Sunday, March 15, 2015

Print sendiri pengesahan tajaan untuk permohonan zakat di student portal untuk pelajar UiTM sahaja

Assalamualaikum

UiTM sekarang ni makin maju dari segi kemudahan untuk student nye. Semua boleh dilakukan dengan online je. Takyah penat2 turun naik menara SAAS semata-mata nak mintak pengesahan tajaan.

Especially student yang nak mintak biasiswa or zakat or apa2 bantuan pelajaran, antara dokumen yang kena ada pengesahan yang kita ambil ataupun tidak mana-mana pinjaman or biasiswa. Macam aku, try mintak zakat baitulmal khas untuk yang duduk kl.

Siapa yang tak tahu lagi meh nak ajar..

1) First korang masuk dulu student portal, login id masing-masing.
2) Then korang klik e-financial macam kat dalam gambar ni


3) Akan keluar page baru and tengok belah kiri ada banyak menu kan. Pilih yang bawah sekali macam gambar kat bawah ni.



4) Nanti akan keluar detail nama, kursus dan lain-lain lagi. Pastikan semua betul dan klik JANA. Make sure pc or laptop korang ade software Adobe PDF tau!

5) Lastly lepas klik JANA automatically akan keluar button CETAK belah kanan. Then apa tunggu lagi klik laju-laju CETAK tu yer.

6) Nanti make sure akan keluar dokumen macam ni tau. Kalau keluar lain macam tu ade la salah mana-mana.


P/s : Make sure korang pelajar UITM sahaja tau..jangan salah campus pulak..hehe..tak sure untuk UiTM cawangan boleh atau tidak. Try tanya HEA masing2 dulu tau.

P/ss: Sekarang ni mini transkrip jugak boleh ambil di faculty masing-masing,tapi still kena bayar dulu di bendahari menara SAAS dulu yer..


Tq for reading :)

Any problem please drop comment below :)

Good night!





2 awesome comment's:

Am Mi said...

terima kasih dgn info yg dikongsi.. Sgt2 membantu utk saya dan kawan2... Satu perkongsian yg bagus.. #kipidap :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Am Mi

u r most welcome..tq for drop yr comment :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...