Saturday, September 27, 2014

Final Year Project

Assalamualaikum


Pejam celik semester ni dah sem 5 dah. That means sem ni aku dah start proposal FYP. Terasa kejap je hidup ni,baru je haritu rasa masuk sem 1. Now dah 2 tahun setengah study kat Uitm Shah Alam ni. Many experience i got it here. Pahit manis perit getir semua bercampur la.

Minggu lepas memang stress dok pikir tajuk untuk FYP. Itu baru tajuk belum buat lagi. Memang kena pikir idea and tajuk yang bernas untuk FYP ni sebab kalau buat tajuk macam gempak je tapi nak buat nanti keluar air mata darah pon tak dapat nak putar masa balik. See how's important the TITLE of FYP ni.

Alhamdulillah, dapat SV yang sporting dan tak kedekut idea. Siap bagi idea kat aku system apa yang aku patut buat. Mula2 nak buat research,tapi bila pikir2 hati kearah nak buat system. Apa guna kita belajar 3 tahun buat system tapi tak apply time FYP. And i take it as challenge for myself also. Hopefully everything will be fine.

Mesti korang tertanya2 ape kebende la tajuk minah ni,mesti tak best kan. Ke takde orang kesah langsung.hewhew

Actually tajuk aku ialah

Title : Documentation Notification System
Stakeholder : Unknown

Now my problem is takde lagi stakeholder. Karang buat stakeholder sendiri baru tahu..haha

So next week dah kena hantar form 2 which is problem statement bagai tu. Esok baru nak pikir. Malam ni nak main farmville sampai puas. Dah lama tak sentuh game ni,but since sentuh je memang takleh tinggal,dok pikir tanaman kita tak petik lagi,lembu kambing kuda tak bagi makan lagi dan macam2 lagi la.

Okay see you soon :)

3 awesome comment's:

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll./ juga catatan atau buku universitas), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Amirah Ali said...

Saya sedang buat survey sebelum pilih course bizcomp di uitm dalam upu. Terima kasih atas segala info:)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Amirah Ali

u r welcome,bizcomp was really a good course ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...