Friday, June 17, 2011

Merokok menyebabkan kanser mulut






Assalamualaikum


Merokok merupakan satu aktiviti yang tidak menyihatkan dan boleh menyebabkan kematian.Walaupun banyak iklan2 amaran dan gambar2 effect dari merokok yang ditampal walaupun tampal kat kotak rokok tu sendir still ramai lagi yang tak boleh menghentikan habit merokok tu.Memang la susah tapi kalau dipaksa lama2 kita akan berhenti dari merokok tu.
Tahukah korang merokok juga boleh menyebabkan kanser mulut.Maybe effect nye untuk jangka masa yang panjang la.Kanser ni kalau dah teruk memang aku pon tak sanggup nak tengok.Bukan yang macam ulser mulut yang kite biasa kena tu tapi memang betul2 scary.Maybe la ade sebab lain lagi punca diorang dapat kanser ni tapi penyebab utama die semestinye ROKOK..
Aku ade copy beberapa gambar orang yang kena kanser mulut tapi amaran kepada sesape yang tengah makan diharap jangan tengok yer..












see?menyeramkan bukan..so kepada perokok tegar tepu dada tanya iman~
#okbai


sumber kari ngeri























6 awesome comment's:

d_LA said...

erkkkk..ngeri betul!

Far8 budak baik said...

dasyat gile sampai
mcm tu sekali
ini isap rokok ke
atau makan rokok ni..
hahahaha..=p
kau tgk ak mcm perokok tak?? hihi

Hati Batu said...

pergh!!! teruk gila ni..haha
nasib baik sy x merokok...
tapi geli gak tgk gmbr camtu..hehe

armouris said...

lagi info tentang merokok di SIHAT SELALU - Gambar Kanser Mulut Akibat Merokok

Zul Fattah said...

bapak geli sial.. x mo ar.. aku merokok lpas ni.. eee..

jom main game blog fat..http://zulfattah.blogspot.com/2011/06/jom-kita-main-main-di-bulan.html

inspirasicyber said...

itu le pasal orang kata tak nak kepada rokok..tapi tak nak dengar..asap rokok masuk dalam telinga sama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...