Monday, November 22, 2010

Daun pegaga boleh hilangkan jerawat!!


Wah kali ney nak bagi tips pulak lah.Aku dapat tips ney pon dari majalah.Dulu mak aku pon penah suggest aku bende ney.Almaklumlah muka aku ney banyak jerawat..huhu..
katakan TIDAK pada jerawat -,-




Kalau nak hilangkan jerawat tumbuk beberapa helai daun pegaga bersama sedikit beras hingga lumat.Then,korang campurkan dengan bedak sejuk dan sikit air.Sapukan bahan ney kat muka korang before nak tidur.Esok pagi baru korang basuh muka tu.Amalkan setiap hari kalo nak kesan yang efektif ^_^



Yang ney pulak petua yang aku dapat dari member aku.Dia kata kalo nak hilangkan parut jerawat korang amek kayu manis kat dapur korang sikit.Mintak izin kat mak dulu :D .Lepas tu gesek kan kayu tu kat batu lesung.Nanti terhasil la serbuk die dari gesekan tu..haha.Sikit-sikit sudah.Pastu letak beberapa titik air kat dalam serbuk tu.Jangan banyak2 tau.Pastu apelagi tempek la kat muka korang.Macam biasa la letak time nak tido.Tak pasal letak time tengahari ade yang ingat kite ney makhluk 2 alam..haha


haa..ade berani??try la!!
Insyallah berkesan ^_^






6 awesome comment's:

LanaBusyBee said...

hi shafiqah ^^...first time lana kt cni ^^..petua tuh yg guna kulit kayu manis tu memang sgt berkesan tuk hilangkan parut jerawat...tapi pedit sket la, sket je x banyak hehehe..

rasanya sabun beras bagus tuk muka, ee lana pun xsabau nk try sabun beras, kawan2 lana kata bagus guna sabun tuh ^^

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@LanaBusyBee

thanks for da comment
mmg member ckp agak sakit la..hehe

ade ke sabun beras??

akmalhilmi said...

aku pki sabun badan je
tenyeh kat muke
hahahaha
xda pun jerawat
:)
sbb da give up dulu pki pncuci muke nk ilang jrwt gatal
hahahaa

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@akmalhilmi

dak laki tak yah cakapla..pakai sabun axion pon muke licin..haha

nme pon jrwt gatal..ssh2 nk ilang 2 coz gatalnye x ilang2..haha

LanaBusyBee said...

ada sabun beras...nanti lana buat entry pasal sabun tu yer ^^

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@LanaBusyBee

hehe..okeh dear ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...