Thursday, December 16, 2010

Tujuan sebenar profile facebook di tukar

Dear diaries
Assalamualaikum

Tahu kah korang apa punca facebook tukar new profile kepada penggunanya?Jawapannya ada disini!!

PARIS - Profil bercorak artistik mula muncul di laman jaringan sosial Facebook selepas sejumlah pengguna mendapati reka bentuk baru itu boleh digunakan untuk menghasilkan imej yang bergaya, lapor sebuah akhbar semalam.
Seorang artis Perancis, Alexandre Oudin dipercayai merupakan pengguna pertama Facebook yang memuat naik gambar mukanya supaya ia kelihatan berpecah-pecah dan bertampal-tampal di laman berkenaan.
Facebook menambah baik profilnya pada awal bulan ini dengan menawarkan paparan visual lebih menarik kepada pengguna dengan tumpuan diberikan pada gambar penggunanya dan rakan masing-masing serta imej muzik selain filem kegemaran mereka.
Hasil kerja kreatif Oudin itu seiring dengan peraturan Facebook yang tidak membenarkan laman web berkenaan digodam.
Pengguna yang mahu menggunakan reka bentuk kreatif itu cuma perlu mengubah susun atur gambar mereka di dinding Facebook. - Agensi


versi paris punyer






yang ni versi melayu punyer..masuk mata je pon boleh la..haha
http://www.facebook.com/ab.chic





So korang dah boleh nampak kan apa tujuan facebook buat new profile macam ni.So 
stop marah-marah facebook yer.Nanti tak dapat lah mamat2 kat atas ni nak buat gambar macam ni :)


Apalagi korang kat luar sana mesti lebih kreatif dan teringin nak buat macam ni.
Jangan lakukan aksi ini tepi jalan.Lakukan didepan pc anda ataupun laptop yer :)


note leg : yang versi melayu tu first time kot kat malaysia ni :)
















18 awesome comment's:

Yiedpozi said...

Kalau ada orang tag gambar kat FB, jahanam r profile FB kita tu... Huhu

alinac lover said...

blom tukar lg

hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Yiedpozi

a'ah kan..tak terpikir pulak saya..hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@alinac lover

tak yah la tukar..nanti menyesal..hehe

Anonymous said...

klo org tag nt, boleh hide tag tu...nt jd balik...HAHAHAHA! dah try :D

k Lee :) said...

camane nak bwat cmtuu ?
pic kene besa kee ? haha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Anonymous

ahha...betol tu (-__-)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@k Lee :)

saya pon tak tau..cube awk try tanya mamat yg buat tu..add la die

Fitrihadi said...

a'ah profile baru facebook ni lagi cool dan ringkas..saya pun teringin nak buat cam mamat oudin tu buat.. hohoho

Woofer Storm said...

aku tda fb daaa,da deactived tuk masa kini..hahaaaa

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Fitrihadi

ohh..bagi saya serabut la :)
selamat menukar profile baru :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Woofer Storm

laa..nape deactive pulak
pegi active kan balik..hehe

Cik Tom said...

xsuka profile br sbb xprivacy...semua komen kat fb lain display kt wall kita...xkan delete satu2 kot...hihihi

Cik Tom said...

ttp xsuka layout br..xde privacy..

ntah msk x komen..

kembatolo™ said...

stail jugak macam tu.

kembatolo™ said...

stail jugak macam tu.

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Cik Tom

i'm agree with u :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@kembatolo™

hehe..ikut orang jugak..bgi sy mmg style tp serabut..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...