Monday, January 31, 2011

EP 13 : Aku Seorang Blogger



...................................................................


"Kalau Ilya terima Haqim as my boyfie boleh tak?"
"Apa??? Are you serious Ilya?"
 Dengan muka simpati Ilya mengangguk macam belatuk.Ilya benar-benar terasa dengan kata-kata Haqim sebentar tadi.Dia merasakan hatinya sudah fall in love with him.
Afiq yang dari tadi tercegat melihat adegan free hanya tersenyum dengan keputusan Ilya.

"Nooo..aku tak benarkan!!" jerit Fariq sambil menendang kerusi malas yang ada kat situ.
Semua yang ada disitu terpaku bila dengar suara lantang Fariq.Ada yang berbisik2 mengata apa yang patut.


Mata Ilya sudah bergenang dek penangan abangnya tadi.Dia tak sangka abangnya marah benar dengan keputusannya itu.Apabila Fariq melihat adik kesayangannya begitu cepat-cepat dia menghampiri Ilya dan mengexplain kenapa dia tak benarkan.


"Sebenarnya Ilya..aku..aku.." tiba-tiba je Fariq diserang penyakit gagap.
"Aku ape abang??" jerkah Ilya tanpa ragu-ragu.
"Aku bukan abang kandung kau Ilya.Aku nak kau tau yang aku sayang kau lebih dari seorang adik.Aku harap kau faham itu" laju je Fariq mengeluarkan kata-kata keramat itu.


Ilya hampir-hampir memerlukan CPR mendengarkan kata Fariq tadi tapi dia bernasib baik kerana nyawanya masih panjang.
"Abang,betulke apa yang abang cakap tadi?Tolong jangan main-main benda serius macam ni." tercungap-cungap Ilya cakap macam baru lepas marathon.


"That's right my dear" dengan bangga Fariq berspeaking.
"Apa buktinya abang.Can you show me?" Ilya tak puas hati dengan statement Fariq tadi.Mana taknya baru je tadi hatinya berbunga-bunga bila Haqim menunjukkan kejujurannya tadi tiba-tiba lak Fariq buat drama telenovela kat sini..huhu


"Of cos aku akan tunjukkan buktinya." kata Fariq dengan bersunguh-sungguh.
"Dua tahun yang lepas.." tanpa sempat Fariq menghabiskan kata-kata keramat dia muncul satu suara.


"Berhenti!!!" tiba-tiba seorang wanita tua yang anggun muncul dari dapur sambil tangannya memegang senduk.


Ilya,Fariq,Afiq dan semua tetamu yang ada teruja dengan kehadiran wanita ini.Dalam hati masing-masing tertanya akan identiti wanita ini.


"Jangan kau berani meneruskan kata-kata kau lagi sebelum kau tahu apa risikonye." kata wanita misteri itu.
"Kau kenal aku siapa?"
"Tak!" serentak mereka mengeluarkan ayat yang sama.


"Aku la...(jeng3 tunggu kan sambungannya di episod 14)



psssstt : kene tengok dari episod first baru best :)..klik sini okey


12 awesome comment's:

aza shafiza said...

da mcm cite kelakar plak....hmmm

Fariq said...

wah,,, Fariq bukan abg kandung la.. hehe..
ade chance la ni.. :p

Yang Pasti Kita Akan Dijemput Pulang

eiela said...

ya rabbi,,camno den nak nyambung eh nih..huhu,,wish me luck r.

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@aza shafiza

alamak..x suke ke?huhu

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Fariq

haha..tu la psl..tbe2 je idea dtg nk wt cte cmni :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@eiela

haha..sorila kalo aku agak merapu :)

Woofer Storm said...

laaa,fiqa pun ikut skali ke ni..bestnya,nak gak..kalau sy yang buat tu confirm ramai nak termuntah tu..hahaaa

eiela said...

saya dah siap menyambung cerita..

http://www.infonewbie.com/2011/02/episod-14-aku-seorang-blogger.html

wath said...

gile klaka cite ni. dramatic tul. hahaha

Siti Safiyyah said...

ngeh3 fariq bukan abg kandung la pulok..haha part ni cam dah lawak lak..hehe ;p

Post Terkini : Bakal Tercapaikah Wishlistku Ini??

The Crow Empire said...

Tgk2.. Pasal Ilya Suhana, tetibe plak abang pun blh tetibe tak jadi abang. ah~ cemburu la camni.. sob2..

Reverse read. Aku terlupe. adeh..

(^__^)

mOoN said...

hahahhaa... aku rasa cam nak tumbuk2 jek Fariq dalam episod ni...sengal giler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...