Sunday, June 5, 2011

Review drama cinta islamik Telah Dihalalkan Epal Itu..best okey ;)





Assalamualaikum



Tengahari tadi tangan  ni menekan2 remote control astro satu persatu.Tengah cari citer yang rasa boleh hilangkan keboringan aku.Then..jeng jeng jeng aku bukak la tv Al Hijrah.Korang sume penah layan tak citer2 kat saluran terbaru tu.Baru la jugak kan..hehe
Ekceli aku baru tau gak ade Al Hijrah ni.Yela dok kolej mana tgk tv sangat.Buat pengetahuan korang Al Hijrah ni saluran tv yang islamik.Memang tabik la Malaysia ade buat saluran macam tu.Harap-harap rakyat Malaysia dapat menggunakan sebaik-baik peluang dengan saluran tv islamik tu ;)

Aku tertarik dengan drama melayu islamik bertajuk TELAH DIHALALKAN EPAL ITU.Tajuk die lebih kurang macam kerana manisnye epal kan??korang penah baca tak cerpen tu?Sweet giler kot.F.y.i citer ni ala-ala ayat-ayat cinta or nur kasih.Cerita cinta islamik la.Heronye pulak ialah pelakon hensem yg namanye makin melonjak naik,lain tak bukan Shah Jaszle la..see u all mesti kenal kan..baru2 ni die hot dengan video clip Marilah dengan Prema Yin yang penuh dengan adegan erotik tu..ape2 jela -,-

Dalam citer ni die bawak watak laki yg soleh dan alim.Menjadi kot die berlakon watak baik ni.Nak kawin ngan die la,,hahaha tibe2 jer -,-
Heroin pulak fida gadis melayu tuu,cute la die tu.Ayu lak tu...meh aku cite kan sikit sinopsis drama ni okeh.
Halim(Shah Jaszle) baru pulang dari mesir then time stesen kereta api die terlanggar sorang pak cik ni dan menyebabkan pak cik ni tercedera.So dia rasa bersalah yang amat sangat dan membuat keputusan untuk menjaga pak cik ni sampai sembuh.Mula-mula pak cik ni tak suka sangat ngan halim ni tapi lama2 semua dalam rumah tu suka akan halim ni kerana perangai dia yang disayangi semua orang.Halim ni ditunangkan dengan sepupu dia Ain(fida).Tapi hati Halim terpaut dengan Fatihah anak perempuan pak cik tu.Adakah Halim akan berkahwin dengan Ain or Fatihah??Sama-samalah kita menghayati drama cinta islamik yang penuh pengajaran ni.

Aku pon baru je tengok sampai episode 7.Lepas berkenan citer ni kat tv terus cari kat internet..haha nak tunggu kat tv memang kirim salam je la..dunia kan dihujung jari jer sekarang..hehe
Sape yang berminat sila la klik link kat bawah ni..

^
^
^
^
^

FULL EPISODE

semua ade 12 episode jer..takdela penat sangat nak tunggu download kan..hehe..ekceli citer ni citer tahun lepas punyer..tapi aku baru je perasan,so tak salahkan nak share benda yang aku rasa interesting buat aku..hehe
Okey..#selamat menonton ;) 

















4 awesome comment's:

amyra said...

ko dh downloads ker smua episode???

najihah sahami said...

mish xpenah tgk pun citer ni. lg kesian..

Fitrihadi said...

wahh ada fida ar.. i loike hihi :)

Anonymous said...

sapa pelakon watak fatihah tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...