Friday, February 18, 2011

Sweet moment at Teluk Bidara



Assalamualaikm


Good night korang.Dah tido belom?Of course la belom kan :)
Malam ni aku nak tulis entry yg tertunggak dari hari selasa time maulud nabi baru2 ni.Nak tau x??Kalau nak tau baca sampai habes okey ^_^




Selasa baru2 ni class aku kan plan picnic tepi pantai kat teluk bidara.Alhamdulillah hampir sekelas yg join tp adela 2 org tak dapat join.Kitorang masing2 pegi dlm 5 buah kenderaan.Kereta paeh,najwa,asma,kereta sewa and van kunyit :) Menu ringan je,nasi goreng cina yg dimasak oleh paeh,nugget,sosej and sandwich yg azie buat.Semuanye sodap2 tau..hihi


Sampai sana dlm pukul 5 lebih tapi malangnya hujan lak mule2.So makan dalam kebasahan la :( Mula2 tu mood mcm tak seronok je sebab bile hujan aktiviti pon terbantut la..huhu


time ni tgh hujan kot :)


Tau tak time tgh2 hujan tu tibe2 ade sorang mamat naik motor ni berenti teduh kat tempat kitorang lepak tu.Takpela kan kasi die teduh sekali tapi kesian lak die dok tengok kite makan tapi tak ajak.Kitorang bagi la die nasi goreng then u know what dengan muka tak malunye die boleh mintak kat member aku amek kan sosej and nugget tu.Aisehh tak tau malu giler mamat ni.Pastu siap boleh tanya member aku lagi ' Aik 1 je ke bagi? ' Sungguh tak malu kan -,-


Tak lama tu alhamdulillah hujan dah berenti and kitorang masing2 dah kekenyangan so time to having fun :) tapi...spoil la mamat tadi tu join sekaki aktiviti kitorang..grrr masing2 bengang je tapi tahan jela kan.Abaikan mamat spoil tu okeh -,-


Rupa-rupanya budak laki class kitorang dah plan aktiviti yg best.Best ahh korang..tehee..Korang memang saje nak bagi kitorang main pasir kan.Firstly dah kena cari barang dlm pasir.Mule2 kene cari bola then ishami jumpe.Pastu kena cari lak duit 5 ringgit gula2 dlm pasir tu.Tak jumpe kot and lastly baru tau rupe2nye tipah tertipu.Apelagi semua pakat baling pasir kat ijad..haha best giler kot :)


Banyak lagi aktiviti kitorang and semua best2.Antaranya bina istana pasir,main game ape ntah last tu.Mira yg perkenalkan mainan tu.Hampir maghrib baru kitorang balik.Selagi tak gelap langit memang tak reti nak balik..hehe
Tapi nak tau ade 1 insiden before balik tu.Kereta sewa kitorang tu termasuk dlm pasir.Tak leh nak gerak langsung kot..huhu..Berdebar giler kot time tu.Dahla hari pon dah gelap and takde orang kat situ.Agak cuak la.Macam2 cara2 kitorang buat nak bagi lepas tayar tu.Tak lama tu adela 2 orang abang mana ntah tolong and alhamdulillah berjaya.Kereta tu memang kotor habes la ngan pasir.memang adventure la..huhu


ditempat kejadian XOXO


Walaupun tak lama mana picnic kitorang ni tapi we are enjoy this moment very much.Hilang segala tension belajar..haha..and sangat gembira biler kitorang sekelas are united :)
Hari tu jugak kitorang rasa macam2 perasaan.Mule2 agak kurang gembira coz hujan then gembira giler enjoy ngan member kat tepi pantai then cuak coz kereta tak leh jalan.So semuanye bergabung la dlm sehari je..hehe
Bak kata orang luas perjalanan banyak pengalaman * erk,betul ke eh?*


Lastly aku nak say thanks kat my lovely classmate becoz korang memang sporting ahh :)
sayang korang lebih..haha
 pstt : tido bilik qila mlm ni coz my room takde org la..huhu :(


layan pic okeh :)




sweet bebeh :)





puteri AC 120 4B :)





ohh..budak mereng mana ni -,-





me and aida





we just friend :)








































2 awesome comment's:

Woofer Storm said...

pdn der pic pling bwh tu.heheee

anaMuslimah said...

rupa-rupanya cik pika sama class with my sis n bro, yana n adam...kirim salam Assalamualaikum wbt, dan salam kerinduan pd mreka k..kak dila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...