Wednesday, September 21, 2011

150,000 kupon percuma LRT elak orang ramai pandu kereta


Assalamualaikum

KUALA LUMPUR - Syarikat Prasarana Negara Bhd. (Prasarana) semalam mengedarkan 150,000 kupon percuma yang sah digunakan untuk perjalanan sehala percuma Transit Aliran Ringan (LRT) dan monorel pada hari Sabtu, Ahad dan cuti umum dalam tempoh setahun mulai esok.Pengerusi Prasarana, Tan Sri Ismail Adam berkata, ia tanda sokongan kepada kempen Hari Bebas Kereta Sedunia yang akan disambut esok dengan tujuan mengurangkan pengeluaran karbon yang dihasilkan kenderaan persendirian serta menyedarkan orang ramai untuk memilih menaiki pengangkutan awam.


Bercakap dalam sidang akhbar ketika melancarkan kempen menyokong Hari Bebas Kereta Sedunia itu di sini semalam, beliau berkata, kempen itu turut menggalakkan orang ramai untuk menunggang basikal dan kemudahan meletak basikal disediakan di 17 stesen LRT.


p/s: wahh bestnye..free naik lrt n monorel setahun kot..sape taknak..sape tau diorang bagi kupon ni share la kat aku..aku selalu naik dari ampang park..ade tak kat situ??err tapi untuk sabtu ngan ahad jela...
1 awesome comment's:

amyra said...

mcm mana nk dapat tiket tu wei...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...