Tuesday, February 1, 2011

Aku malu okeh



Assalamualaikum


Firstly aku nak bagitau kat korang yang belum lagi join sahabat blogger memang rugi ahh.Cepat pegi join skang.Memang ade je blogger aktif kat sana.Sekali aku masuk notification aku merah memanjang..haha

Okey back to story.Actually dalam pukul 3 lebih tadi aku nak pegi antar resume ke syarikat yang aku nak praktikal nanti.Bukan ape antar by hand boleh tau kat mana syarikatnye kan :)
Company tu nama die Ariffin Ahmad .Co yang terletak kat Sri Gombak.So tadi aku pegi ngan adik aku.Memang kitorang tak penah pegi sini so agak sesat la mula-mula tapi adik aku ringan lak mulut die pegi tanya kat mana alamat yang aku cari ni.Aku tengok muka mamat yang die tanya tu muka macam pelakon tapi aku tak cam sape..hihi

Alhamdulillah cari punye cari jumpe gak jalan yang dimaksudkan tapi nak cari bangunan lak payah aihh.Berapa kali pusing da cari nama company tu lastly korang tau tak banner company tu bapak ahh kecik.Nasib aku tenung satu-satu pintu 2 kedai tu.Opss lupe lak nak bagitau korang yang company tu salah satu company audit firm kat malaysia ni.Kene naik tangga sebanyak 3 tingkat okey,penat aihh lepas ni kalo betul2 keje kat sini..hihi

Akhirnya jumpe gak pejabat die.Kene tekan loceng baru diorang kasi masuk.Tak lama tu muncul la seorang hero..hehe die tolong bukakkan pintu.Aku dengan rasa cuak + gabra masuk sengih2 terus tanya ' err..saya nak hantar resume ni '
Bile ingatkan balik ape yang aku cakap tadi memang memalukan.Rasa macam nak hentak pale kat dinding..dush3..Mamat tadi tu macam pelik je tengok aku kat situ,pekerja yang lain lak dok usha aku semacam.Aku pakai baju okey -,-

Pastu die mintak resume aku tu and sempat lak aku tanya ' err..nak resume saja ke or nak file ni sekali sebab aku bubuh resume tu dalam file garfield aku tu.Die sengih je and cakap ' resume tu je dik okey dah'..adoii aku rasa time tu aku la budak paling bodoh kat dunia sebab buat perangai cenggitu..huhu

Keluar je dari bangunan tu mulut aku memang tak berenti sebut 'malu'..Mana taknye weh memang tak formal langsung aku ni.Memain je kojonye..ahhhh(jerit gediks)
Tibe2 rasa tak mo keje kat situ sebab malu *watdehel*

Okey stop merapu meraban..doakan supaya mereka terima application aku okeh :)

Babai korang ^_^








7 awesome comment's:

amyra said...

hhahahahaha eika.. klaka la...tersengih aku sorg baca entry ko..

Woofer Storm said...

sri gombak???ada can la nak jumpa ni..hehee
so sblum kita jmpa nak bermadu kasih,apa kata jwb tag sy ni tau kalau belum join..heheee

http://www.wooferstorm.com/2011/02/contest-pic-hitam-putih-paling-cool.html

black butterfly said...

sweet..^_*

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@amyra

sngal je aku ni kan..haha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Woofer Storm

hehe..dekat eh?ade can ni :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@black butterfly

haha..ape yg sweetnye ..

silent boy said...

hahaha . . . . tuan blog ni seorang yang kelakar, . . . . hee :D

gud luck semoga berjaye, . . . eh kejap, . .. . . errr, macam dah terlambat je, . . . entry ni 1 feb 2011, . . . sekarang dah abes praktikal kot, hihi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...