Monday, January 31, 2011

Segmen SYOK SENDIRI - 2



Assalamualaikum

Aku tertarik dengan segmen abg ben hari ni.Segmen ape??Tak lain tak bukan segmen syok sendiri la..haha..bukan selalu nak syok sendiri ni kan.

One day i'm wake up and i got one happy news.OMG i'm in DARA.COM for this edition.Wauu!!




See!! Aku mana ade main tipu2 ni kecuali entri ni..haha..dah nama pon segmen syok sendiri kan -,-
Ehh ingat diorang just snap my pic je ke.Diorang interbiu i sekali tau.Femes nyah..hihi
Jom layan perbualan panazz antara aku ngan editor DARA.COM ni..hihi

  • Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?
    • nama gelemer i dalam dunia maya ni pika.tak pon u'all boleh kenal i sebagai pcar je..macam parking kereta lak kan..hihi(gelak gediks)
  • Kenapakah anda memilih nama tersebut ?
    • kerana nama i panjang sangat la.pastu of cos ramai nama macam i ni so dipendekkan cerite i letak jela nama pika tu..tak sedap ke u??(gedik siall..haha)
  • Kenapa anda berblogging ?
    • Ehh soklan cepu mas ni.Hurm actually i berblogging sebab nak dapat duit dari nuffnang jer..opsss takdela u saja je gurau2 ngan u..hihi..i berblogging ni memang datang dari minat yang mluap-luap(b.m rosak sikit).Dulu2 i suke menulis gak tapi dalam buku 555 je tapi sekarang dah maju kan menaip lak dalam blog.Hidup mesti maju u..hehe
  • Siapakah pemberi semangat anda ?
    • Ehem3..of cos la my hubby my daughter..opss silap ni jawapan untuk 5 tahun akan datang kalau u'all nak interbiu i okey..hehe..i tak kawen lagi la apetah lagi nak ade anak.Pemberi semangat i dalam berblogging ni of cos la broadband ni.Kalo takde broadband tak dapek la den nak online..kan2?? Selain tu of cos la all blogger kat malaysia ni,takkan aku nak berblogging sengsorang kan..hehe..tak lupe kat achie yang jadi pembaca setia blog ni..hihi
  • Sudah berapa lamakah anda berblog ?
    • I start berblog dalam bulan June 2010.Tak sampai setahun lagi ni :)
  • Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?
  • Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?
    • banyak sangat antaranye dapat masuk majalah u la..hihi..ehh i dapat banyak member tau kat sini.suke!!
  • Kenangan pahit anda dalam dunia blogging ?
    • Pahit takdela banyak sangat sebab i memang tak suke cari gaduh ngan blogger lain.Tapi adela sedih bila tengok blog sendiri macam reban ayam yang boring(erk..takde kaitan langsung kan)
  • Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?
    • I got 30+ follower in one night..hihi..i penah menang contest cari ayam tau and got 50 hinggit..hehee
  • Selain berblog , apakah minat anda ?
    • Mestila banyak..i suke memasak tau and mencuba sesuatu yang baru.i suke gak pegi shopping(standard la kan)
  • Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?
    • Takdela tiap2 minit nak berblog kan.Kalo time cuti sem camni i selalu la online tapi kalo time study i akan utamakan study dulu..hihi(kadang2 kot -_-)
  • Sila nyatakan cita cita anda terhadap blog anda itu
    • I hope my blog will useful for everyone :)
  • Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini ..
    • In my opinion dunia blog ni boleh dijadikan contoh kehidupan seharian kita semua kerana semua catatan blogger of cos la berkisah kehidupan harian diorang..kan2
  • Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri ..
    • I harap u'all yang baru mengenali or nak mengenali lebih lanjut dunia blog ni akan sentiasa menjaga kata-kata dalam setiap penulisan u'all.Bak kata pepatah terlajak perahu boleh diundur,terlajak menaip boleh backspace tapi terlajak post entry tak boleh diundur lepas orang dah baca entry tu..remember it!!
  • Nyatakan dalam majalah mana anda ingin dimasukkan ..
    • Of cos la majalah DARA.COM..ehem3 kalo ade kekosongan boleh tak i nak masuk RAPI macam abg ben tu??hihi

perghh banyak kan soklan yang aku kene jawab.dahla diorang tak kasi seteguk air pon..eh 
lupe tadi diorang ade kasi tapi aku pose la hari ni..hihi

okeyla jom pakat2 syok sendiri kat sini :)







10 awesome comment's:

Woofer Storm said...

perasan la tu..heeehee
terharu tau nama kita ada,nak ngis sini boleh??jap je...heee

moga apa yg dihajati tercapai hendaknya..amin,
tag sini tau,kalau bz tak paksa..
http://www.wooferstorm.com/2011/01/giveaway-special-giveaway-from-moscow.html

salam dari bangladesh..heeee

Sunah Mohammad said...

nak masuk dara.com eh? hehe...semoga berjaya~

Kenapa Saya Tak Minat Enchek Ben?

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Woofer Storm

hehe..dr bangladesh??

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Sunah Mohammad

haha biasela syiok sndiri kan :)

nazirulhazwan~ said...

layak masuk majalah janda.com ni.hahaha

berbakat besau kawan den sorang ni,.nice2, pengolah dialog yang baik, tp klu exam spm kompem fail.hahaha

last skali,
fuh, najirul hajwans tu mesti kacak kan.hahaha

nazirulhazwan said...

haaaaaaa, yang ni patutnyer masuk majalah JANDA.com hauhauahaa

nice la piqa, entry semakin bernas ni.hehe da boleh chalen pakcik da, pakcik pon nak jadi wartawan da lepas ni.

lagi satu, najirul hajwans tu emsem jugak yer.hahaha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@nazirulhazwan~

haha..xkawen ag mne leh dpt title janda..

encem ke najirul tu??hehe

mUsZ said...

mmg syok sndri la ko! haha
mner blaja sbut gedik sial??haha~

Woofer Storm said...

baru perasan pktaan gedik sial tu..heheee
sblm ni wadefak kan,heheee

mysterious jelly boy said...

errrr, . . . . takde tersenarai la awak, hehe :D

gedik-gedik itu maksudnye geli hati kan ? sy pun suke, eh takk, hehek :P . . . .

name berbeza tapi orang yg same, . . . . . . ermmm, tu sebab nak bagi nampak macam ramai orang datang komen, walaupun sebenarnye sorang je, hehehe :D . . . . . . .

sebenarnye sy memang suke bace blog pika, . . . tapi dulu tak rajin komen sebab takde idea nak komen ape, jadi bace senyap2 je, heee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...