Friday, December 10, 2010

Paku dan Belacan Vlogger best

Assalamualaikum

Korang penah tengok tak video2 kat youtube yang di buat oleh Paku & Belacan?Memang gelak terguling-guling aku tengok.Diorang ni kire vlogger yang femes dekat youtube.Tibe2 rasa nak buat video lak tengok diorang punye video..hehe
Sumpah best sebab diorang mat salleh tapi cakap melayu.Korang boleh bayangkan tak? Memang lawak diorang cakap.Meh aku cerita sikit pasal diorang ni.


Dua-dua WATAKnya berasal dari USA dan tinggal di Sarawak/Sabah selama setahun lebih...
"paku itu tajam tapi belacan sedap dimakan
asal negara orang putih
mereka kacang lupakan kulit
di tanah air mereka sendiri"
Bagai mana B&P belajar BM?
Kami tinggal dekat Sarawak semenjak hujung tahun 2007 hingga tengah tahun 2009. Sepanjang masa itu kami sentiasa bergaul dengan orang. Jadi, kami berupaya untuk belajar BM agar dapat berkomunikasi dengan sebanyak orang mungkin.
B&P tinggal dekat mana di Malaysia dulu?
Belacan: Bintulu; 7 bulan. Kuching; setahun.
Paku: Bintulu; 6 bulan. Kuching; 9 bulan. KK; 3 bulan.
B&P buat apa di Malaysia dulu?
Kami berdua berkerja sebagai sukarelawan gereja. Maksudnya kami membantu ahli2 gereja yang berada di Sarawak dan Sabah.
Ada kah B&P pandai loghat2 lain?
Kami duai nemu jako iban mimit2 meh, laban lama amai kami diau ba Sarawak.Loghat Sarawak pun boleh ckit2 lah;)

See??Walopon diorang mat salleh tapi suke cakap melayu walopon slang tak eh buang..hehe
Ni antara2 video yang diorang yang aku suke..Sumpah lawak video ni :)
Tengok sampai habes tau!!




video


nota kaki:bestkan?kalo nak tengok video yang lain pegi kat youtube and search paku dan belacan.Nanti keluar la video2 diorang.

psstt paku hensem kan..teehee (-__-)








0 awesome comment's:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...