Thursday, May 12, 2011

Second day praktikal ;)




tempat praktikal ku ;)


Assalamualaikum


Dah tidor ke semua.Eh masih awal okey untuk korang tidor ;) tapi mata aku ni dah start layu..hihi..Anyway hari ni second day aku praktikal.Rasa best tau citer pengalaman aku kat blog ni sebab kawan2 aku jauh untuk diorang tadahkan telinga dengar aku pot pet so belog la yang jadi mangsa okeh..hehe

Hari ni aku tak tau nak tulis ape kat buku log sebab aku memang tak buat pape kerja pon.Just habiskan sikit shrink paper then duduk kat meja macam orang bodoh tak tau nak buat ape.Komputer die pon sangat boring nasib la ade puzzle yg boleh main kat desktop.Aku tau ade game ni pon dari paeh sebab time class lab die selalu main ni siap ajar aku lagi.Dah tu kutuk2 aku lambat main susun nombor ni..haha aku memang lemah la bab2 susun camni -,-

Tadi pukul 10 pagi tabung haji ade anjurkan ceramah bertajuk ' CERIA DI RUMAH,CERIA DI PEJABAT '
amacam tajuk die??hehe..so kakak2 tu ajak aku join sekali dengar ceramah tu.Dapat makan free tu!!hehe.Aku melangkah je kat dalam dewan tu agak teruja sebab dewan die cantik lagi dari dewan aspirasi...haha..Penceramah die pulak die jemput Ustaz Hushim..Kenal tak??Aku pon tak kenal die then diorang cakap ust ni selalu muncul dalam tv..tu la akibat tak suke tengok ceramah agama -,-

Ahh habit buruk aku ni memang still tak boleh nak di buang.Mana tak nye time ceramah tadi sempat lagi aku tersengguk-sengguk.Kire aku dah kawal la perasaan ngantuk aku tu tapi gagal..haha..Kalo member aku baca ni mesti diorang geleng kepala je..haha..Penceramah tu memang best sebab gaya die memang lawak ahh tapi nak buat camner aku memang kalo dah ngantuk kat mana2 pon boleh tido..hihi..Lagipon ceramah tu banyak pasal kehidupan dah berumah tangga la sampai naik segan aku dengar.Aku muda lagi la oii..haha

Habis ceramah dapat nasik ayam free then makan ramai2 kat pantri.Sambil2 tu sempat la bergossip..haha ( teringat time tajuk gossip at workplace lakonan gossip girl time class bel..hehe)
Then tak lama tu pengurus kanan yang comel lote tu mintak tolong aku hantarkan surat kat penolong kanan jabatan tingkat atas.So dengan rasa yang pnuh tanggungjawab aku naik then aku sampaikan amanat itu.Wahh first time gitu..
Siyes aku nak cakap time praktikal kite memang tak boleh ade perasaan malu tak bertempat.If ade perasaan tu memang kite kena buangla sebab suasana kerja ngan study memang berbeza.Macam situasi aku ni kat tempat kerja aku ni almost dah berkahwin and umur sebaya ayah2 aku je so aku tak boleh la nak main lepas cakap je macam aku buat kat uitm dulu.So memang  tu salah satu cabaran aku kat situ.Aku still lagi kekok nak sembang2 mesra ngan diorang.Maybe take time kot sume ni ;)

Diorang alhamdulillah semua baik2 and layan aku ngan baik.Harap aku dapat belajar dengan baik ngan diorang.
Okey la malam ni nak copy game bebanyak esok kalo boring boleh main..haha

good nite ;)




hari ni balik sendiri naik teksi dari tmn melati.Pak cik teksi tu bawak lembap siot sampai kena 6.90..sabor je la~




14 awesome comment's:

Bakri Hussin said...

dah follow dah blog ini jom folllow balik blog saya awak

Http://www.dunialelakimaskulin.com

عائشة said...

follow me back : http://isyaizzabent.blogspot.com/

tengs :)

عائشة said...

follow me back : http://isyaizzabent.blogspot.com/

Naddia said...

ce cari jodoh d tempat praktikal! hehe

FantasyGurlz said...

apesal awl sgt praktikal iqa?

Nisa' said...

Selamat ulangtahun. Semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezqi hendak-Nya.

mUsZ said...

sengal.still sengguk2! haha

ko igt menu tgh hari ko je en? ape isi ceramah ko xigt.hahaa

beb! mr gopala ckp,,ape nk jadi ngn cendekiawan skrg? main game time xde keje.xnak mmbaca.ahhaha.bwk buku nyerrr n good luck!;D

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Bakri Hussin

tq ;)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@عائشة

olrite ;)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Naddia

haha oke gak idea ni ;)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@FantasyGurlz

ntah diorang da panggil

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Nisa'

tq

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@mUsZ

haha habit lama tu xleh nk buang ;)

Anonymous said...

hai awk..salam..cm ni..sy ni bakal wat practical kt tbung haji..so sy nk tnye pndapat awk cm ne..besh x?org2 die garang2 x?elaun?n bnyk x yg kita blajar?plzz bg tau ye..or awk inbox fb sy (nita honey)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...