Monday, October 31, 2011

Cara-cara download movie dengan mudah


Assalamualaikum


Sekarang ni kan memang zaman siber kan.Kita tak yah susah payah berhabis duit pergi klcc ker,midvalley ker,ts ke semata-mata nak tengok movie yang baru keluar.Hanya tunggu dalam beberapa minggu then akan ade orang upload kat internet then laju-laju lah kita download sebab takut nanti link habis :)

Lagi-lagi kaki pengdownload tegar macam aku ni walaupun guna broadband celcom yang kadang2 baik kadang2 jahat ni -,-
Walaupun kualiti tak berapa nak cantik sangat la tapi asalkan free.Lagi-lagi lepas ade Astro First ni bertambah gembira la kaki2 pengdownload ni.Video pon kualiti jugak.Tapi kalau nak cerita hollywood terbaru kena tunggu berbulan-bulan la untuk dapatkan kualiti video yang terbaik.Kalau tak ko tengok jela movie yang kadang2 tunggang terbalik sebab perakamnyer tak professional..hehe

Member aku pon ramai yang tanya aku ni selalu download movie kat mana yer.Diorang sume mesti baru nak jadi pengdownload tegar macam aku gak kan..hehe
Aku rasa blogger ramai jer yangd ah tau nak dapat mana link nyer sebab banyak jer blogger yang letak link download kat blog masing-masing macam blog bulan purnama,norfanil dan banyak lagi la.Lupa sebab banyak sangat.Tapi aku suka download kat blog direct download movie ni.Macam-macam movie terbaru ade.Cerita dulu kala pon ade.Ada jugak yang suka lepak kat syok.org jugak kan.Pape pon internet memang menyenangkan lah.Korang google jer contoh keyword ' free download movie al-hijab ' then berderet-deret keluar link tapi kadang2 macam hampas sebab keyword je lebih tapi movie al hijab nyer tak keluar2 lagi..grrr

Tapi pape pon aku rasa IDM memang sangat penting bagi kaki downlaod ni sebab dengan idm downlaod kita akan menjadi lebih laju daripada biasa.Betul tak tipu :)
Then bila korang download yang bukan single link contohnya sampai 2 3 file korang boleh compile kan movie tu guna hjsplit.Baru lah movie korang tu boleh tengok tanpa sebarang cacat cela.Senang je kan.Tak yah keluar kan duit beli tiket wayang.Tapi sekali sekala tu boleh la layan real steel ker..hehe


Aku selalunya download movie ni hujung2 bulan sebab nak habes kan limit broadband yang still ade.Yela kita bayar mahal2 limit tak habes.Membazir woo...haha

Okeylah aku nak sambung solat isyak jap.Telekung tak cabut2 dari tadi..hehe


p/s: kalo nak download laju pakailah unifi *pesanan penaja*











5 awesome comment's:

Ratu Lissa said...

wah..thank you for sharing :)

sumaiyah mokhtar said...

nice. thanks ye. btw cantik headr :)

iz said...

pakai unifi, tapi jarang download..
rugi2..
nak tryla link tuh..

kira kekuri said...

wahh thank u Pika! eheh, saya x pernah oh download movie. uhu

BLADE EDGE said...

hahaha... ni mesti kaki download jugak ni kannn??

saya xde IDM. guna streamyx mcm biasa jer.. biasanya download ikut mediafire. file utk movie dlm bentuk .rar, .zip, .001 or .002 dan seumpamanya. jarang dah guna hjsplit sbb lately byk dpt movie dlm file .zip or .rar. senang sikit sbb bila dah collect smua file, terus extract jer smua skali. then blh terus tgk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...