Wednesday, June 15, 2011

Amaran ANONYMOUS untuk kerajaan







Assalamualaikum


Wauu Malaysia kini menjadi hot dek si hacker yg bernama ANONYMOUS.Aku sebenarnye pon baru tau je pasal kes ni sebab semalam tido awal la.Tak sempat nak BW.Setakat ni apa yang aku paham la start kelmarin kerajaan ni terlebih rajin mengBLOCK beberapa website file sharing yang sememangnye famous dikalangan pengdownload2 dan pengupload2 tegar di malaysia ni.Aku pon termasuk sekali la..hehe

Apa yang aku tau la kan punca diorang block2 kejadah ni gara-gara stesen televisyen kat malaysia ni rugi dari segi pengiklanan sebab orang ramai sekarang ni lebih berminat mengdownload movie2 terbaru di website2 berkaitan berbanding membeli cd samada ori or cetak rompak.Hal ni memang aku tak nafikan sebab aku rasa dah lama aku tak beli cd,aku lebih banyak mendownload movie2 yg terbaru.Aku rasa ramai orang berpendapat macam ni gak kan??Sebab yang lain aku tak berapa sure sangat kenapa diorang nak block..

So akibat perbuatan kerajaan yang memblock beberapa website famous ni adela pihak yang tak puas hati dengan tindakan kerajaan ni.So dengan kelebihan bijak IT yang diorang ade so diorang hantar amaran kepada kerajaan yang diorang akan block website www.malaysia.gov.my dan dinamakan sebagai OPERATION MALAYSIA.Macam sedap je kan bunyiknye..haha..macam gambar kat atas tulis diorang akan hack website kerajaan tu pagi ni pukul 3.30 a.m.So semua programmer kat Malaysia ni mesti tak tidur malam ni dok jaga website tu.Amek ko kan dah terhantuk baru terngadah.Betul ke tak peribahasa aku ni ;)

Baru tadi website tour malaysia kena hack then diorang buat gimik kata website politeknik mangsa seterusnye sedangkan takde pon.Maybe diorang akan buat tapi tak tau biler.Jangan diorang takde keje hack website uitm sudah.Kang aku gak yang merana..hahah

yang ni antara website yang diblock oleh kerajaan setakat ni


Yang ramai tak puas hatinye kenapa la kerajaan tak block website2 lucah bagai tu.Berlambak kot video lucah kat internet ni..ape nak jadi la~

So sape nak kenal2 ngan hacker yang tengah hangat di malaysia ni boleh la like page diorang okeh..dah macam artis diorang ni..



Dan jom like page ni ramai2 sebagai tanda kita membantah kerajaan block website2 yang tak bersalah  ni


Oh Media pon tak ketinggalan buat liputan pasal kes ni.Mana taknye sampai masuk berita kat t.v malam tadi.Aku jer yang tak tengok berita tadi..hehe


sama-samalh kita tunggu dan lihat pagi nanti apa yang bakal terjadi dengan website kerajaan dan semestinya aku takkan ketinggalan untuk update esok..yehaa ;)..tadi aku try bukak video yang anonymous upload kat utube tapi die dah delete -,-




kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi ;)










2 awesome comment's:

nazirulhazwan~ said...

Fcuk gov sbb block megaupload.rapidshare xmo?hotfile ke,mediafire ke.

Guwa sokong anon

Nzyrahun said...

gonna be a history in malaysia lol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...