Tuesday, March 6, 2012

Praktis drive PART 2



Assalamualaikum


Hari ni aku belajar drive kereta lagi tetapi kali ni bukan ke depan kebelakang jer.Dah improve sikit.Kali ni praktik kat hujung gadung sebab waktu2 pagi kereta tak banyak sangat kat situ.So before bawak tu dah baca macam2 ayat bagi hilang gemuruh.Cuak gak sebab semalam praktis asyik mati je.Alhamdulillah hari ni praktis 2 kali je mati.

Kaki aku pon dah pandai nak main dengan clush and brek.Kalo semalam asyik lepas clush jer.Baru belajar kan.So hari aku belajar main stereng sebab tak pandai nak agak stereng kena pusing banyak mana kalo kat selekoh tu.Tapi aku still main dalam gear 1 sebab member aku kata aku kena mahir dulu gear 1 baru boleh lepas gear 2.Tadi pon ingat nak tukar gear tapi tak lepas pulak.

Lepas main kat hujung gadung aku teruskan praktis drive dekat litar depan masjid biru pulak.Memang best la bawak kereta kat situ.Aku banyak belajar main stereng kat situ.Ade la dalam 8 lap aku buat tapi bukan drift la..haha.Ape yang aku dapat cakap sekarang ni aku sangat teruja dapat belajar drive akhirnya.Selalu tengok member drive and aku hanya mampu jadi co-pilot jer.Tapi aku akan pastikan one day lepas kitorang sume grade diploma and buat renion aku nak drive..hehe insyallah..

Balik kl ni boleh la aku praktis sikit2 dengan myvi kakak aku nanti.Nasib auto.Kena kumpul duit dulu kalau nak amek lesen.Bila ade lesen ni senanglah nak kemana-mana nanti :)

ok la time for study now..adiozz :)











4 awesome comment's:

shiema sufian said...

Goodluck ye awak. Driving is not so hard but it is interesting (:

Shaheila Nooraisah said...

hai pika, pika berminat dgn herbalife ke?
Kalau minat cari sy kat fb tak pun email, jgn risau pasal harga, sy akan terangkan detail pasal herbalife :) Pika boleh tanya apa shj :)

btw, driving sgt2 best, tp kena selalu bwk jgn bagi lupa taw :p

Nismo BluebirD said...

haha..kalau sy duk seblah awk,mesti nk tercabut nyawa rasenye kan??haha

ctk said...

eh, prktis ngan kete spe???
ala, npe xajak, ida pon nk belajar gak
hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...