Saturday, October 30, 2010

MY NEVER ENDING STORY

ney header yang  baru aku buat 2 hari lepas,cute x?

 Selamat tengahari sume..korang sume da lunch belum ney?kalo tak lunch pegi lunch dulu,pastu sambung balik baca entry aku ney =,="

Ekceli aku baru je abes menjawab exam AIS 280 tadi.Agak sedih lah sebab banyak gak aku hentam tadi and ade  soklan aku tak jawab(sampai kene marah ngan ummi,hehe)..Nak hentam pon aku tak ley nak pikir da coz dengan dewan yang sejuk giler tu and sebab aku study last minute,mane tak nye ade ke aku ingat exam hari ahad..Tu yang dok buat relax jer last2 malam semalam aku dok pelik la nape la diorang ney stduy hard gile malam semalam macam hari ney nak exam,bile cek balik jadual rupa-rupanya exam hari ni,adoiii...

Lepas dengar je exam hari ney aku terus takde selera nak makan biskut(time tu tengah makan biskut hup seng :D).Terus pegi bilik jiran aku coz nak study,yela aku ney kalo last minute suke study ramai2,baru masuk kepale otak ney..hehe.Alhamdulillah la aku boley la jawab walaupun study last minute.Mana tak nye,ekceli ade 2 hari gap tapi hari first aku main Saidina ngan mira n ummi,hari ke 2 pulak parents aku datang(suprise tau diorang dtg).Last2 tinggal malam semalam jela untuk study.So,aku tak leh nak salahkan sesape coz memang tu salah aku seniri.Bak pepatah omputeh "Learn from mistake" Betul kan korang??

Sebenarnye entri kali ney takde kaitan pon dengan tajuk die,hehe.Saje je buat tajuk omputeh sikit.Adoii,selasa ney Far 260 pulak.Dahla carrymark ak 1* jer.Kena la struggle lebih sikit for final coz AKU TAK NAK repeat -,-
Malam neu jugak aku nak start study coz masa memang tak cukup kalo nak main2 sekarang ney..cewahh tibe2 jer serius :p

Anyway nak bagitau korang yang parents aku datang haru jumaat baru-baru ney sebab antar kakak aku pegi interview kat tabung haji k.terengganu.So,alang2 tu lawat la aku kat sini.Yela,wa pon sudah lama tak ketemu sama parents wa..huhu

So,aku cadangkan parents aku dok kat mayang sari.Tempat tu tepi laut jer sebab aku selalu usha tempat tu time pegi bandar dungun.Not bad sebab landskap situ cun gak,ala bali gitu.Tapi korang nak dengar tak cite lawak.Tau tak ayah aku pegi duduk salah bilik.yang tak boley blahnye sampai malam baru perasan salah bilik.Nasib la ayah aku tergerak hati nak cek balik resit die,tengok2 bilik sebelah rupanye bilik kitorang.Last2 ayah aku just mintak kunci bilik 2 je coz adik aku da tido so tak sampai hati pulak nak suruh die bangun.Orang mayang sari tu pon pelik kenapa kunci aku tu boley bukak bilik yang salah..memang pelik bin ajaib. 


Erm,okeyla rasanye dah terlebih cakap pulak kali ney..Sebenarnye nak upload pic time parents aku datang tapi lappy buat hal pulak so tak leh nak bluetooth pic2 sume.Takpela lain kali aku upload ek..


Dah2 sape yang tak lunch lagi tu pegi makan sekarang..nanti gastrik ^_^






Tuesday, October 26, 2010

FIDA AISHAH IS TRUE OR NOT??



Hot story!!
U'all mesti tau kan sape fida aishah ney kan..meh aku story sikit pasal die bagi sape2 yang tak kenal langsung die or baru2 nak kenal dengan die.Ekceli die ney seorang gadis mix australia n malaysia.Aku kenal die melalui sorang mamat blogger ney gak a.k.a ariffshah @ balak fida aishah,diorang berkapel ujung ramadhan..Aku ney walaupun newbie dalam dunia blogger ney tapi still amek berat pasal member2 blogger aku tau.Yela orang kata member di alam maya kan.

Honestly,first time aku baca blog fida aishah ney aku terus tertarik dengan kata2 puitis die.Kalo korang tak caya korang usha la seniri blog die.Aku memang tak syak pape pon pasal background die tapi ape yang mengejutkan aku ialah tadi tengah2 berblogwalking jumpe la entri  ney.Oleh kerana aku ney agak lampi sikit so aku memang tak paham ape bende la die tulis,tapi bile baca comment2 die barula paham sikit.Yang buat aku gelak sampai guling2 ney bile jalan cerita yang mamat 2 buat memang agak tak logik,macam ala2 cerite orang dulu2..

Takpe la kan,lepas aku baca entri tadi tu aku pon bukak la pulak 1 website yang ade bukti bahawa fida ney amek gamba2 awek comel dari situ..ish3 selama ney aku ingat yang pic tu memang die rupa-rupanya bukan.Tarik balik segala pujian aku kat die slama ney..hehe.Tau tak aku siap boley buat satu entri khas untuk die tau.Kalau betul la tu memang die bagusla tapi kalau yang tu hanyela khayalan semata-mata aku risau die akan di bar dari blogger malaysia ney.Aku rasa blogger kite ney tak tengok rupa,takpe la muka seugly aku ke tapi bakat mantapp!!

Yang ariffshah pulak aku harap die dapat cari jalan macam mana nak selesaikan masalah cik awek die ney..Tunjukklah bukti sikit yang she's a real fida aishah,not fake anymore..Kesian kat fida tu,aku pon walaupun ade gak sedikit keraguan terhadap fida tu tapi aku still respect kat die sebab bakat penulisan die memang takde tolok bandingan,hehe.Aku tengok bile fida dok post entri yang kata die tak nak tulis pape da ramai yang menghalang especeli kipas susah mati die.Nampak kan die mempunyai tapak yang kukuh dalam hati blogger2 malaysia ney.

Okeyla,aku harap la dapat tau lagi perkembangan tentang die ney.Mintak2 la ape yang dikecoh2 kan ney sume palsu n for fida aishah teruskan usaha anda dalam dunia blog ney walaupun diri anda bukan di dalam gambar itu.Kepada sape yang berani bawak cerita ney aku ucapkan terima kasih jugak sebab bagitau aku kalau tak sampai bile2 pon aku tak tahu..hahaha ^_^


p/s: sorry kalau entri kali ney ade yang terasa :p


Monday, October 25, 2010

Rahsia peribadi aku melalui tulisan tangan??

Assalamualaikum..
Firstly i want to wish thankz for Allah coz help me during exam just now. Thanks a lot to him ^_^

Nampak tak betapa gembira nye aku lepas jawab paper CTU 151 tadi..hehe.Walaupun aku rasa ade jer jawapan yang salah tapi aku redha.Korang nak tau tak penjaga pekse tadi bagitau aku yang aku la orang yang first and the last yang keluar awal.Faham tak maksud die??Maksud die lepas aku keluar orang lain tak boley keluar dah dari dewan tu sebab lagi setengah jam jer masa nak habes.Standard la kan time exam sape yang nak keluar awal kene sebelum setengah jam masa habes.Aku memang tak tahan sejuk kat dalam dewan tu yang keluar awal,lagipun kalo aku tak hantar lagi kang nanti mesti dok semak balik paper.Time tu la syaitan memainkan peranan dengan suruh aku tukar jawapan..hehe.Salahkan setan pulak kan,sedangkan aku yang tak study betul2..

Eh..nampaknye entry yang aku tulis ney takde kaitan ngan tajuk aku tu kan.Ekceli tadi aku online facebook jap pastu kat home kan kuar sebarang activities yang member2 kite buat..n aku terpikat la dengan satu application ney..kalo nak try klik sini rahsia tulisan tangan
Dr Fadzilah Kamsah yang wat application ney tak silap aku.So aku percaya la sikit, user fb yang buat aku tak caya sangat coz diorang ney mengarut jer lebih time buat quiz kt fb..korang pon mesti tau kan..
So lepas aku test tulisan tangan aku,fnally ney la hasilnye..rasanye ade tak yang sama ngan aku?? gagaga :D

1: Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya- Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif.

2: Tulisan Bulat-Bulat- Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif).

3: Tegak- Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan tengah.

4: Rapat-rapat- Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut.

5: Huruf JGYZ yang sempurna - Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang, pemurah, mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan.
 

Erm,rasanye ade yang sama kot..tapi yang nombor 1 tu agak tak betul sebab aku ney takde la aktif mana.Setakat suke berjalan bilik ke bilik member adela,sebab aku ney suke bersembang..kasi la topik pape mesti aku boley masuk punyer..hehe.Yang no 2 ade yang betul sebab aku ney memang agak emo sikit.
No 3 pulak banyak yang betul kot (nada perasan :D)

No 4 pulak aku memang suke campur orang,ala mak minah gitu..haha,ye ke??Tapi yang jimat tu kadang2 tapi yang kedekut tu rasanye memang salah 100 %..haha

No 5 pulak ade yang betul ade yang kureng sesuai.Sebab aku rasa aku memang penyayang,hik3(perasan giler la minah ney) Tapi aku memang mudah kesian kat orang tau.Kalo korang nak test aku try la buat muke kesian kata lapar takde duit ke,confirm2 aku belanja korang makan 3 hari 3 malam(dalam mimpi la kot :D)
Tapi kalo rajin memang kadang2 la,orang kata ikut mood gitu..hehe

Tapi pape pon aku bangga menjadi diri aku walaupun aku tau aku takdela seperfect orang lain,secantik orang lain,sepandai orang lain dan macam2 se la..Aku rasa bertuah kerana masih mempunyai parent yang amat menyayangi aku,family yang sentiasa menyokong aku,member2 yang sentiasa membuat aku tersenyum n menjadikan hatiku menyanyi riang,n someone yang sentiasa menyayangiku dari jauh..thanks for u all becoz appear in my life..

Haishh,tibe2 terjiwang pulak..okeyla yang penting kita semua kena sentiasa positive thinking ^_^







Sunday, October 24, 2010

Esok First Day Final Exam

Assalamualaikum..
Setelah hampir seminggu lebih aku menjalani study week(study week la sgt) akhirnye pada esok hari tepat pukul 9 pagi aku akan menjawab first paper iaitu CTU 151..Kalo korang nak taw subjek ney sepatutnye di amek time part 2 tapi kitorang ney spesel case sikit coz kitorang kene amek time part 3.Maybe sebab sem lepas subjek yang kitorang amek terlebih jam kredit,so terpaksalah amek time sem ney.

Soalan CTU ney aku tengok takdela susah sangat tapi kene jugakla menghafal time blaja sejarah kat sekola menengah dulu kan.Dalam 2 hari ney aku adela join study group ngan bilik jiran sebelah..antara ahli2 tetap die ialah myra,ummi,ju,mirror n aku.Memang best buat study group camni sebab kitorang bahagi2 kan tajuk yang masing2 sume kene bentang kat kitorang sume.Biase la dah kalo perempuan memang perempuanla kan..mesti ade jugak terselit sembang2 mengarut.Korang tak yah tau la ape yang kitorang sembang..hehe

 Akhirnye dalam pukul 4 lebih tadi kitorang berjaya jugak menghabiskan silibus yang agak banyak.Memang sujud syukur la sikit,hehe.Malam ney pulak kitorang nak ushar2 la sikit soalan final mane nak tau nanti esok kebetulan kuar soklan yang lebih kurang ker.Amiinnnn....


I hope i can do very well in final tomorrow and will score A in thos subject..same with my friends also ^_^

All stydent who take paper CTU 151,ganbatte!!!




New Template

Good Morning sume..
dengan ini saya nak umumkan bahawa...............
saya dah tukar template baru..muahahaha
Simple but nice,saya ney memang suke tukar2 template sebab cepat boring dengan template yang lama..hehe
Olrite..nak sambung tidor..Bye ^_^

Saturday, October 23, 2010

Entri Subuh..

 Assalamualaikum..
jarang la aku ney nak bagi salam dalam entry mane2..ish3


Selesai saje solat subuh tadi tangan ney laju je bukak laptop.Tup2 je dah online,hehe
Actually takde bende pon nak tulis sebenarnye just nak share kat korang ape yang aku rase sekarang ney.Aku dah follow blogger ney dalam sebulan yang lalu.Mule2 aku kenal die dari sorang blogger gak.Rase hati ney macam tertarik je nak terus mengikuti perkembangan die melalui blog die.Opss,korang jangan ingat die laki ek..die ney seorang perempuan melayu yang ade mixed aussian.Muka die pergh memang cun walaupon die selalu dok rendah2 diri.Bagus la macam tu kan..


Cerita2 die memang best sampai kadang ade yang menyentuh hati sape yang membacanye..Sekarang ney aku rasa nak je jumpe insan yang sungguh istimewa ney.Kalo nak describe tentang die secara detail memang sampai esok pon tak abes..


Inilah cerita liku2 kehidupan seorang gadis istimewa bernama fida aishah..



tibe2 rasa nak jadi pendiam coz die pon pendiam gak...miahaha ^_^






Wednesday, October 20, 2010

MENCINTAI TAK BEERTI MEMILIKI



Janganlah kau angkuh melaungkan.. .
Si dia kepunyaan mu ...
Atau kau kepunyaan si dia ...
Kerana hakikatnya.. .
Kita tidak pernah memiliki sesiapa...
Walau sekeping hati seorang insan...
Tidakkah kau sedar...
Hukum alam menyatakan.. .
Mencintai tidak semestinya memiliki?...
Manusia pandai berpura ...
Berlakon di pentas dunia...
Dan bertopeng menutup rahsia..
Tetapi hati...
Tidak pernah berdusta pada empunya...
Tentang perasaan yang bergolak di dalamnya...
Tidakkah kau sedar...
Mungkin si dia melafazkan.. .
Ungkapan cinta pada mu ...
Tetapi hati dan perasaannya. ..
Tidak pernah berniat begitu...
Dia hanya berselindung. ..
Di sebalik sejuta alasan...
Dan kau...
Begitu jujur dan setia mencintainya. .
Sehingga terlupa..
Hukum alam menyatakan..
Mencintai tidak bermakna memiliki..
Sesungguhnya. ..
"Aku tidak pernah memiliki diri mu..."
"Dan kau jua tidak memiliki diri ku."
Mengertilah. ..
Kita sebenarnya kepunyaan..
Yang Maha Esa...
Tiada sesiapa berhak memiliki diri kita...
Kecuali Dia...
Dia mengasihi hamba-Nya...
Dia memiliki hamba-Nya...
Dan ke pangkuan Dia kita akan di kembali.....



Apabila bahasa kelantan diKLkan..haha











baco sapa abis ni.baru demo pehe..buleh tehe nk suko selok..kawe guling bating do-de-do-de baco..hahaha..

Kantoi 1Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje berenti baru dio oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini"mari kita pergi encik,hujan sudah SERIK ni"


Kantoi 2Dulu,mase kat belaja kat kolej,kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh tu,kawe kato la gini"Ming,tunggu gapo lagi nyo, PENYEK la mouse tu" .Gu kawe pun kato,oloh,kapong molek bahaso mung,mujur mu tok oyak JIREK…


Kantoi 3Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter akan refill air sejuk dalam gelas tu kan..

dia kata lebih kurang macam ni semasa waiter itu sedang menuang air kedalam gelasnya..

"adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.."

dengan muka yang selamba dan serius..


Kantoi 4kwn aku... dia nak bayar harge pulut lepa kat cafe....dia sebut

“pulut LEMPA satu”...

sepatutnya pulut panggang


Kantoi 5cikgu : ada berapa jenis KUTUB kat bumimurid : dua, cikgucikgu : nama dua jenis kutub tersebutmurid : KUTUB AYAM dan KUTUB DAGING

(khutub @ kerutuk)


Kantoi 6cikgu: kenapa baju sekolah awak ade bintik2 hitam?murid: Baju saya kena PERTIK SAWA cikgu.



Kantoi 7ni cito aku pulok....maso mulo2 masuk kolej...gi cafe beli air dale gelas plastik mcam kat psar malam tu..pahtu maso nok bayar tuh..."kak, ada TUDUNG tak?" sambil tgn tunjuk kat atah gelas tuh....kakak tuh mulo2 tok pehe....doh aku duk tunjuk atah gelah tu dia pun kata..."ooo....penutup"....dgn muko selamba..."a ah penutup"....malu weh....hehehehe


Kantoi 8kwn aku citer cara2 masak kerutup..

”mula2 panaskan minyak...masukkan bhn kisar...tumis hingga naik bau...kemudian masukkan AWAS.....”


Kantoi 9“saya tinggal bersama ayah, ibu, adik dan kakak. rumah saya berdekatan dengan rumah nenek. kadang-kadang rumah saya BERKUBANG.....”



Kantoi 10Aku pernah dengar statement ni kat bank...

“hutang encik yang perlu bayar ialah dua ribu tiga ratus lima puluh ringgit point SAMAS.....”

yg ak nk sukonyo ore wak oyak tu ore cino......


Kantoi 11kemarin dulu anak aku muntah atas katil, abih aa kena dkt cadar ngan toto..smlm kitaorg tengah masukkan toto ngn cadar dlm mesin basuh..pah, aku oyak gini dkt hubby aku .." bang, lupa la nak ambik SAMPUL BANTAL sama.."

laki aku bantai gelak..ingatkan surat je ada sampul..bantal pun ada gak ke?




Kantoi 12peristiwa kat bandar jengka...member kelantan aku gak.....'BANG MINTAK SUPIK SATU'.....wakakaka.....bercakap luar tuh...



Kantoi 13masa aku study kat UM sewa umah kat bangsar...

ada housemate budak kedah nak pinjam motor...dia tanya mana kunci motor aku...

dengan macho nya aku jawab...'kunci motor ada dalam SORAK meja aku tu..'

hahahahha



Kantoi 14masa di U mulo, ado member aku ni buleh awek bdk Johor.. mmg sokmo berigak ayat kelate time dia berkecek luar ngan awek dia tuh.. contoh paling kelakar aku igt lg masa tu dia tgh bergayut tanya khabar awek dia yg demam..

"Ayang.. camne dah "sial" ke belum demam ayang tu?" pastuh lagi.. "sori la abang x sempat call ayang, abang tidor strik (straight) td"



Kantoi 15member citer takdih......

si A nampak ular lalu menjerit...." ular.....ular.....katak.....katak..."....



Kantoi 16ade sorang awek kelate ni kije receptionist kat hotel kawan aku kije...aritu hotel xdak api,blackout, so guest kol la hotel ,dia yg cakap

guest : " nape takde api ni"awek : " maaf cik,black out.api berJENTAP"



Kantoi 17Dalam sebuah komuter...

“abang boleh ALIH sikit tak? Saya nk duduk ETEP.”



Kantoi 18Ada org luar tu dia mari jalan kampung...org kmpung tu tau doh dia orng luar..

Ore luar tu g jale umoh woris dia..woris jauh2..jadi anak tuan umoh tu nak kecek luar jugak la..

Org Luar : ' mak ada tak? 'Anak Tuan Umah : " takdi mak ada duk tanah .. dia cakap nak gi tembak, nk g beli lauk..... "

[standard org2 kg kat kelantan..waktu2 tengahari, kalau nak beli ikan, mereka akan tunggu penjual ikan datang ngn motor kat tembak (tepi jalan ) ]



Kantoi 19haha..aku ado kisoh saen aku dio nak beli kuih d bazar ramadhan ari tu...die beli kuih rm2 gune duet rm5 pahtu mok cik kedai tu wi balik rm 2..so dio ni oyak ar,

"mok cik cucur lagi xcukup seringgit.." mok cik ni pon oyak ar.."cucur xde dek, kalo nak kat kedai sebelah ade".


Kantoi 20aku tringat pok sdaro aku maso gi kijo s'pore dulu

sebelum tu dia gi jale2 di johor dulu...dia skali nga saing2 dia 3 oghegi lah beli air....pah tu dia tanyo mokcik tu...

"kak..... PLETIM adaa ?

kakok tu ngango sapa.......saing2 dia pecoh perut dengar " PLETIM"



Kantoi 21tringat ado soghe saing crito maso dio baru pindoh singapore...maso tu dio skoloh rendoh lagi...ado sari tu mok dio suruh gi keda beli bare...

saing : toke...kakah sup ada?

toke : hah?? kasut? kasut tak ada...itu terompah ada la...

saing : bukannn...kakah sup la...ada ke?

toke : aiya...saya sudah cakap kasut tak ada...terompah saja ada...

saing : (balik rumoh gi tanyo mok dio kelik) ma...cino tu duk royak kasut kasut tropoh...royak nok kakah sup...duk tawar tropoh dio...

mok saing : ma tok ingak nok royak sini oghe panggel repoh sup (rempah sup)...

saing : pade pong cino tu tok pehe...



Kantoi 22aritu mak mentua saya ikot balik kedah. time maghrib, suami n abah saya nak pegi surau.mak mentua saya gi tanya kat abah saya

"ustaz nok gi balasoh doh ko?"terkejut abah saya . "taklah mek, nak pegi belasah sape pulak ni?"


Kantoi 23membe saya cikgu,jenis pekat gler kelate tp ngajar di kL...budok2 biaso laa gege dale kelas..pastu dok tubik masuk tubik masuk..pastu dio jadi nk maroh gilo...nak marah ko budok2 tu. Dia oyak :

"awak ni kalau bising skali lagi..saya akan suruh awak TUBIK!!!"bdak2 KL hok dengar terpinga-pinga.."apa dia TUBIK cikgu?"


Kantoi 24budak kelate:- mu gi beli timun cino kejap...budak johor:- nk berapa?.....budak kelate: (ngan muka confiden) mu beli daley 4-5 butir jadi ah...

pastuh budak johor tuh pegi kedai nak cari timun cina... selang beberapa minit kemudian...

budak johor: aku cari banyak kedai dah.. takde pun orang jual timun cina... apek buah tuh siap marah aku lagi.. dia kata dia tak pernah pun dengar timun cina, timun india, timun melayu....

masa tuh kitorang dah keras2 ketawa...... lepas explain kat dia yang timun cina tuh tembikai.. ngan dia2 pun ketawa besar.....


Kantoi 25Sepupu aku hok duk johor balik cuti kat kg aku..pah tu gak adik aku nk tido laa skali depan tv dgn spupu johor aku tu..pah tu byk nyamuk..dio pun oyat gini..

"BANYAKNYE NYAMUK...BERBEROM-BEROM (bunyi nyamuk)...hahahaha..


Kantoi 26Ado promoter gas mari umah aku..nk jual kepala gas untuk keselamatan gas gapo xtahu...mok aku hok interested nk beli..

pah mok aku ty laa..nk guno lagu mano ni..dio pun jawab..."mcm ni mak cik...kepala ni bawah ni mak cik CONCOS kat tong gas ni....



Kantoi 27Ore kg aku duk KL, jenis tok beso kecek luar...dia ada duit besar nok g tukar keda...nok oyak guano ni nok tukar duit ni...dio kecek luar jugak...


“bang, nak tukar duit HALUS ada ?...”



Kantoi 28dj radio: assalamualaikumpendengar: wa'salam...dj radio: bagai mana keadaan cuaca di Jeli skg?pendengar: hujan berek-berek.....


Kantoi 29ada anak buah kawe jate sore bdk KL.. umur 6 thn..comey kakloh jugok la... bila balik kg, budok2 tino pakat2 kerumun anok buah kawe tu,,serupo ore ulu tok rajin jupo manusio..

"Eiii... comANnye... geraNnye.... nama awak sape.... tembaNnye pipi... rasa mcm nak KENGKAF jerrrr.."



Kantoi 30didi gi kl umah abg dia...abg dia suruh gi kedai beli gayung...so dia pon gi kedai..smpai kedai dia tanya tokey...

"BANG, ADA JUAL CETONG TAK?"...



Kantoi 31ina baru balik dari shopping...rosnah tegur ina "WAH INA BARU BALIK? BALIK DARI MANA? BANYAK NYA JABIR KAT TANGAN TU”....



Kantoi 32ada sore staf puam opis kawe, sebab dia hok paling janguk bos kawe suh dia entertain pelawat dr KL time acara makan2, ada buoh duye..

bila pelawat tu oyak, best2 durian sini, lemak.. dio jawab..

"memanglah durian sini best2, tp sy tak boleh makan byk sangat coz cepat lugal"..


Kantoi 33mak aku cikgu, dulu dia sokmo wat kelik buku latihan bdk2 check dumoh..

ado sekali tuh, selok dia suko.. dio tunjuk tuh so family ngilai.. ado student tuh wat ayat..

"Itik sedang menyudu air cha.. "



Kantoi 34Aku sedang melayan anak kawan aku bermain ditaman permainan..tetiba aku cemas sebab budak2 itu telah buat lari pecut 100 meter..

dengan pantas aku menjerit...

"Naqib...jangan lari laju2...nanti REBAS!!"

Nasib baik aku sorg je masa tu..tp aku tetap gelak sorg diri...suker selok...



Kantoi 35pengalaman aku, ado ore luar mai umoh tuk aku..lepas make tghari, tuk aku wi bantal ko ore tu sambil oyak gini:

" guling-guling la dulu mek... lambat lagi nok gi keda"....

terpinga2 ore tuh... mujo x guling sungguh.. kalu dok gak, pah tanoh la wehh.. rumoh tuk aku tu tinggi.



Kantoi 36

aku selalunya kantoi tang kunci kereta....

dah terbiasa sebut..."suis keta"

ada sekali tu, aku suruh lab assistant aku gi beli barang, aku ckp ngan dia

"ambik la suis keta aku tu...bwk keta aku jer"

dia ngan muka cuak tgk aku..."napa? keta takleh start ke?"

aku jwb balik..."ye la, kalau tak ambik suis keta tu...camana ko nak start keta aku lak?"

lagi dia heran...

pastu...baru aku tersedar.....that's kunci kereta.....

bukan suis keta



Kantoi 37

maso saing kawe mari KL...sek2 rumoh kawe nak masok tengahhari pahtu suruh la dia gi kedai beli ikan ...

saing aku : Bang ikan AYA ada?Tokey : Ikan AYA?....ikan apa tu dik?...xde jual laSaing Aku : Ala Bang tu ada la ikan AYA tu...(sambil tunjuk)Tokey : oooo ni ikan tongkol la dik...

balik rumah dia bercerita gege 1 rumah dok suko ko dio..



Kantoi 38 teringat maso kawe ngaji k.l mulo,nk g beli sabun basuh.. "kak sabun SETOKOL"



Kantoi 39 Ambo sediri pun penah kena dulu, gini..

masa kursus BTN, member dorm sebelah bising, selamba je ambo tepik,

"weiii, diamla, BOSANLA


heheheh..member kelate pecoh perut suko..lorat kelantan, istilah Bosan ni ada dua maksud



Kantoi 40 so lagi, ambo tengok budok2 dok gayut di taman permainan di Putrajaya,

ambo tepikla larang takut jatuh :

" weiii, jangan bergayut kat situ, nanti jatuh, dapat FAEDAH (BULEH PEKDOH)

member aku terguling reboh suko


Kantoi Tahap Dewa

Jusuh dari kelantan, baru datang KL, duk umah sewa kawan2 dia, suatu hari dia ikut kawan dia g disko, semua kwan2 dia mabuk. Dia ckap kat kawan dia :

"berat-berat korang semua nih.....dah-dah la tuh....jom KELIK...


sumber: facebook




Tuesday, October 19, 2010

..::BAPAK BANYAK LA ORANG::..



woahaahha...ramai giler orang..macam manela kalo malaysia mcm ney gak,nahas la mcm ney..aku x sure la pic ney di amek kt mana sebab aku just copy pic ney from fb jer :)


BILA TANGAN TU GATAL SANGAT

Salam,korang..

time aku tulis entry ney hati aku x ilang lagi rase bengang dengan blog aku ney.entah tibe2 je buat hal..aduss,last2 korang tengok la header blog aku tu..mcm sengal jer..

Actually kesengalan tu berlaku disebabkan aku jugak..haha.Tu la tangan dah x reti nak duduk diam,pegi ubah setting html tu ape pasal!! syafiqah..syafiqah..baik ko pegi buat keje yg berpekdah lagi dr buat mende bukan-bukan ney :p

Huk3..bengang punye bengang sampai turun hujan kt luar tu *jap2..takde kene mengena pon ngan hujan daa~~sengal ubi betol la..^_^
Dah..stop mengarut!!

Takpe la laen kali aku akan try balik setting die sampai jadi okey balik..tapi bile 2???huhu
Esok aku nak kene berangkat ke dungun dah..berokband pulak kene kuarintin..adoiii @#$@
Nasib..nasib..

Ahh..kene turun dining jugak la nampaknye nanti kat sane..:D
                                     

                                        *****************************************

 SEDIH..SEDIH..

kenape ek??

SEBAB MALAM NEY LAST AKU TULIS ENTRY LAA... 

alah..dekat sana x kan x boleh tulis kot??

SUSAH LA NAK TULIS SEBAB X DAPAT WIRELESS KT BILIK..HUHU
....::::ZZzzzZZZzZzzzzZZ::::.....

takpe..akan ku cari jalan mengonline kan diri ku..hik3
Okeh la..nak pindah ke entry laen pulak..tata~





Monday, October 18, 2010

TUTORIAL: LINK UNTUK TINGGALKAN ENTRY BARU KITA TIME NAK COMMENT

Morning sume..ops,morning ker aku rase jam dah pukul 11.23 a.m dah ney.Di kire pagi jugak la tu kan.Meh sini aku nak announce sikit ekceli enfon aku hilang ney,tak silap aku la aku dah letak dalam poket time nak kuar dari bilik member(tido bilik member mlm td coz dye takut tido sorang2..hehe)
Tup2 baru jap tadi ingat nak cari enfon nak mesej ngan tersayang dah takde pulak..isk3 risau pulak aku...

Eh..terlanjur pulak cite bukan2..nway aku nak share la info yang aku ade ney

Korang mesti nak kan orang bace entry kite yang terbaru dengan 1 klik jer..contohnye macam ney 


Haa..mesti nak kan.So senang jer care nye..

copy je ayat kat bawah ney n paste kan kat bwh comment yang korang tinggalkan kat blogger yang lain..ingat tau kat bawah skali..tapi aku rase tak kesah kot korang nak letak kat mane2 asalkan jangan tengah2 comment yang korang tinggalkan..hehe 
<a href="http://link entry anda">TAJUK ENTRY ANDA</a>
Paham kan..senang je kan..olrite hamba meminta diri dahulu kerana mahu santap..moshi3




Sunday, October 17, 2010

OHH SAMBAL BELACAN!!







Hehe..mesti pelik dengan tajuk sambal belacan..ekceli aku just nak cerite pasal misteri kehilangan sambal belacan di dining redang..
Mane taknye dah dekat 2 bulan kot dining tak sediakan sambal belacan.OMG aku memang tak boley hidup tanpa sambal belacan,huahuahua..Ekceli sambal ney bukan hilang tapi makcik dining tu yang tak sediakan..
So tadi time nak beli nasi utk lunch aku pegi la semangat tanye pak cik dining tu..

aku: "pak cik,nak sambal belacan ade tak?"
pakcik: "sorila dik,cili sekarang mahal,so kitorang dah tak sediakan sambal belacan"(sambil tersenyum mcm kerang busuk)
aku:"ohh,yeke pak cik..takpela lepas ney saye tolong tanam cili belakang redang 3 ea..nanti kalo cili tu dah gemuk saye kasi kat pak cik suruh buatkan ea,saye kasi free je pakcik,no komisen(harap maklum ade tokok tambah di sini okey :D)

Last2 aku ngan member aku pon pulang ke bilik dengan perasaan hampa kerana tak dapat sambal belacan,muahahaha

Kesimpulan yang kite dapat di sini kalo nak makan kena la tanam seniri yer..hehe

 



STUDY WEEK MACAM HOLIDAY WEEK

Salam semua..
Tau tak ekceli aku ney lagi 2 minggu nak final,so sekarang ney Uitm yang baik hati dah bagi la masa study kat student2 die yang rajin-rajin ney suruh study..Name die study week
Tapi yang poblemnye sekarang student2 die yang rajin ney especeli aku tak gune kan study week dengan btol..hehe
 Yela,orang sepatutnye sekarang pegi baca buku CTU tapi die dok mengadap laptop la dari celik mata tadi sampai sekarang.Mentang2 la line streamyx zone laju coz orang tak ramai sebab sume balik rumah..

Waktu tido aku pon da berubah sekarang.Dah jadi macam burung hantu la nampaknye,mane tak ne tido pukul 5 pagi bangun kol 2 tengahari..ish3 anak dara apela ney(alamak mintak2 la mak mentua tak bace entry ney kalo tak kene reject,hehe)
Ntahla,bile la diri ney nak ade kesedaran nak start study sedangkan mulut dok bising2 la jeles kat orang yang dah start study..hehe

Takpe2,esok aku start la study ea..(tengah janji ngan diri seniri ney ^_^)
Malam ney nak layan dulu cite puas2 n mengonline kan diri puas2..

p/s:kepala ney dok pening2la..mybe effect terlebih tido kot..hehe





Friday, October 15, 2010

FIRST TIME TENGOK ADIK BERADIK BUILD A HOUSE TOGETHER

Anyway baru je blogwalking tadi and nampak ade satu contest yang aiz anjurkan..Blog die memang best sebab kepale otak die giler2 gak macam aku..hehe

So aku decide nak join contest yang die anjurkan.Contest ney tak susah pon just tulis entry sikit pasal projek BUILD A HOUSE IN 30 DAYS yang die dok buat ngan family die kt langkawi nuhh..
Memang aku tabik spring kat family die ney sebab jarang la opss bukan jarang tapi aku rase tak penah kot orang buat projek camni..mane tak nye bina balik rumah yang dah usang ( memang lawak time abang die cakap rumah tu ade hantu ^_^) dalam masa 30 hari..selalunye ney kan keje2 kontraktor
Nak buat camne kn sejuk perut mak die coz dapat anak-anak yang bergune macam tu..hehe

Meh usha antara scent2 yang dapat aku snap..

 scent ney time episod 1..ney abang die kot..
 yang ney lak scent episod 2..rumah ney la yang abang die kate berhantu..hehe nway rumah ney memang sejuk mata memandang..
 ney pulak episod ke 3..sape la yang kat atas bumbung tu..dah nampak macam tugu negara da..hehe
 
yang ney pulak episod yang ke 4..time ney abang die tengah explain ape ntah kat adek beradik die..

Haa,nak tengok episod yang ke 5??Nantikan kedatangannyer okey..kalo aku ade rezeki maybe belog aku yang ntah pape ney akan muncul kat episod yang ke 5 pulak..ngeee bestnyer...tapi kalo aku terpilihla~~hehe

p/s:suke tengok diorang speaking dalam video ney ^_^

 








DETIK-DETIK AKHIR CLASS


Horray!!!
Tau tak kenape aku suke gile...sebab class for this sem dah habes.Baru je tadi aku habes jawab test Ais 220 dengan jayanye.Tapi korang jangan ingat aku boley suka lama sebab lagi seminggu pulak ade FINAL EXAM..huhu
Mesti korang yang pernah merase blaja kat universiti or kolej akan rase cmner gabra nye time exam,lagi2 kalo subjek tu susah giler nak skor..

Berbalik kepada tajuk yang aku tulis tu sebenarnye aku nak story la sikit detik2 terakhir yang dapat aku rakamkan dari budak class aku seniri..cewahh
secara automatik diorang termasuk dalam belog aku ney.Saje je nak promote diorang..hehe
Memang best kalo tak payah pegi class lebih2 lagi sebab class ngan kolej aku memang jauh..memang sempatla tido sampai mimpi kalo nak berjalan ke class tu :D
Time minggu class terakhir ney macam biasela student pon makin kurang pegi class.Aku pon hampir2 la nak ponteng tapi oleh kerana aku kuatkan semangat akhirnye aku sampai jugak ke class walaupon hati agak berat..hehe

Meh layan gambar yang sempat aku snap time class CTU yang terakhir..my ustaz pon ade tau





hehe..ne la ustaz aku..name die ustaz hadi..comel kan die..mintak2 la ustaz x prasan aku snap pic ney..




ney pulak budak laki nga present ctu..diorang tak perasan gak time aku snap pic ney..kebetulan pulak diorang sume pakai baju belang ari tu..haha..jadi kuda belang la pulak




yang ney ida name die..sebelah tu ati..diorang pon tengah boring time ney,so apelagi snap pic same2 la..hehe











Actually banyak lagi collection snap aku tapi malas la nak upload sume..lain kali je la yer..
So kepada para student uitm di seluruh cawangan kat malaysia ney rajin2 kanla diri anda tu untuk study yer sebab exam nak dekat..good luck 4 u all kat luar sane..tata

p/s: ngantuk giler ney tapi sanggup tahan nak tulis entry ney..hehe

Friday, October 8, 2010

UNTITLED

                                  before bertolak ke chemerong bersama my bestie

                                amek gambar curik encik din ngan encik zamari :D


                                       salah satu pemandangan indah di chemerong
 

                      diorang tengah khusyuk masak meggi sampai aku snap pon xperasan


                                   walaupun atas gunung solat tak kan di lupa kan..:D

                                   pagi-pagi lagi dah bangun sebab nak maen buai..hehe


               f.y.i beg palapes ney la yang aku dok bawak sepanjang daki gunung..bapak berattt


                                             tersnap la pulak..hehe




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...