Tuesday, October 26, 2010

FIDA AISHAH IS TRUE OR NOT??



Hot story!!
U'all mesti tau kan sape fida aishah ney kan..meh aku story sikit pasal die bagi sape2 yang tak kenal langsung die or baru2 nak kenal dengan die.Ekceli die ney seorang gadis mix australia n malaysia.Aku kenal die melalui sorang mamat blogger ney gak a.k.a ariffshah @ balak fida aishah,diorang berkapel ujung ramadhan..Aku ney walaupun newbie dalam dunia blogger ney tapi still amek berat pasal member2 blogger aku tau.Yela orang kata member di alam maya kan.

Honestly,first time aku baca blog fida aishah ney aku terus tertarik dengan kata2 puitis die.Kalo korang tak caya korang usha la seniri blog die.Aku memang tak syak pape pon pasal background die tapi ape yang mengejutkan aku ialah tadi tengah2 berblogwalking jumpe la entri  ney.Oleh kerana aku ney agak lampi sikit so aku memang tak paham ape bende la die tulis,tapi bile baca comment2 die barula paham sikit.Yang buat aku gelak sampai guling2 ney bile jalan cerita yang mamat 2 buat memang agak tak logik,macam ala2 cerite orang dulu2..

Takpe la kan,lepas aku baca entri tadi tu aku pon bukak la pulak 1 website yang ade bukti bahawa fida ney amek gamba2 awek comel dari situ..ish3 selama ney aku ingat yang pic tu memang die rupa-rupanya bukan.Tarik balik segala pujian aku kat die slama ney..hehe.Tau tak aku siap boley buat satu entri khas untuk die tau.Kalau betul la tu memang die bagusla tapi kalau yang tu hanyela khayalan semata-mata aku risau die akan di bar dari blogger malaysia ney.Aku rasa blogger kite ney tak tengok rupa,takpe la muka seugly aku ke tapi bakat mantapp!!

Yang ariffshah pulak aku harap die dapat cari jalan macam mana nak selesaikan masalah cik awek die ney..Tunjukklah bukti sikit yang she's a real fida aishah,not fake anymore..Kesian kat fida tu,aku pon walaupun ade gak sedikit keraguan terhadap fida tu tapi aku still respect kat die sebab bakat penulisan die memang takde tolok bandingan,hehe.Aku tengok bile fida dok post entri yang kata die tak nak tulis pape da ramai yang menghalang especeli kipas susah mati die.Nampak kan die mempunyai tapak yang kukuh dalam hati blogger2 malaysia ney.

Okeyla,aku harap la dapat tau lagi perkembangan tentang die ney.Mintak2 la ape yang dikecoh2 kan ney sume palsu n for fida aishah teruskan usaha anda dalam dunia blog ney walaupun diri anda bukan di dalam gambar itu.Kepada sape yang berani bawak cerita ney aku ucapkan terima kasih jugak sebab bagitau aku kalau tak sampai bile2 pon aku tak tahu..hahaha ^_^


p/s: sorry kalau entri kali ney ade yang terasa :p


7 awesome comment's:

suzzsuzie said...

blog fida aishah dah tak leh buka la...i baru je folo smalam...saja nk tgok sbb kecoh kan...erm..anyway thnx for sharing

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@suzzsuzie

welcome darl..2la td pon sy dok bkak blog dy tp xley,mybe dy perlukan masa utk tenangkn diri dy..

Nurulbadiah Lai said...

i know the truth dear..
what she did is morally wrong..
she did approve what i wrote to her bout i tegur die..
if she is really real n honest like she always claim..
forsure die xkn melarikan diri like this by private kn blog die..
buat pe nk takut kn..berani kerana benar..:)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Nurulbadiah Lai

hurm,maybe la kot kata akak ade yg betulnye..
xpela,kite tunggu dan lihat je ape yg terjadi lepas ney

biskut said...

fida aishah is actually a makcik from terengganu kito...


tak sangka ariffshah sanggup butakan mata kerna cinta... thru blogging pun buleh bercintan.. buduh la camtu.

Yasmin Aris ♥ said...

Tak pena tawu pun pasal fida ni . whyyyy . haha

sandi ekwantoro said...

oo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...