Tuesday, November 15, 2011

Last Day Practical 11.11.11


Assalamualaikum


Semua orang mesti tau hari jumaat baru-baru ni merupakan hari yang mempunyai tarikh yang amat cantik iaitu sekali dalam seumur hidup la dapat tarikh tu iaitu 11.11.11..Aku tengok ramai jugak blogger buat entry pasal tarikh cantik ni.Ade yang mempertikaikan nape dok bangga sangat ngan tarikh tu and ade jugak yang mengagungkan tarikh tu.Pape pon everyone have own opinion :)

Bagi aku pulak tarikh 11.11.11 ni merupakan hari yang agak sedih bagi aku walaupun terselit jugak rasa gembira.Kira macam kebahagiaan dalam perpisahan..hehe
Pada hari tu la aku last berpraktikal kat tabung haji tu.Aku berat hati nak tinggalkan orang2 kat sini sebab aku dah rasa chemistry sangat ngan dorang.Staff kat situ aku anggap macam kakak2 dan abang2 aku,yang tua2 tu aku anggap macam mak and ayah aku.Tapi terselit jugak lah perasaan gembira sebab aku dah habis praktikal selama 6 bulan.Pejam celik kejap je rasa 6 bulan.Ingat lagi tak entry first aku pasal praktikal.Then ni maybe entry aku yang last pasal praktikal.

Khamis aku buat kek batik dengan tujuan nak menjamu dorang la walaupun hasilnya tak memuaskan.Tapi dorang kata sedap..hehe.First time aku bawak makanan kat office.Selalunye dorang jer yang belanja aku.Ceh kek batik je pon nak kecoh aku ni -,-
Last day aku praktikal aku sampai agak awal.Yela last day kan :)
Hati aku memang tak tenteram jer sepanjang hari.Makan pon takde selera.Dorang ajak jalan2 pon takde mood.Time tu jugak la aku agak busy menguruskan hal elaun aku,report dan sebagainya la.

Seharian tu jugak aku asyik dok snap pic sana sini.Last day la kata kan :)
Sorang member tiba-tiba tanya aku ' Ika,ade blog eh? ' Aku dalam hati terkejut beruk ahh macam mana la dorang boleh jumpa blog aku ni.MALU!!Sebab ingat kan dorang tak minat baca blog2 ni.Aku tanya dorang macam mana jumpa.Adalah!Aku malu kalo dorang baca entry pasal aku ade la citer pasal dorang sikit2..haha kantoi disitu kan :) Ntah2 korang tengah baca entry ni kan!!hahaha ^__^

Before pukul 5 aku jumpa semua staff kat situ salam dan bagi kata-kata terakhir.Time tu hati aku hanya Allah yang tau.Nampak je luaran aku gelak2 sedangkan air mata ni dok tahan tak nak bagi keluar.Malu la oii kalo nangis..hehe.Semua orang aku jumpa tak tinggal sorang pon.Last but not least member aku bagi kata-kata terakhir kat aku pulak.Macam2 nasihat aku dapat.Thanks guys.Doakan aku grade sem depan tanpa sebarang halangan tau :)

Thanks also to kak nazleen bagi aku bracelet yang comey,staff OD bagi aku kain ela dari jakel tu,kak bell belanja aku pashmina yang aku pakai last day tu,and haji wan yang bagi aku duit.Thanks to all!Lepas ni tak boleh nak makan breakfast ngan kak bell yang nasi lemak her feveret.Tak boleh lagi nak lepak2 dengan mi,zahrin ngan zuhdi.Makin suka la korang datang office main NFS Underground kan..hahaha.My pink car jangan bagi sape2 main tau :) Eh rindu jugak lah dengan my own place.Hari tu tak sempat nak jumpa my boss haji marzaimi for the last time.Lepas ni boleh cari P.A lain k..hehee










p/s: miss u all always :)

5 awesome comment's:

amyra said...

ehem2.. haha terbatuk la plak.. cik syafika oii.

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@amyra

haha kenapakah dgn kamu :)

mUsZ said...

mst ade cter korg dua ni! blk dungun story!haha;p

nur asfariza said...

ASSALAMUALAIKUM..
nak tanya? elaun tabung haji bg berapa yer? tq..

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@nur asfariza

wslm..time sy praktikal dulu sehari RM12..tak tau la sekarang dah naik ke belum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...