Sunday, August 28, 2011

Jom shopping raya di Jalan Tar dan Sogo!


Assalamualaikum

Hari ni aku shopping raya bersama kakak aku and cousin aku kat jalan tar.Plan punya awal nak pegi pukul 9 padahal bagun pon pukul 9 lebih masing-masing..hehe
Last-last sampai sana dalam pukul 12.Janji melayu kan ;)

Macam biasa la mak dekat-dekat raya ni kemain la promotion sakan kat sana.Orang pon sakan la shopping kat sana sampai jadi sardin cap ayam.Tapi shopping punye pasal kan sanggup ku harungi panas yang sementara ni..hehe


Tapi serius murah giler kat situ.Baju kurung bunga kecik2 ala english cotton tu kat giant aku tengok 100++ tapi kat sana 50 hinggit je.Kalau aku tak pikir masa depan tadi memang aku dah hangkut sepasang..hehe
Shawl dia pon harga biasa kat luar 10 or 15 ringgit tapi kat sana boleh dapat dalam 8 ringgit or 10 ringgit.Pashmina yang cun aku tengok standard harga 18 kat sana 10 je.Kalau tak hingat dunia tadi dengan kedai-kedai aku hangkut sekali -,-


Aku ingat la orang kl ni tak reti nak balik kampung ke.Kemain ramai jer..hehe sedangkan aku pon sama.Aku rasa ramai je balik kampung raya first kan??
Biasa kalau aku balik pagi raya tu lebuhraya PLUS memang jammed.Aku suka singgah R&R sebab ramai je pakai baju raya kat situ..hehe

Okey la sapa-sapa yang takde baju raya lagi tu meh ler turun ramai-ramai ke jalan tar ni.Pastikan nak shopping sini jangan bawak budak kecik nanti hilang payah lak.Mana ade announce kat situ.Kalau nak bawak budak2 jugak korang shopping kat sogo ok gak.Tengah sale giler babeng ni.70% kot sale beg valentino.Walaupun dah diskaun banyak tapi den tetap tak mampu sebab harga lepas diskaun pon 100++.Harga asal 300++ tu..hehe.Sampai bulan 9 ni sale nye tau ;)

Kaki aku pon memang dah hampir nak tercabut and penat memang tak tau nak cakapla.Rasa nak qadak tidor doplohempatjam -,-
Haa pesanan untuk sape yang bawak handbag tu pandai-pandaila jaga yer karang ade yang tak raya ;)



p/s: yeay finally aku dah beli belt vintage dengan harga 10 ringgit je..murah ke tak eh??hehe










3 awesome comment's:

ada mokhtar said...

i beli dua handbag sembonia kat sogo.. sanggup berebut dengan org ramai sampai terkepit-kepit semata-mata nak beli =)

♥ Dea ♥ said...

alaaaa..nk shopping sana gak..murah nyer shawl kt jln tar tuh..:P

Fakhrul Zakry said...

haha. abang tu pakai tudung chantek nye. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...