Tuesday, August 9, 2011

Naik LRT ke naik tin sardin



Assalamualaikum

Hari ni aku keluar menuju ke stesen ampang park agak awal daripada biasa.Before tu singgah dulu surau comel kat tabung haji tu.Abes solat semua aku tengok kat luar hujan.Alamak payung pon takde.Duduklah kejap menantikan hujan reda sampai la aku tengok hujan dah gerimis so boleh kot gerak.

Tengah jalan ade sorang kakak ni senyum kat aku.Kecik comel plus cun giler kakak tu,dia offer aku payung sekali ngan die..hehe lawak nye dahla die kecik aku ni tinggi dari die.Orang dah offer so terima jela kan..hehe..sambil tu sempat la sembang sikit ngan die.Rupenye dia keje kat bank islam dalam tabung haji tu,lembut giler kakak tu.Baru 24 tahun..hehe..fullstop

Sampai ampang park beli tiket semua then turun tengok ramai nye orang..rupanya Allah nak bagi sedikit ujian kat aku.Maybe Allah nak uji samada aku boleh sabar tak time puasa ni.Always positif ;)

Ujian aku hari ni bila lrt yang selalu aku naiki rosak berpunca daripada lrt sri rampai.Tak lama tu dorang announce ade masalah teknikal so delay dalam sejam.Time tu semua dah mengeluh kuat.Ye la time tu dah pukul 5.45.Ramai nak balik masak ape sume kan.Lepas announce tu ade yang angkat kaki blah ade yang stay.Aku stay je sebab kalo naik teksi memang jauh la and jammed lagi.

Memang bertolak-tolak la nak naik lrt tu.Semua nak cepat je kan.Tak lama tu tren dah boleh gerak sikit.Tapi still slow sikit la pergerakannye.Aku kesian ngan sorang budak pompuan india ni kene himpit time nak kuar tren.Masing2 semua dah takde perasaan tolak ansur ape.Last2 ade orang tolong tarikkan die kuar,kalau tak tersepit la die kat situ.

Then tak lama tu ade tren ke 3 datang.Nasib aku dah paling depan time tu so tanpa tolak2 pon boleh masuk dengan mudah,hehe.Ya Allah memang macam sardin betul la keadaan dalam lrt tu.Depan aku lak mamat india.Adoii nasib baik die bau wangi..hehe.First time la naik seriously serapat yang boleh.Sape tinggi melangut tu untunglah sebab ade udara kat atas..haha.


Tepi aku tu adela 3 orang beranak.Dari mula tren tu gerak mulut dorang pon tak henti2 cakap.Kutuk orang sana sini,last-last korang tau ape.Dia tertinggal stesen sebab sepatutnya dorang turun setiawangsa tapi punye la asyik cakap sampai ke sri rampai.Nasib aku ni baik hati tanya kat mak cik tu..'mak cik turun mana??'
Mak cik tu kata setiawangsa.Aku pon dengan penuh innocent nye kata ' setiawangsa dah lepas la makcik'
Maybe dah malu dorang senyap je and sampai je sri rampai dorang cepat2 turun..hehe

psstt..tolong like kan pic aku kat sini boleh??

Aku diserang selesema ngan batuk yang keterlaluan..huk3...



4 awesome comment's:

cik_nini said...

jangan lupe makan ubat ye? :)

sifu im said...

dok atas bumbung la..baru x jadi sardin haha

Sunah Sakura said...

ehehe...sampai terlepas stesen pulak diorang ni kan...

moga cepat sembuh~

D_08 said...

hrmmm....awok penah kene macma ni mase dok Kolumpo dulu....memang jenoh.....mase ni le ade yang ambik kesempatan....meraba.....silap2 kene seluk saku..... lagi satu sikap sabo takde pade kite ni....itu le sebabnye ngape kite tak bulih ndak tunggu tren lain datang....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...