Saturday, September 10, 2011

Sony Ericsson W8 in my hand now



Assalamualaikum


Setelah sekian lama aku mengidam henfom sony ericsson w8 ni akhirnya dengan izin Allah akhirnya aku dapat memilikinya sekarang.Itu pun lepas dok meminjam duit dari family aku.Nak harap duit raya memang tak cukup.Elaun lak tak masuk lagi.So terpaksalah meminjam dari family sendiri.Takde2 interest punye..haha

Aku survey henfon ni lama dah kat internet.Semakin aku survey semakin bertambah semangat aku nak beli henfon ni.Macam hipotesis belajar sains kat sekolah dulu kan..haha
Aku beli henfon ni kat Ampang Park je dengan harga RM600 sahaja.Original set tau.Bukan AP.Kalau ap lagi murah dalam 500++ je.



Kalau nak free speaker dia harga set lain sikit.Kira kena tambah harga sikit.Aku pon tak kesah sangat pasal speaker tu.Aku nak dengar sorang-sorang jer..haha.Tapi aku tengok speaker dia not bad sebab design dia tersangatlah cool :)


Aku beli kaler merah sebab kalo kaler biru harga dia mahal sikit.Mencik ahh gitu sebab aku suke kaler biru.So antara merah ngan oren aku tengok merah lagi cantik..hehe..So lepas dah selesai sume apelagi bayar cash 600 and blah dari situ sebab takut lewat masuk office.Nanti boss marah..hehe

Setakat ni aku guna henfon ni aku amat berpuas hati.Lagi-lagi walkmannye.Standard la kan kalo henfon walkman.Tapi yang tak bestnye sebab dia guna android 2.1 la.Kalo 2.3 best sikit.Hope nanti sony ericsson akan upgrade jadi 2.3.

Kualiti gambar dia pon not bad.Aku pon tak kesah sangat pasal gambar2 ni sebab aku dah ade camera.Yang penting function dalam fon tu.



Aku nak kena cari theme untuk fon ni sebab dia tak boleh guna theme yang biasa ade kat henfon sony tu.Sedih gak..huhu
Kena carik la pulak kan..huhu


Yang bestnye jugak ade timescape.Senang sikit nak cek balik ape yang henfon kite buat hari ni..haha
Aku pon tah habes selongkar henfon aku ni.Nanti lain kali aku review pasal henfon ni memandangkan henfon ni pon baru keluar april hari tu.Hope takde problem la yang terjadi nanti.So sape2 yang beli henfon ni dengan harga 500++ and owner tu kata original set jangan la percaya sebab aku dah survey kebanyakan harga 500++ tu semua ap.Not original.

p/s: sape yang ade guna henfon model ni boleh la sharing is caring ngan aku pasal function dia.Sebab aku pon baru je guna android ni.Tak reti sangat nak guna market die :)



6 awesome comment's:

The Sharkox said...

ermm..bolehlah kita BBM...


eh, sony ada BBM ke?

HAHAHAHAHAHA

sharifdez said...

Teringin jugak nak merasa handphone baru. Ada rezki dari Nuffnang mungkin sambar satu, huhu.

Mohamed Firdaus Shajahan said...

welcome to android world...guna 2.2 or 2.3?

kira kekuri said...

wah best! aq pakai Nokia cikai je. ehhe

MéuzAngelo™ XXIII said...

untung la ade henset canggih... hehe

RazFiRa said...

saya pakai Xperia .. stakat ni ok je.. hehehe.. sesuaila dgn harganya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...