Saturday, October 15, 2011

Bila jemaah haji aggresive



Assalamualaikum


Dah seminggu aku menyepi dari blog ni kerana kesibukan yang melampau.Mesti orang kata 'eleh,praktikal je pon..sibuk la sangat!' Memang kenyataan aku sibuk lagi-lagi sekarang ni musim haji.Aku kan praktikal kat jabatan haji.

Sorry la kepada blogger yang sudi jejak kaki kat blog picisan aku ni.Aku memang tak sempat nak balas balik kunjungan korang.Insyallah ada masa aku balas balik okay :)

Semalam aku bengang teramat sangat dengan sorang jemaah yang datang untuk buat rayuan haji tahun ni.Orang nya perempuan.Mula-mula aku yang attend dia.Cakap elok2 jela dia ni mula-mula.Aku tengok dia baru je daftar 2009 so memang susah la nak lulus kan rayuan dia ni.Lepas dia dengar jawapan aku terus volume dia naik.Dalam hati aku terkejut gak la.Tiba-tiba je nak naik angin apesal lak.Aku bukan ade kuasa nak luluskan ape,aku hanya memproses je..grr

Lastly aku tak tahan aku panggil la pegawai yang jaga negeri jemaah tu.Korang tau volume suara dia bukan makin menurun tapi makin tinggi siap tengking-tengking lagi.Buat malu kaum perempuan jer.Kalau macam ni la perangai dia Allah pon tak nak terima dia sebagai tetamu Allah.

Lastly dia campak je surat rayuan dia tu before dia blah.Sempat dia cakap 'I tau U nak buang je kan surat I tu,so U buang je la dalam tong sampah!' Suke hati mak bapak dia je tuduh2.Kitorang simpan jela segala surat rayuan yang jemaah bagi.


p/s: first time aku jumpe jemaah yang aggresive macam ni -,-







9 awesome comment's:

Fitrihadi said...

kalau camni gayanya, sia-sia je kalau dia dapat pergi haji...

Ana Farhana said...

besttt tak praktikal kt stu ?

ana xde praktikal pon..

eQuRlz said...

sabar je lah yer awk :) praktikal leklok..

Woofer Storm said...

abaikan je pika..mgkn dia bengang sekjap kot..nak ke mekah,perangai masih tak berubah,..pelik2

Woofer Storm said...

lupa pla..bz2 gak..nak header satu...heheee

nazirah said...

hoho .. mcm2.. aih..

Rashid said...

ermm tentu dia sedang stres tuuu .. ada masalah lain kot.

Biarkan saja k. Jgn ambik hati ..

azrinna said...

Kadang2 org lupa bahawa ibadah haji itu satu 'jemputan dari Allah'. Akak ada dengar kat satu prog IKIM jika dh buat rayuan tpi tk dapt2, better pegi umrah dulu n b'doa kt sna agar mendapat 'jemputan Allah' utk ke tanah suci. Adik blh gunakan idea ni bila berdepan dgn mrk yg tak fhm makna 'jemputan' ini.

Ain Zulaikha said...

hehe takpe, kerja lagi or belajar lagi penting dari blogging , take ur time :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...