Saturday, October 8, 2011

Pengalaman aku berpraktikal



Assalamualaikum


Pergh lama gila la tak membebel kat belog aku ni.Entry before ni semua copy paste punye.Hari ni hari sabtu so boleh la luangkan lebih masa depan lappy aku ni dan tulis ape saja yang aku suka..miahaha

Seminggu ni tiap-tiap hari aku jaga kaunter lantai 30 tu sebab paham-paham jela time musim haji ni bermacam-macam orang yang datang tabung haji HQ dengan bermacam-macam tujuan.Ade yang datang merayu untuk pegi haji,mintak surat tawaran,mintak jadual penerbangan,hantar passport dan macam-macam lagi lah.

Aku macam biasa pagi-pagi kena online dulu cari berita terkini mengenai haji untuk diupdate ke dalam portal.Lepas tu pulak baru lah aku menyibukkan diri di kaunter.Ade yang best ade yang tak best duduk kat kaunter ni.Bermacam-macam jenis orang yang aku jumpe.Ade yang jenis tak tahan sabar,ade yang jenis cool jer.And aku penah jumpe orang tu tidor memang tak hingat dunia la siap berdengkur lagi tu..haha..memang tahan gelak jela aku dok situ.

Yang datang nye major orang tua la kan.Yang muda pon ade jugak tapi selalunye wakil untuk mak bapak diorang jugak.Bagus anak mithali!
Ade sorang mak cik tu datang sampa nangis2 depan aku dengan harapan dia dapat pegi mekah bersama suami dia.Aku memang tak sampai hati la nak handle kes menyayat hati macam tu.So aku panggil la sifu2 aku untuk menghandlenye..haha..aku kan praktikal.Ape la sangat ilmu yang aku tau :)

Ade sekali tu sepasang suami isteri jauh datang dari sabah dengan harapan dapat mengerjakan haji tahun ni jugak.Tapi apakan daya aku.Aku bukan la pegawai yang boleh meluluskan rayuan tu.Semua nya boss aku la.Aku hanya dapat mendengar luahan hati diorang je.Maafkan saya mak cik pak cik !

Ape pon aku agak bersyukur kerana diberi peluang praktikal disini sebab banyak ilmu yang aku dapat..walaupun takde kaitan langsung ngan ape yang aku belajar tapi ilmu tu kan luas..hehe


p/s: lagi sebulan je aku nak praktikal kat sini..sayang pulak nak blah dari situ..hehee






3 awesome comment's:

sabree hussin said...

pengalaman berharga ni.. bukan semua orang boleh dapat

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@sabree hussin

hehe tu la pasal :)

Nazri Hanafiah said...

seronok la praktikal... huhu...kirim salam kat orang yang tidor bedengkur tu... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...