Friday, April 8, 2011

Tujuan word verification dibuat adalah untuk...



Assalamualaikum..


Time aku menulis ni orang tengah solat jumaat lagi lainla ade yang tengah monteng kan :)


Ekceli aku baru je lepas menjawab test far 260 pagi tadi.Agak malu sebab kitorang pegi lepak class budak cs.Mana la kitorang tau sebab miss bagitau class kat 8C so pegi la masuk awal2 lagi.Dengan yakinnya kitorang bagitau diorang yg tu class kitorang.Rupenye miss suruh tukar class last minute sebab diorang lagi ramai,so dengan muka tebalnya keluar class and berdepan ngan bebudak tu tanpa rasa bersalah tapi MALU yg amat sangat -,-


Emm korang perasan tak kalo nak sign up email or pape jela mesti kene ade WORD VERIFICATION kan??Ala yang suruh letak huruf kadang2 ade nombor sekali tu.Huruf tu pulak die bagi dlam bentuk yang agak susah nak baca.Kena perhati betul2 baru jelas.Aku memang tak tau la ape motif die suruh buat cenggitu.Yela kite bukan masuk password tapi huruf je.Macam buang masa pon ade -,-


Sampai la baru2 ni aku nak sign up PHOTOBUCKET then time nak letak word verification tu die keluar ayat cenggini 






Rupe-rupenye tujuan die nak detect yang kite ni bukan robot..haha baru aku tau ^_^
Memang gelak terguling2 la time kuar ayat tu.Ape die ingat robot tak reti baca huruf ke.Robot pon belajar tadika ape..hahaha *tipu je*


okey2 nak out dulu.Nak solat then buat esaimen ais 310.Korang dah solat belum?? :)


bye








19 awesome comment's:

Eqmal said...

Nampak Beno Nipunye~,,hehe

kira kekuri said...

ahahhaha ~ ada ka patot! ^__^

Solihin Zubir said...

hehe.. mmg pon...
lagi, nk elakkan spamming...

shahjiehan said...

hahaha... mmg pon.. adeh..

nk elak tkut ada org guna sofware komen 1000 blog dalam 1 masa.. haa..cam ne tuh..... tipu2 kamu lagi

jom baca dan komen Concept Phone Blackberry Empathy. | ! !shahjiehan [dot] com ! !

Khuzrin Kamarudin said...

betol la tu.. robot cuma boleh detect tulisan statik..

nelly said...

Kurang minat word ni ...
tapi , kalau dah ada ..nak tak nak kena isi ..
=='

fyna said...

haha memang pon dia nk test kita je..neway fyn abenci gila kot dengan word verification tu..

Woofer Storm said...

pandai la sayam buat lawak..hahaaa

sja je WV ni dibuat,kot takut kena spam/virus kot..ye?or sy tpu kot..ngeeee

nelly said...

yeke ? gelak sakan nelly baca ..haha

HaNa HoNeY said...

hahaha..bukan robot lagi pandai nak bace ker??
haha
lawak2
^_^

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Eqmal

hehe..nipu apo nyo??

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@kira kekuri

mestila patot ;)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Solihin Zubir

hmm..tu la psl ;)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@shahjiehan

tipu sy lagi!!hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Khuzrin Kamarudin

betul3

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@nelly

tu la,,terpaksa gak isi word ni -,-

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@fyna

hehe..benci terus tu ;)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Woofer Storm

lawak ke sym oii ;)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@HaNa HoNeY

robot pandai baca nombor je..huruf dy xreti..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...