Monday, July 9, 2012

Walimatul Urus Hilal & Syitah



Assalamualaikum


Rasanya tak terlambat lagi nak ucapkan selamat pengantin baru kepada kawan saya Tengku Masyitah dan juga pasangannya Hilal Asyraf yang merupakan senior saya juga semasa sekolah menengah dulu di matri.Memang tak sangka antara kami dia yang kawin dulu.Time sekolah menengah dulu takde pulak tanda2 nak kawin awal kan.Dah sampai seru and jodoh dia dengan hilal pon kuat :)

Syitah tugaskan aku dengan teha menjadi mak andam kedua dia,nasib badan dia kecik senang nak pakai.Makeup pon simple but nice je,semua orang yang datang terpesona dengan keayuan wajah dia.Cewah..kalau dia baca ni confirm kembang..haha..




Lepas siap2 semua kitorang bertolak ke masjid dekat2 ngan tmn melati,tak ingat pulak nama masjid tu.Sampai je  masjid orang dah mula ramai.Detik2 terakhir syitah nak bergelar isteri orang..



Alhamdulillah syitah sah menjadi isteri hilal dengan sekali lafaz je.Ingat syitah nak nangis ke time tu,boleh aku snap tunjuk kat dia tapi tak nangis pulak.Lambat sikit dia nangis,hehe

Bila first time diorang nak bergambar bersama memang nampak malu2 je tapi memang sweet,tergelak kitorang biler syitah terhulur tangan dulu time nak sarung cincin.Gabra sangat dah tu kot :)

Habes sesi bergambar lepas nikah terus cepat2 balik rumah nak tukar baju untuk persandingan pulak.Theme pulak kaler biru.Nice je baju kawen syitah ni,tak mahal sangat pon walaupun tempah sendiri je :)



Walaupun kepenatan tapi sangat berbaloi sebab dapat jumpa kawan2 matri setelah hampir 5 tahun tak jumpa lagi2 orang jauh.Kalau yang kt kl ni selalu la jumpa :)
Perangai dan muka semua tak berubah,hehe.Memang mengimbau kenangan lalu betul weekend ni.Tapi rasa sedikit kesal tak keluar sekali ngan dorang semalam sebab badan terlalu letih dan perut sakit secara tiba2.I'm sorry guys!

Banyak lagi yang nak diceritakan sepanjang wedding's syitah sabtu hari tu tapi tak de idea pulak nak tulis panjang2,layan gambar je la okey :)







8 awesome comment's:

Kira Kekuri said...

wahhh tahniah untuk dia dah sampai seru.. :D moga bahagia ke anak cucu :D bestnya pika dapat jumpa dena~

♥ Aisyah Huraiyah ♥ said...

dah berkurun baru nak hupdate blog..haha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Kira Kekuri

tu la rasa mcm tak caya je dapat jumpe dia :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@♥ Aisyah Huraiyah ♥

biasela dah jadi cikgu ni busy sikit..hehe

'Abidatul Husna said...

gile sweet.... :D

sea_lavender said...

kwn baik saudari masyitah ye.. kim salam nti.. ;)
pasangan yg so sweet... moga mereka bahagia ke akhir hayat :)

wirdati said...

Salam... tumpang tny.. tengku masyitah pakai shawl biasa or guna kain chiffon untuk jadikan tudung nikah dan baju2 pengantin yang lain? Saya berminat sebab shawlnya labuh..

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@wirdati

wslm..dia just guna shawl biasa just labuhkan je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...