Monday, April 25, 2011

Faktor-faktor blur time jawab exam




Assalamualaikum..


Good afternoon semua ;)
Hari ni aku bangun awal tau..hehe..gara-gara nak kena hantar surat tawaran praktikal kat pn Inayah.Semalam die dah mesej aku suruh hantar secepat mungkin ;)


Emm pagi2 ni aku ingat nak citer pasal exam la memandangkan sekarang musim exam.Betul kan??
Kalo uitm memang skang musim library penuh..haha paham2 jela.Ipta/ipts lain macam mana pulak??


Aku baru je lepas 3 paper start 20.4 baru2 ni then ade 3 paper lagi menunggu.Sedangkan esok ade paper tapi relax je tak bukak..huhu -,-
Aku rasa sem ni merupakan sem paling teruk bagi aku.Belajar pon main2.Semangat belajar just awal sem then makin hujung sem semangat belajar tu makin turun dan makin turun..huhu..
Aku dah hampakan perasaan parent aku.Sorry ummi sorry ayah ;(


Semalam aku agak kejam terhadap paper costing.Soklan takdela susah sangat tapi aku memang agak BLUR giler time tengok paper tu..huhu(ohh moo aku tak nak FAILED!!!)
Setelah aku membuat beberapa analisis(analisis la sgt kan..haha) antara faktor BLUR time dalam dewan exam ialah..

  • Study last minute
    • Ni memang sebab paling boleh diterima.Yela aku bagi contoh kat aku ok.Subjek costing memang subjek paling aku blur sepanjang sem ni.Kalo dalam class pun ibarat masuk telinga kanan kuar telinga kiri.Kalo paham pon dalam class je,kalo nak buat latihan memang tak la kan..haha.Then sehari before nak exam tu nak tak nak kena la carry sume subjek dlm sehari.Bayangkan la belajar 1 sem pon macam nak terberak je.Ni kan nak habiskan dlm sehari..pikir2 kan la ;)
  • Tak mintak restu mak bapak
    • Before or sehari nak exam tu pegi la call or mesej parent mintak doakan.Aku buat ni okey,tak penah miss..hehe.Yela lecturer aku sendiri kata sementara parent kite ade boleh die tolong doakan.Nanti kalo dah takde,takde sape nak doakan kite.Doa parent tu memang Allah makbulkan :)
  • Gap hari exam amat la dekat
    • Macam uitm punye hari exam sem ni memangla amat menyakitkan.Nasib la aku ade gap sehari tiap2 subjek.Ade yg berderet paper 4 hari sekaligus..tu memang sakitla..Tak tau nak study ape dulu kan -,-
huhu aku rasa ni kot sebab2 blur time exam..haa lupe lak salah satu faktor lagi air cond kuat sangat lagi2 kalo aku jawab kat dewan aspirasi..huhu memang terketar2 la otak aku -,-

okey kalo korang rasa ade lagi faktor2 yg aku tak list kan korang boleh tinggalkan kat comment box tau ;)

thanks for keep reading my blog..bye2



tibe2 semangat nak study FAR :)






















5 awesome comment's:

nelly said...

jangan study last minute .
dlu nelly selalu macam tu .haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sorry dear..akak dah letak link blog krole.lupa..hehe

Amoi said...

practical kat mana ni?

auramurni said...

Assalam..
hehe..rse2nya lg satu sbb musabab BLuR nih sbb tido lmbt mlm exam..
haha..pengalaman.. =))

kira kekuri said...

baru2 ni,paper kami sni 2 paper dlam 1 hari..mampus aku taw..ahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...