Saturday, January 14, 2012

Teruja dengan orang jepun


Assalamualaikum


Petang tadi member aku teringin nak makan cekodok pisang.Ekceli before ni aku tak pernah pon masak cekodok pisang ni,selalunya masak cucur ikan bilis jer or udang.So aku pon main hentam jela masak,alhamdulillah hasilnya amat memuaskan..hihi..

Then tengah-tengah makan tu sambil tengok tv,kalau petang-petang camtu nak study memang tak masuk.Aku terbukak la channel tv9.Cerita realiti jepun tajuknya TV Champion.Walaupun skrin agak kabur sebab line tv9 tak kuat dari umah kitorang ni tapi aku still nak tengok cerita ni sebab bagi aku ianya amat menarik.Seriously..

Punya lah orang jepun tu kreatif buat replika hanya menggunakan gula.Takde simen,batu ke ape.Aku sendiri teruja tengok diorang buat,nampak macam diorang tengah main plastesin time kecik-kecik dulu.Chef dia tu pon boleh tahan hensem :)

Yang penting kat Malaysia memang takde orang yang terer buat macam tu.Aku ade gak google tapi tak jumpa pulak gambar dia.Kalau tak boleh tunjuk kat korang.Imaginasi dorang seriously kreatif.Aku pon tak sangka hanya menggunakan gula kita boleh buat macam2 bentuk replika.Tapi kalau korang nak salah satu sedutan episod dia korang tengok kat sini TV CHAMPION.

Pape pon aku respect ngan orang jepun ni sebab pemikiran dorang tersangatlah maju walaupun kemajuan dorang tu ade buruk baiknya.Kita amek yang baik jela kan.Yang buruk takyah la amik!


p/s:tengok jangan tak tengok :)






3 awesome comment's:

Nelly The Strange said...

kreatifnya dorang !!

Nazri Hanafiah said...

orang jepun smua boleh...walaupun dorang kecik jer...haha

HeNRieTTa JoSe said...

suka anime dorg....sangat suka....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...