Saturday, July 9, 2011

Just my opinion about BERSIH

Assalamualaikum

Hari ni aku tengok ramai blogger dok update pasal isu yang cukup hangat diabad ini..hehe lain tak bukan isu BERSIH la.dulu aku adela sekali menyuarakan pendapat aku pasal bersih ni.Mula-mula aku memang tak berapa paham pasal isu ni.Just dengar daripada mulut orang je.Yela takkan mulut binatang lak kan.Then dengan noob nye aku menulis tanpa berpikir.Disebalik hati kecik aku ni aku memang bantah bersih pada awalnye but baru2 ni aku mula berfikir secara rasional.Aku rasa bersih ni ade pro and cons die.Pro die yela kita menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap BN yang memang suka main kelentong dalam pilihanraya.Aku tak nak cakap lebih pasal politik ni sebab aku tak berapa minat sangat pasal politik ni okay ;)


Berbalik kite pada isu bersih yer..Cons die pulak of cos la menyusahkan warga kuala lumpur yang menyebabkan kesesakan lalu lintas pagi2 lagi.Tapi takde gunanye gak.Sedangkan orang yang join perhimpunan bersih ni ekceli dah berkampung dikl awal2 lagi daripada yang dorang jangka.So pepatah yang aku rasa sesuai nak guna ialah yang dikejar tidak dapat, yang dikendong berciciran.

Tapi tu la kita duduk di Malaysia ni memang negara yang harmoni tanpa perang2 macam negara yang lain.So kepada polis tu aku rasa kalo tak guna gas pemedih mata and air rasanya takdela perkara buruk akan berlaku.Macam mana pun nasib baik takde pertumpahan darah yang berlaku tadi macam yang terjadi peristiwa 13 Mei.

Ahha okeyla tak mo cakap lebih2.Ni just my opinion..not blame me ok..hehe





5 awesome comment's:

nazirulhazwan~ said...

kang aku bersuara panjang plak komen ,hahaha ape pon, entry pasal bersih mmg trafik byk,hahaha

Far8 budak baik said...

hahaha..budak weh..
aku pun tak tahu pasal bersih ni..
tapi gitu ar..sape salah sape betol entah..macam2..grrr =)

inspirasicyber said...

jadilah rakyat yang prihatin tentang orang lain juga..

Fitrihadi said...

memeningkan kepala ar politik ni.. politik memang memecahbelahkan negara.. malas nak ambik tau..

prince-tengku said...

just my opinion.....berkenaan isu bersih ni..,memg de pro n kontra dy..,n sy bersetuju dgn pandangan tersebut...cuma dari sudut kita kena buat penilaian secara menyeluruh berdasarkan pandangan byk pihak,termasuklah kerajaan,pembangkang,berdasarkan disiplin ilmu..sbb ni bukan sekadar isu politik tp merupakan isu kezaliman dan isu dlm negara kita,dan yg keduanya berkenaan dgn isu politik..,kita xboley tolak politik sbb politik penting dlm kehidupan,politik pn sebenarnya sebahagian drpd Islam,tp sy faham kebanyakkan org nampak politik ni kotor + jijik kerana kebnykkn dpd kita lihat politik dari sudut sekular dan barat...sekadar perkongsian..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...