Tuesday, July 26, 2011

Top 15 Antivirus



Assalamualaikum

Korang guna ape software antivirus ape untuk pc or lappy korang?Ade yang guna software yang free je kan macam aku ni and ade jugak yang berbayar beratus-ratus sebab sayang pc punye pasal ;)
Aku pulak suke guna yang free ni je..hehe sape yang taknak benda free kan ;)

Aku sekarang guna Avast je.Boleh download dari internet je..tu yang aku suka..haha..Dulu aku guna avira but then lama-lama avira macam tak kuat dah,yang tu avira free punye la -,- Dulu kemain puji avira kuat menangkis sume jenis virus ape but then finally buang jauh2 ganti yang baru lak..hihi

Okey kat sini aku nak listkan Top 15 Antivirus

1. Kaspersky version 7.0.0.43 beta - 99.23%
2. Kaspersky version 6.0.2.614 - 99.13%
3. Active Virus Shield by AOL version 6.0.0.308 - 99.13%
4. ZoneAlarm with KAV Antivirus version 7.0.337.000 - 99.13%
5. F-Secure 2007 version 7.01.128 - 98.56%
6. BitDefender Professional version 10 - 97.70%
7. BullGuard version 7.0.0.23 - 96.59%
8. Ashampoo version 1.30 - 95.80%
9. eScan version 8.0.671.1 - 94.43%
10. Nod32 version 2.70.32 - 94.00%
11. CyberScrub version 1.0 - 93.27%
12. Avast Professional version 4.7.986 - 92.82%
13. AVG Anti-Malware version 7.5.465 - 92.14%
14. F-Prot version 6.0.6.4 - 91.35%
15. McAfee Enterprise version 8.5.0i+AntiSpyware module - 90.65%





See Avast masuk kategori gak la walopon tangga ke doblas pon okey la..hehe
Anyway setakat ni aku guna avast ok je.Kalo bukak je website or software yang ade virus dia akan detect and tak bagi bukak.Nak update dia pon cepat je.So aku bagi rank 4 star..hihi (suke ati makbapak ko je letak star -,-)


okey korang punye antivirus macam mana pulak??













2 awesome comment's:

yanadimple said...

sy pakai avira antivirusss heeheee.. takdopp ponngggg heeheee... bnyk benorr antivruss nyeww.. pening tataw mne na plihhh >.<

http://yanadimple.blogspot.com

kira kekuri said...

kalau aku, dulu avira gak,lepas tuhh malas nak pakai avira, tukar gi karspersky teheee =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...