Thursday, February 9, 2012

Kelebihan study di uitm dungun


Assalamualaikum


Salam petang semua :)
Sekarang ni aku memang suka update blog seminggu sekali.Busy and takde idea la since start belajar ni.Ekceli macam2 terpikir kat kepala otak ni nak story kat blog tapi bila dah start tekan new post terus idea hilang -,- mencik3

Pejam celik tengok calendar rupanya lebih kurang sebulan lebih jer aku akan menamatkan zaman diploma aku setelah hampir 3 tahun aku memasuki alam universiti ni.Seriously rasa macam semalam je daftar part 1 dengan muka selekehnya macam masuk tingkatan 1..hehe

Ingat lagi time dapat tawaran upu aku dapat UITM DUNGUN.Tak terjangka pulak aku akan dapat kat pantai timur.Ingatkan dapat s.alam ker or dekat2 sikit dengan rumah ker rupanya jauh lebih.Memang dari form 1 lagi aku duduk jauh dari parents sebab dok hostel.

Bila jejak je kat dungun hati bentak2 jugak la sebab takut,takde sedara mara langsung kat pantai timur.Terasa macam dibuang negeri -,-
Tapi cepat2 pikir positif.Alhamdulillah aku dikurniakan roomate yang sangat gila-gila dan sampai sekarang kitorang still keep in touch walaupun jarang jumpa dah.Beza alam sekolah menengah dan universiti.Seriously!

Bersyukur jugak sebab dikurniakan classmate yang sangat sporting walaupun kadang2 tu ade yang terasa hati.Biasa la tu adat berkawan.Suami isteri pon selalu gaduh inikan classmate..hehe
Lama-lama study kat uitm dungun ni aku belajar banyak benda.Budaya,makanan,percakapan dan cara orang timur dan macam2 lagi la.Time tingkatan dulu aku belajar kat perlis.Aku banyak jugak belajar budaya dan percakapan dorang jugak.Dulu memang cakap kuaq abes slanga utagha tapi la ni dah lupa sikit.Skang ni lidah aku dok kecek ganu dok pung kelate.Terer da la ni kecek ganu.Kadang2 member kelate aku gelak jer dengar aku salah cakap.Berlagak macam tau sangat je aku ni..haha..ekceli best tau kecek kelate ngan ganu ni.Seriously!

Aku sebagai seorang student uitm dungun dengan ini mengaku bahawa study disini merupakan pilihan yang terbaik berbanding uitm yang lain..hehe..Student uitm lain jangan marah :)
Dengan environment kat sini yang sangat best.Kampus betul2 depan pantai yang sangat cantik.Tapi bukan time musim tengkujuh la.Kalo time tu korang mesti menyesal study kat sini..hehe






semua ni gambar latest aku amek ngan housemate aku kat pantai gadung tadi.Serious cantik.Takde DSLR camera henfon pon jadi la :)


5 awesome comment's:

mystery boy said...

assalamualaikum, tumpang masuk ke sini, . . . bukan kat Dungun je best, kat UiTM Perlis sini pun best jugak, . . . . . tapi kawan2 banyak dapat kat sane UiTM Dungun part 5 . . . . sorang je yg kena buang kat UiTM Perlis ni ha, . . . tapi sori ekk sebab tetibe komen, . . . berase terpanggil untuk komen bile Pika cakap tempat lain tak best, . . . selama ni follow je tapi tak komen pun, hehee :D peace

ayanuts said...

bl tgk pantai tu rasa tenang je

Arai Lekir said...

awak kt uitm ada buat praktikal ke x ?

kay_are said...

1st time kat sini! em.. standard r tu, takkan blaja kat dungun nak cakap u kat selangor best kot.. =P mesti kne puji tempat blaja sendiri maa.. ape pun gud luck dalam studi!

cik Lily said...

selamat study kat dungun..
huu..akhirnya habis jugak d dungun..but really miss Dungun..
Demm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...