Friday, July 22, 2011

Awek zaman sekarang

Assalamualaikum

Sempena hari jumaat ni aku nak share artikel yang aku copy cat dari iluvislam jer.Nak harap aku mengarang memang tak la kan..haha..harap kita semua dapat mengambil sedikit iktibar ngan artikel ni ok..mudah-mudahan ;)


Zaman sekarang bukan main mudah nak dapat 'awek'. Umpama petik jari sahaja dah boleh dapat. Masakan tidak? Kenyit-kenyit mata sikit, bomkan ayat-ayat cinta sikit, 'confirm' dah boleh dapat.

Zaman sekarang bukan main mudah untuk dapat 'awek muslimah'. Mungkin tak semudah petik jari tapi kalau bijak bermain kata, cuba ucapkan ayat-ayat berbaur keinsafan sikit, tunjuk gaya penampilan yang nampak alim sikit, ucapkan kata-kata tazkirah 'confirm' dah boleh dapat.
Haih! Inilah yang terjadi apabila terlalu kerap disajikan program-program televisyen (drama/ realiti tv/ filem) yang konon-konon berbentuk keagamaan tetapi banyak yang tidak mengikut syariat.
Bagaimana boleh watak seorang ustaz dipaparkan sedang bercinta dengan seorang wanita 'alim'?  Dan bagaimana pula sekumpulan pelajar mesir yang ditunjukkan didalam sebuah drama pergi melancong berempat ( dua lelaki dan dua perempuan) bersama-sama seolah-olah mereka tidak tahu bahawa perkara-perkara begitu boleh menimbulkan fitnah? (kerana bukan urusan penting)
Patutlah segelintir remaja yang tidak memahami konsep bercinta cintun menganggap bahawa 'couple' itu dibenarkan dalam Islam asalkan tak pegang tangan dan bersentuhan cukuplah untuk perkara itu menjadi halal.
Tetapi, zaman sekarang bukan main payah untuk kita jumpa dan miliki hati MUSLIMAH MUJAHIDAH SOLEHAH, kerana mereka ini bukan sebarang wanita. Mereka ialah wanita-wanita yg berpegang pada prinsip hidup! Bagi mereka ketegasan terhadap kaum adam itu adalah satu mutiara dalam hidup mereka ,sifat manja (gedik) terhadap kaum Adam yang ajnabi langsung tidak akan wujud dalam diri mereka! Inilah contoh MUSLIMAH MUJAHIDAH SOLEHAH! Jadi, wahai kaum hawa buatlah pilihan untuk berada di golongan wanita yang bagaimana. Saya yakin! Anda sudah mampu berfikir yang baik dan buruk tentang sesuatu perkara.






2 awesome comment's:

Ku Azhar said...

Nur Kasih!! hehehe terbaeekk!! :D

mR.bUnY said...

tau xpe..ssh la nk ckp..tp klu nk memilih sgt pon xleh gak..kan..entah la..terima seadanye ada jln terbaek..hidup cuma smntra ,kecik,besaq,makn,minum,kwin,tua,mati,tu je kehidupn..kejap je sume..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...