Thursday, July 21, 2011

Kerja aku sepanjang berpraktikal



Assalamualaikum

Hari ni aku online dipejabat ok.Saja nak cakap karang korang ingat aku monteng tak pegi keje..hehe
Nak cakap pasal ape eh.Semalam punye la idea mencurah-curah ke ladang gandum tapi sekarang ni kering kontang pulak..adoii

Kadang-kadang aku rasa aku orang yang paling bertuah sebab aku ni praktikal tak macam praktikal,relax kemain.Kadang-kadang je keje menimbun boss bagi.Then relax kemain..Tapi kadang-kadang aku rasa penat sangat..penat tak buat ape2.Macam pelik je dengar kan penat tapi tak buat keje pape pon.Ni aku namakan penat sebab boring.Haishh camner nak explain tu eh.Pandai2 la korang pikir sendiri yer.Pejam celik dah nak dekat 3 bulan aku praktikal kat tabung haji ni.Of course la sepanjang praktikal ni macam2 pengalaman aku dapat plus info pasal haji pon banyak yang aku dapat tau.

Mula-mula aku ingat nak pergi haji ni senang je.Ade duit terus pegi tabung haji cakap nak pegi haji.Rupa-rupanya ade beberapa step yg kita kena ikut.Firstly of course la kene daftar.Lagi lambat kite daftar lagi lambat la peluang kita untuk pergi haji nanti.So sape yang berhajat nak pegi mengerjakan haji cepat2 la daftar ye.Tapi sebelum tu kene pastikan bukak akaun tabung haji and dalam akaun sekurang-kurangnya ade RM3000+ untuk daftar.Orang kata ape kita simpanla sikit2 duit lama2 jadi bukit la..hehe

Then kalau korang nak tau.Kalau kita daftar tahun ni 26 tahun akan datang baru turn kita pegi haji.See lama kan.So sape2 yg rasa die dah tak berapa nak muda tu cepat2 la daftar.Tapi jangan risau sape2 yang rasa-rasa nak pergi gak dalam tahun ni tapi tahun pilihan die lambat lagi jangan risau..kita boleh buat surat untuk membuat rayuan pergi ke haji tahun ni.Tapi sape yang nak rayu for this year sorry banyak2 la tarikh dah tutup aritu..So cuba next year la okey ;)

Sepanjang aku praktikal kat jabatan haji ni memang bermacam-macam surat rayuan yang aku baca.Ade yang tulis guna tangan.Ade yg menaip.Yang guna tangan tu pulak ade yang tulisan cantik.Ade yg aku nak baca pon tak paham.Biasela orang tua yang tulis kan..hehe
Yang bestnye macam2 sebab dorang tulis demi nak pegi haji tahun ni.Yang boring nye bila nak cek status sorang-sorang kat sistem.Sampai pening aku tengok nama berpuluh-puluh ribu orang..huhu tapi biasela dah nama pon praktikal.Kena la belajar sume ;)

Hari ni dapat makan free lagi sebab kak ani bawak lauk kurma masak ayam..hehe best2..Petang nanti pulak tabung haji buat makan2 durian kat bawah nanti..hehe best tau makan free je hari ni.Lama-lama badan pon semakin menaik.OMG..hahaha

#okbai ;)








3 awesome comment's:

Far8 budak baik said...

ingt ape tadi aku bace..
mmg ar fika..
aku dulu pun daftar
sekali umor 38 baru leh naik haji..
itu pun klo duit simpanan cukup..
kalau tak kene Q balik lahh kot..
huh..takpe2..emak aku pun amik yg bukan kerajaan nk pi haji tu..senang sikit..haaaaa

pandangkedepan said...

saya nak pegi haji...tp baru ada rm17.35...tolong tgk nama saya ada can tak pegi awal??...ehehe

ladida said...

maaf bertanya...awak beljar dlm jurusan apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...