Saturday, March 19, 2011

Tahukan apa itu ANGKLUNG..sangat seronok okey :)


Assalamualaikum..


Sangat penat hari ni.Dari semalam lagi berjalan.Semalam pegi pasar malam.Then pagi tadi ade bengkel ANGKLUNG.Malam tadi lak ade persembahan pulak.Esok lak ade family day faccys.Wahh biler masa den nak study..huahuahua


Korang tau tak ape itu angklung..Meh sini aku nak promote sikit alat muzik yang aku main seharian ni.





haa ni la angklung.Bende ni diperbuat daripada buluh yang terpilih.Bunyi yang terhasil nanti memang merdu macam nak tido pon ade.Sampai skang terngiang2 kt telinga aku bunyik angklung tadi..hehe..betapa kuatnya penangan angklung ni kan.


Actually aku memang tak kenal langsung ape itu ANGKLUNG.Yela aku ni buta seni betul -,-..Then member aku ajak join.Aku pon join la dah alang-alang free then dapat sijil lagi tu.Yang ajar tu bukan calang2 orang.Import dari indon sih..hehe


Mula-mula kitorang diajar membuat angklung sndiri.Die just bagi buluh then kitorg kene asah sampai boleh keluarkan bunyik yang merdu :)
Memang best ah.Ade gak terluka sikit2 sebab pisau die yang agak ngeri.Ala-ala pisau ramboo gitu.Then lepas solat jumaat kena berkumpul kat D.A sebab die nak ajar macam mana nak main angklung tu,best ahh time tu.Aku dapat huruf B.Sesuai ngan class aku class B :)


Best sangat time blaja main muzik tu.Die punye pengajar pulak sporting giler babeng and pemain muzik diorang pulak gantang-gantang dong..haha
Sempat gak snap pic ngan diorang tadi..hehe mimpi diorang la aku malam ni :)
Then before balik for sesi petang sempatla k.ain bagitau yang kitorang ni menjadi ahli angklung secara automatiknye.Woahaa aku tak nak!!
Tapi nak buat camne dah terpaksa join club tu,aku ni mana la minat muzik2 kontemporari cenggini.Then nanti kena buat lagu la,macam2la..huhu


Malam tadi pulak ade show,ade gak budak kebudayaan buat tarian kuda kepang and tarian asmaradana.Sangat teruja tengok diorang menari.Macam ade spirit gitu :)
Bangga kejap jadi student uitm dungun..hehe
Tau tak kitorang kena naik pentas buat show skali ngan diorang.Waahh sangat teruja :)


last-last semua pakat bergambar ngan kakek2 yang gantang2..haha
Sangat seronak :)
amik gak ngan pemain cilik diorang.Sangat comel diorang tu.Rasa nak cubit2 jer..haha


oleh kerana gambar tak transfer lagi so takleh la nak tunjuk kat kengkorang..wait yaa








takziah buat billa classmate aku kerana adik lelakinya kembali ke rahmatullah petang tadi..al fatihaah 










4 awesome comment's:

kira kekuri said...

tazkiah tuk kwan Pika pny adik.. hmnn..
wahh angklung! haha best2!! selalu nmpak Toi Af main benda nih.waaa! *teruja lagi,x habis2*

Woofer Storm said...

al fthah..,moga ditempatkan diklgn org beriman..amin3.

nak main angklung gak awk,cntik header'..heheehee

Woofer Storm said...

tag awk tau...hehee

http://www.wooferstorm.com/2011/03/1st-travelog-contest-usahawan-muslim.html

Raji berkata said...

dkt danga bay arituh ak tgk ad org main bnder nih mcm2 lagu der boleh main
lagu bunkface lagu Jason MRaz wali band sume boleh
hohoho hebat2 ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...