Tuesday, January 17, 2012

Course terbaik untuk degree?



Assalamualaikum


Semester ni merupakan semester terakhir aku.Insyallah.Aku harap aku dapat lepas and grade on time :)
Ramai jugak la member aku yang dah pakat beli nombor pin bsn untuk daftar degree nanti.Aku maybe beli esok.Tak tau la berapa hinggit.Ahh yang tu semua tak menjadi problem..

Yang problemnye course apa yang aku patut amek nanti.Dalam dilema gak ni nak further degree in accountacy,finance or islamic banking.Kalau nak continue degree accountacy information system kena amek kat UUM sebab uitm takde lagi course tu.Ade jugak la kitorang tanya lecturer course ape yang patut diambil.Lecturer aku cakap degree accountacy sangat susah.So dia suggest amek finance or isbac.Ayah aku macam suruh amek accountacy gak tapi seriously aku tak minat sangat akaun ni.Diploma ni pon akaun aku cukup2 makan jer.Apetah lagi degree lagi la susah -,-

Nak amek IT tapi math dia terlampau la susah -,-

Mana ade benda yang senang kat dunia ni la -,-

Aku ade tanya senior praktikal aku pasal course isbac ni.Dia kata kalo minat theory better amek isbac ni.Kalau minat kira-kira amek finance.Tapi aku ni takdela more to theory sangat and takdela more to calculation sangat.So balance la otak aku ni..haa macam mana tu??

Bussiness computing okay tak??

Sape boleh suggest course yang sesuai untuk aku??And peluang pekerjaan pon okay..help mee :)



3 awesome comment's:

Kira Kekuri said...

saya pon masi blur apa yg saya nak ambik nnti degree. ehheh

Eyda Syahida said...

org pon taktau nk smbung ape. tp mmg tak smbung account ah sebab tak suke acc... then nk amik banking, mak mcm tak bg.. dye suh amik education.. -.-

Amanda Sasha said...

amek operating management la. half calculation half teory :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...