Sunday, December 26, 2010

Bila blog kena hack oleh si hacker

Assalamualaikum


Korang penah tengok tak sesebuah blog tu kena hacked? Dah tu si hacker tu pulak bantai habis-habisan kat blog die.Aku tadi baru je usha 1 blog ni yang kena hacked.Kesian dowh ngan blog ni tak pasal2 jadi mangsa.Aku pon tak tau ape motif sebenar si hacker ni.Before ni aku penah tengok orang hack blog tu ngan hantar comment ntah pape gune nama kite tapi hacked kali ni lain sikit.Ala-ala macam cerite omputeh gitu..hihi
Aku ade printscreen sikit blog tu.


jiwa kacau



Cuba korang tengok ayat yang aku dah wat kotak merah tu.Aku rasa mangsa lepas ni OH MEDIA network.Memang dah takde keje la si hacker ni siap ugut2 blog orang lak.Seram lak tengok orang cenggini.Sepatutnye ilmu yg die ade tu gunakan sebaik-baiknye ni tak pegi gatai dok hack blog orang tu buek apo..huhu
Takot lak kalo blog kite sndiri kene hack nanti.Tak dapat aku nak bayangkan.Dahla blog yg kene hack ni gune domain sendiri.Yang aku tau memang banyak la si hacker ni dok tukar isi perut blog ni.


Haa teringat pulak baru-baru ni facebook aku kene hack dowh.Dahla time tu pukul 2 pagi.agak seram la disitu..huhu..Macam ni aku tengah chat ngan sorang member aku ni tibe-tibe ade 'orang' tu menyampuk perbualan member aku tu.Aku terkejut giler la sebab aku tak pegang keyboard pon time tu.Tak pasal ade ayat yg keluar kt tempat chat tu.Aku ingatkan ayat member aku tapi yg keluar bahagian nama aku.Meh nak tunjuk kalo x caye





Tengok ayat yg aku dah kotak tu.Walopon sepatah je yg keluar tapi aku still wonder.Mesti korang tak caya gak kan.Emm takpela biar aku ngan member aku tu je yg tau..huhu
Yang aku peliknye aku baru je tuka pasword baru2 ni.Sebab aku rasa pswd lama tu macam tak selamat -,- 
Tak taula ade org hack fb aku ke or ade poblem teknikal fb time tu..huhu
Tapi ini serius aku tak main2 -,-
Kakak aku pon cakap facebook skang ni memang dah tak selamat tapi nak buek camano tu jela cara paling jimat aku nak contact member2 aku..hihi


Okey..jaga-jagalah keselamatan blog anda dari dihack oleh si hacker..




12 awesome comment's:

Amanina said...

nampaknya apa yg kita buat, semuanya ada orang perhatikan. hoho

alinac lover said...

bahaya

Woofer Storm said...

tkut ooo,lari cpt^^

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Amanina

hurm tu la pasal..kene byk2 jga la lps ni

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@alinac lover

mmg dangerous..hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Woofer Storm

terbang terus la..baru cepat..haha

hollowgram said...

sekali tengok cam hacker tu tukar template je. mungkin ade kebocoran widget yg dgunakan x pun password yang bocor.

Belajar hack id facebook

Cik Kira said...

offline la sllu ;)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@hollowgram

hurm,,mybe gak

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Cik Kira

hehe..betol 2

Fxysche Nas said...

aiyo..gerun lak rase...
moge2 la org yg suke hack tu bertaubat cepat2...

Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

aq de sorang kawan pndai hack..haha..aq sendiri pon pndai hack....kwn aq msukkan gmbr 18sx kan blog yg kene hack..bodoh btl la die tu.haha..but aq xgne kan hack tu tok buat camtu..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...