamualaikum..


Today was heaven..haha because i was skip all the class and have a long dream at morning :)
Setan ape ntah yang rasuk aku hari ni sampai TERskip 3 class pagi ni -,-


Back to title..


Semalam seharian aku ngan beberapa member aku yang terdiri daripada budak2 class C jenjalan di k.terengganu.Tujuan sebenar ialah pegi kenduri kawin kakak RAZMA.Lepas ni giliran die pulak..hehe..Ekceli aku pegi nak jumpe razma bukan nak tengok kakak die..haha..rindu siot ngan razma.Aku tengok die makin cun skang ni lepas jadi nurse ni..hehe


Kitorang pegi ngan 3 buah keta yang didrive oleh rini,pipa ngan anna.Nak harap aku drive memang tak nak hidup lama la tu..haha
Aku,qila,mus,mas and anna naik keta sekali.Mus..lawak la naik kete ngan ko.Tengok diorang reti bawak kete keinginan aku untuk amek lesen semakin membuak-buak..huhu biler la nak reti bawak kete ni -,-


Macam-macam hal gak nak ke rumah razma ni yela masing2 tak reti jalan tapi try gak sedaya upaya cari jalan.Then sampai gak.Sempat gak la tengok kakak die nikah.Dah lama tak tengok secara live orang nikah ni..ehem3..hehe
Then kitorang sempat gak la singgah ke masjid kristal.First time jejak sini :)
Solat zohor sume kat situ.Tapi nak comment sikit la pasal masjid tu.Tempat wudhuk die ngan tempat nak solat memang jauh.Ish3 memang tak strategik langsung.Cube la bayangkan kalo makcik2 yang memang style kuat buang angin tu.Tak ke penat nak ulang-alik ke amik wudhuk je..hurmm -,-
Ahha tak sempat pon nak snap pic background masjid kristal tu..hehe


Jenjalan takkan sempurna kalo tak pegi shopping..haha so sempat la pegi shopping kt mydin mall and i got a new dress.Not for dinner but just have fun with it..hehe
Then ondaway nak balik pon macam2 hal jadi.Tapi aku tau tu sume ujian dari Allah untuk hambanya.So terima dengan sabar :)


Lastly sampai gak kitorang dengan selamat ke uitm dungun dalam pukul 10 lebih.Best sangat dapat jenjalan walopon bukan ngan budak class sendiri :)
Korang sporting and anggap aku ngan qilah macam budak class sendiri..hehe
Malu sambil tutup muka ^_^




opss tujuan sebenar nak buat bel ni -,-








Friday, March 11, 2011

Contest blog simple tapi kemas


Assalamualaikum..


Hari ni nak join contest pulak.Cepat tau kalo kengkorang nak join sebab terhad kepada 100 pesert je.Sape cepat die dapat la :)
Tuan punyer contest ni muda lagi.Baru form 2 tapi blog diorang sangat cun + kemas.Aku punyer pon ntah pape lagi.Aku ekceli tabik spring kat budak2 yang ade blog ni.Aku dulu2 time sekolah menengah mana reti blog2 ni.Frenster reti la tu pon terkial-kial..haha


Nak join contest ni senang je.First kena la follow ameera ngan izyan dulu untuk memudahkan sebarang update dari diorang.Then kena la buat entry macam aku ni.Nak join contest ni picit sini okeh.


Letakkan banner and link kan macam aku buat ni :)




Done !
Last but not least aku nak tag member blog aku ni :)
















Ayah..tu orang miskin -,-


Hello..
Dah lunch?Aku dah :)


Agak geram ngan menu arini.Baru je amek sambal belacan sikit die caj 30 sen.Ahh mahal giler.Kalo aku tau la die charge memang aku takkan amek dah -,- Sabo jela







Teringat kisah lawak semalam time tunggu nak balik kolej.Kejadian ni berlaku depan 7E.Aku ngan beberapa member aku duduk la depan 7E,bukan duduk mencangkung pon okey.Adela tempat tinggi sikit untuk kitorang duduk.Memang sampai naik pening la aku dok situ sebab dok pandang orang yang lalu lalang kat situ.Nama pon kaki lima kan..hehe


Tak lama tu ade sebuah kete berenti kat depan 7E tu.Keluarlah sorang budak laki comel dalam umur lingkungan 5-6 tahun.Die dok ushar la kitorang tak berkelip.Mule perasan la sikit budget comel ade orang ushar,haha.Aku memang perhati je budak ni sebab aku dapat rasakan pandangan die kat kitorang lain macam je.Then dengan yakinnya die cakap ngan bapak die sambil tangan die tunjuk arah kitorang "Ayah..tu orang miskin" hahah wadefak punyer budak la..haha aku memang gelak tak berenti la biler budak tu cakap camtu.Ade ke die cakap kitorang ni orang miskin.Hello aku ade kad bank,ko budak kecik hado??hahaha


Aku citer la kat member aku yang lain then sume pakat gelak ramai2 sebab diorang tak perasan budak ni.Budak tu memang takde perasaan besalah betul cakap camtu,ayah die ade gak marah die cakap camtu.Padan muke ko budak -,-
Tapi ade betul gak budak tu cakap camtu.Yela dah nama pon budak mesti die cakap berdasarkan ape yang diorang nampak tanpa pikir pape.Kitorang pon duduk depan 7E macam mintak sedekah kan..just pakai baju comel then takde la tadah2 tangan mintak duit.Pengemis kan style duduk tepi kaki lima sambil tadah tangan.So pengajarannye jangan la duduk kat tepi kaki lima kang tak pasal kena cop orang miskin..hahaha


lawak la sangat kan -,-






Pergi pasar malam dengan bas free



Assalamualaikum..




Aku baru tahu yang uitm ade sediakan bas untuk pergi ke pasar malam!!Memang duduk bawak tempurung la aku ni.Kalo aku tak pegi pasar malam ngan diorang semalam memang sampai biler2 pon aku tak tahu..haha..sangat menjimatkan naik bas ni.Jimat 1.50..hehe..free of charge je tau naik bas ni.Walopon sampai lambat sikit sebab die ikut jalan jauh tapi amat berbaloi..hehe


So sape2 student uitm dungun yang tak tahu lagi aku just nak inform yang kalo korang nak naik free pegi bandar tapi yang aku tau skang just hari khamis jela.Hari lain tak tahu lak.Korang just kena tunggu kat tepi ATM bank islam dalam lepas asar gitu.Elok2 la pegi solat dulu before jenjalan tu..hehe


Then kalo nak balik pon die hantarkan.Tapi kena cepat la.First come first serve.Time nak balik tu tunggu kat depan pok eng teng dalam pukul 7.50 bas datang la.Tu mengikut ape yang aku nampak.Kalo salah tu harap maaf la yer..hehe




wah..uitm ku makin maju larh :)








Semua itu fitnah rupanya..



Assalamualaikum..
Morning all..
Pagi ni kat campus aku ade buat aktiviti BIGWALK.Menurut sumber yang dipercayai tu merupakan aktiviti riadah yang dianjurkan oleh uitm dungun.Memang bagus la diorang ni buat aktiviti camni.Tak nak bagi student tido lepas subuh la tu..haha.tapi aku tak pegi pon sebab malas nak kuar pagi2 ni.Sejukk..haha*alasan je tu*







Rupanya hal yang tengah kecoh kat campus dungun aku ni VC pon dah tau.Wah memang cepat betul tersebar.Then malam semalam TP buat meeting tergempar ngan student kolej redang sebab redang la paling gempak citer nye.Standard la kan pompuan kuat bergossip -,-


Rupanya selama ni khabar angin je.Pergh memang tiptop la campus aku ni punye student.Khabar angin memang laju je masuk tapi kalo study tu lambat lak nak masuk..haha.TP dah jelaskan sume yang pasal saman mengarut contohnye sehelai rambut jumpe kat bilik RM50,spender kena lipat elok2,takleh ade gambar langsung ngan laki hatta pic ngan family.Kalo tak kena saman..and macam2 lagi la and banyak gak yang tak logik.Aku pon just caya 50-50 je..huhu


Yang sume tu memang ngarut tapi sape yang tak bayar letrik and bawak bende haram memang sah2 kena saman.Tinggi lak kena charge tu..huhu
Yang lawaknye TP cakap yang kalo ade orang buat spotcek selain RS ngan TP jerit kuat2..haha memang lawak.Macam kena rogol je kan :)
Ade orang cakap sebalik kejadian ni ade orang nak sabotaj TP.Sebab khabar angin ni bagitau yang TP yang arahkan buat spotcek pelik2 ni.Wallahualam la kan.Yang benar pasti benar yang salah pasti salah.Then aku terpikir sejenak..tanda2 akhir zaman antaranya FITNAH berleluasa.Contonhye macam ni la.Semua ni fitnah je kot.Sape yang lemah iman and mudah terpedaya je akan senang tertipu termasuklah aku yang cepat percaya ni -,-
Harap2 la lepas ni campus aku kembali harmoni tanpa sebarang khabar angin yang berleluasa.Dari cerita yang sikit ditokok tambah sampai jadi besar,contonhye la ade eksiden kereta langgar motor.Then ade orang tokok tambah kereta langgar motor tu sampai masuk gaung.Then ade orang tambah lagi kereta langgar motor then kereta tu sekali masuk gaung.See biler cerita ditokok tambah macam2 ni la jadi nye.So lepas ni harap kita semua terlindung dari semua fitnah2 ni :)









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...