Wednesday, July 13, 2011

Bagai tikus membaiki labu..haha

Assalamualaikum

Morning kepada sume pembaca blog aku ni walaupun tak ramai.Aku hargai sangat korang yang rajin jenguk blog aku walaupun banyak merapu meraban..hehe
Lama gak tak update blog ni.Nak tau sebab ape??Baca sampai abes yaa ;)

Oleh kerana aku dah boring menggunakan OS Vista kat lappy aku so aku rasa macam nak tuka Win 7 sebab lagi best and lagi laju and lagi-lagi best(mcm iklan myvi x??hehe)
So aku ni memang mempunyai habit suka mencuba sesuatu yang baru lebih2 lagi dalam bidang it ni.Aku teringin la nak format lappy sendiri.Sebab menjimatkan dan bukan susah pon format ni.Kalau pegi kedai confirm 30 keatas terbang duit aku.Then atas bantuan member aku dia banyak bagi aku software and tolong aku format ni but!!

Aku tak tau la mana salah silapnye step aku tu..time tengah install boleh lak stop ang bagitau file corrupt ape ntah.Ahh aku dah mula gabrass.Hope takde pape la yg berlaku.Then install lg semula and member aku tu suruh buang partition C tu sebab nak buat partition baru.Then lepas je buang sume and install balik bermula kejadian ngeri sepanjang lappy aku hidup kat tangan aku ni.Tak leh nak on langsung and suruh restart and keluar ayat BOOTMGR IS MISSING..wadefak la berapa kali da aku restart but stil same.Sabar2 kalo x memang hancur dah keyboard tu dek aku ;)

And setelah beberapa hari jiwa aku terseksa tanpa lappy aku yang tak hidup2 finally aku membuat keputusan yg muktamad!!Hari ni jugak aku pergi hanta lappy aku ke klinik komputer.Aku hantar ke ampang park je sebab dekat sikit ngan tempat kerja aku.Uncle tu bagitau dia charge format lappy RM60.Aku rasa macam mahal tapi aku sanggup la keluarkan duit untuk lappy aku..hihi

Okey kerja aku disini semakin bertambah dan aku sangat suke sebab takdela nampak macam tunggul je duduk kat pejabat ni.Baru nampak macam orang bekerja sikit..hehe

okbai nak pegi brekpes...







4 awesome comment's:

Far8 budak baik said...

wehhh lama kau tak mai blog aku kn
aku selalu dtg sini..
tapi kau tak lyn punn
hahahaha =p

peh hepi ending kot..
abis 60..
tapi baik windos 7 dari vista..
bab vista berattt..
=)

Gen2Merah said...

baik pakai windows yang ori punya than pakai windows yang pirates..bayak masalah.. pa pun semoga segalanya baik2 saja ya lappy tu
salam ukhuwah salam kunjung mengunjung sini (",)

Fitrihadi said...

takpe kuar duit sikit untuk kesenangan.. kang takleh buat apa-apa lak...

Orange said...

Format sendiri best. window pirates + removewat= Macam ori. Update xdak masalah pun..hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...