Monday, September 24, 2012

My story..my student life begin :)

Assalamualaikum


Pejam celik rupanya dah hampir 2 minggu aku bergelar pelajar UiTM Shah Alam dengan mengambil jurusan pengkomputeran perniagaan atau nama omputehnye business computing.Course aku ni memang tidak berapa famous dikalangan student2 mahupun lecturer,kalau aku sebut course aku confirm orang akan angguk buat2 paham padahal nak amek  hati je kan.Takpe aku pon tak berapa nak kenal sangat dengan course aku ni,kira baru nak berjinak2 la dengan course baru ni and fakulti pon baru tau.Dulu aku time diploma belajar under faculty perakaunan,but now time degree faculty science computer.

Pada mulanya memang kitorang akan terus masuk part 3 sebab dapat buat pc tapi ade problem dalaman sikit and sekarang ni tak sure sama ada boleh terus masuk part 3 or kena mula dari part 1 terus.Sangat sedih sebab baru nak cepat habes belajar :( Doakanlah supaya aku dapat terus masuk part 3.Cepat sikit habes belajar cepat jugak aku kawen nanti *berangan* =)

Alhamdulillah jugak sem ni aku dapat roomate yang sangat baik dan jugak sporting.Anyway setakat ni aku tak pernah ade problem ngan semua roomate aku since diploma lagi.Alhamdulillah!Ahli roomate aku kali ni terdiri daripada 2 orang kelate sorang dari selangor.Yang dari kelate tu amek course biology.Yang selangor tu same faculty ngan aku sains komputer jugak just lain course.Sekurang-kurangnye ade jugak member boleh ajar math logic nanti..hihi

Belajar dalam campus ni memang agak memenatkan sebab banyak tangga plus berbukit bukau tapi sangat la bagus untuk orang yg tak sempat exercise macam aku ni,pegi class pon sambil tu boleh fit sebab naik turun tangga tu memang dah jadi rutin harian.Kalau sehari tak berpeluh memang tak sah.Kadang-kadang sampai class baju habes lencun,nasib ade air cond!Oleh itu sesapa yang nak badan yg sihat marilah belajar di Uitm Shah Alam yer ;p

Last but not least just nak inform selasa ni my parents akan selamat menunaikan haji dan ini bermakna kami akan ditinggalkan dan sekaligus beraya haji tanpa mereka..sob3 sedih giler :'( Hopefully kesihatan diorang tak terjejas kat sana nanti dengan cuaca yg agak luar biasa panasnye.Insyallah Allah jaga :D


p/s: beranikan diri balik sorang2 dari shah alam ke kl sorang2 :) first time tau!


new specky..white is very mencapap right??hehe ;p







2 awesome comment's:

Kira Kekuri said...

wahh bestnya Pika dapat dekat shah alam, dekat dengan rumah lagi tuh, aku dekat segamat johor nih.

memang aku angguk2 geleng2 lepas baca couse Pika. Amin untuk parents Pika :))

eiQa dYla said...

assalam.
nak mintak tolong kongsikan ckit psal kos pengkomputeran perniagaan ni bley tak???
please..............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...