Wednesday, May 11, 2011

Melangkah ke alam pekerjaan ;)



Assalamualaikum


Hye korankkk.Ehh tak nak lah buat gaya ni nanti ade orang kutuk..haha..
Aku baru je balik dari Giant tadi shopping sikit.Bukan beli banyak sangat pon.No money la.Ni pon pinjam duit adik aku afiq.Die kaya woo semenjak eksiden ni banyak die dapat duit.So dengan muka tak tau malu mintak duit kat die.Tapi pinjam je la..hehe

Macam esok nak raya je shopping sakan ni.Bukan raya tau tapi esok aku start praktikal.Wahh terkjut tak??Ciss aku syok sendiri je rupenye -,-
Ekceli time aku sedap2 tidor tibe2 mak aku kejut aku sambil kecoh2 cakap ' ika,tabung haji panggil esok kerja kat sana.Setuju tak?'
Aku memang still mamai lagi then mak aku cakap ' ala setuju jer ' aku pon ye kan jela..then sambung tidor balik tak lama tu baru tersedar 100%
Ehh ape yang berlaku tadi??Aku start kerja esok??OMG taknak!!!Ekceli aku start praktikal 1/6 tapi tibe2 je die suruh datang awal -,-
Nak buat camne terlajak perahu boleh diundur terlajak kata tak leh nak nak undur dah.Ini bermakna start esok aku kena bangun awal!!!Tak nak!!!

Bukan pukul 7 macam aku selalu buat kat kolej tu tapi pukul 6 pagi dowhh.Yela aku kerja kat ampang sana tu.Jauh woo then nasib la pagi esok bapak aku yang hantar aku,kire bapak aku mintak masuk pejabat lambat sikit.Then hari selepas2 nye aku kena pegi sendiri!!
Naik lrt dari sentul then turun kl sentral.Kena pulak tukar lrt ke ampang.Ini sangat menyusahkan!!
Nak buat macam mana kan terima la seadanya.Maybe ni rezeki aku dapat masuk kat tabung haji ni.Kakak aku yang dah interview pon tak lepas2,walopon aku just praktikal je kat sana tapi kalo ade rezeki maybe die serap aku nak keja nanti ke kan,,hehehe..

Aku pon tak tau ape yang bakal terjadi esok.Adakah akan terjadinye peristiwa yg seronok or memalukan.Wait and see saje la.Ni first time aku melangkah ke alam pekerjaan.Bukan syarikat kecik woo..tabung haji kot yang ade bangunan besar tu.Harap2 aku akan mendapat ramai kawan baru disana walopon aku rasa aku yang paling muda kat sana.Cehh perasan siot.Sebab aku rasa tak ramai student diploma yg ade praktikal.Ramai yang degree la tak silap aku..huhu

Okey mak ngan ayah aku dah bising suruh tido skang,Esok kena bangun pukul 6 pagi okeh!!
Dah la aku sememangnye seorang anak dara yang amat susah bangun tido..har har har..
Nanti aku hupdate entry malam esok yea,kalo aku ade mood la..heh

bye korang ;)
wish me luck ^_^











4 awesome comment's:

Dea said...

goodluck!!.. sy pon stat praktikal mggu depan..huhuu

nurul afika said...

salam ziarah ^__^

1st day kerja..waaa bestnyaa *teringin* tapi takda praktikal..teros kerja..huaaa

[ m I e h A ] said...

pika. gud luck :)
nnt bila elaun dah masuk share nga aku eh..
*tibe2 wat muka x malu.. hahha

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...