Friday, January 21, 2011

Bercuti di Besut !!


Assalamualaikum

Night korang.Tau tak entri malam ni aku tulis live dari besut.Now aku ngan member aku bercuti kat umah pijah.Best tau biler dapat jenjalan tempat yang kite tak penah pegi :)
Aku sampai malam semalam dalam pukul 9 lebih.Sampai je terus pegi KFC sebab perut masing2 dah nyanyi macam2 lagu dah..hihi..Sampai je rumah jumpe parents die and kemas2 ape yg patut and makan.Tau tak bagi aku KFC kat dungun better dr kat sini.Bukan nak mengata tapi ni FAKTA..hehe aku tengok berdasarkan servis die la.Ade ke member aku mintak air revive tapi die kasi air rasa macam air kosong + letak gas.Erk..aku punye burger pon tak sama cam kat dungun punye.Betul..aku tak tipu!!

Pagi tadi kitorang yg jakun nak sangat pegi bendang turun la kejap sana.Ekceli nak bergambar je lebih..kan korang!!hehe..





Haa best kan?Saje je nak jeles kan korang yang tak penah pegi tu.Kalo dah penah buat2 tak nampak jela gambar tu eh..hehe..
Nak tau 1 cite tak.Tadi lepas jalan kat bendang or org kelate panggil ' baghuh ' aku,qila,fina,mira and bila lalu 1 umah ni.Ingatkan member kitorg ade kat situ tapi malangnya 2 ekor lembu yang ade kat situ.Mula2 buat berani je nak jalan lepas lembu tu.Qila lalu..pass! Fina lalu..pass! Aku lalu..pass! tapi pusing belakang bagi peace sikit kat lembu tu tapi malangnya die nak kejar aku and baru perasan tali die tak diikat time tu.Aku apelagi angkat kaki seribu langkah la nak lari.Memang lembu ni jeles betul ngan aku.huh -,-

Okey lepas pegi bendang ngan tak mandinya kitorg pegi pasar kat mana ntah,ala orang mana tau kite tak mandi kan..hehe..Kat sana aku ade jumpe kuih yang unik ngan kek yang nampak sedap..nak tengok??
jom!!

nampak sedap kn kek ni!!atas tu caramel tw..sedap tp tawar skit..hehe

haa..cube teka kuih ape ni..comel giler kuih ni weh..1st time nmpak..hehe

Lepas habis semua beli barang kitorg betolak g umah mak cik die for masak and mandi sungai!!Rumah mak cik die memang lain dari lain sebab jauh dari jiran.Seram kot kalo malam2..hehe..Walopon mandi lewat sikit tapi still seronak.Opss pic mandi tak boleh diupload..hehe biarlah untuk tatapan aku saje :)
Adela time berenang tu aku tertelan air sungai dengan banyak sampai naik biul aku sikit..hehe..

Okey lpas mandi manda kat sana kitorg pegi Bukit Keluang.Pijah kata tempat ni memang femes kat besut ni.Tempat die memang cantik.Tadi pon ramai je orang datang.ade ngan kapel ade ngan famil ade gak ngan member sama cam aku :)





See?Best kan..kalo nak rasa sendiri meh datang besut..promote tempat member kejap..hehe
Aku harap aku dapat pegi lebih banyak tempat kat terengganu ni before aku grade nanti.Boleh la buat2 kenangan sikit bile dah tak blaja kat sini nanti..huhu
Pape pon thanks banyak2 kat pijah and family coz sudi terime kitorg yang banyak menyusahkan korg sekeluarga kat rumah ni.Biasela kitorg suke buat kecoh sikit :)
thanks bebanyak.esok pijah nak bawak beli keropok lekor pulak..hihi

Okey aku nak tido mata dah ngantuk.Seee uuuu!! :)







5 awesome comment's:

iekasub said...

waahh! sangat dekat dah dengan saya! saya kat maktab dekat sangat dengan pantai bukit kluang tu :D

Nini Mohd said...

tak pegi pulau perhentian ke?
pulau perhentian lagi best tau. ;)

ijat_asni said...

jalan jalan : blogwalking
terjumpe blog nie
nice ^__^

jom la datang menerjah blog ijat
http://ijatasni.blogspot.com

^____^

sissyira said...

salam

main bendang tu tak ada pacat ke?

sedap kek tu :)


ziarah rakan yang saya follow :)

Woofer Storm said...

laaaaa,mcm la sy jeles..mmg jeles pun,hheeee pepun layan..len kali ajak2 la org kat sni..hehee kedekut gak,balik bawa ole2 tau..hehee

sory smlm penat sngt,tak smpt nak updte n3,apatah lagi nak bw..heheeee slm..bercutilah puas2 k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...