Wednesday, August 3, 2011

My first camera digital



Assalamualaikum

Hari ni aku rasa letih sangat.Tak tau la nape.Nak kata aku kerja buruh memang tak la.Keje dok dalam ekon lagitu..hehe..tapi kepala ni dah pening,hurm 5 hours to come ;)

Okey aku memang sejak kecil lagi dah mengidam camera digital sendiri.Cewah dari kecil tu..tipu je,dari form 2 lagi biler aku tengok member aku twinz kumpul duit dorang beli camera digital sendiri.Family aku ni pon bukan lah senang sangat kan nak camera mintak kat parents terus dapat.Banyak gadget yang aku beli ni guna duit aku.Kalau dari parents pon just topup duit bagi cukup je..hehe..macam laptop dell aku beli gune ptptpn.Henfon sony ni adela mak aku topup sikit..hehe.Orang kata ape kita nak beli pape ni better berdikari kumpul duit sendiri then beli la ape yang ko nak beli,beli apartment ke untuk akan datang..hehe melampau tu ;)

Semalam kakak aku ade gak suggest ushar kat mudah.my cari camera digital.Cari punya cari then terjumpa la camera yang harga dia pon not bad,spesification pon berbaloi la untuk orang yg minat bergambar ni.Tak dapat DSLR pon takpela -,-

ni la yang menarik minat aku

then lepas contact ngan dealer tu dia cakap kalau nak bank in guna maybank.Adoii problem pulak..aku ade cimb ngan bank islam jela.Sayang jugak kalau tak jadi beli.Harga dia murah kot.RM390 dapat free tripod ang memory card 2 gb.Not bad la kan.Harga kat pasaran RM399..hehe beza gak 90 ringgit tu ;)

Then aku decide ingat nak survey dulu kat Ampang Park ni.Kalau harga dia lebih kurang baik aku beli kat sini je..lagi selamat..

Harap dapat beli before raya ni.Takdela dok amek gambar guna henfon sony aku tu je.Gambar tak berapa clear la.Terpaksalah jugak aku batalkan hajat aku yang dulu iaitu beli henfon baru gara-gara nak beli camera ni..hehe

hope hajat aku tercapai la kan.nak doa la sempena bulan ramadhan ni doa cepat makbul..hehe aminn ;)

ok..selamat berbuka ;)







7 awesome comment's:

F12xy C0mpx said...

hehe... ok laa utk basic snapshot.. :)
jadi ke yg nie?

Abe Goreng said...

Hehe.nanti ada la rezki tu.:D

Nafsu Remaja vs PArt Time!

Woofer Storm said...

ada duit lebih belilah dslr k..hehee

kira kekuri said...

haha org skrg kejar2 dslr, kalau aku, asal boleh bergambar acilah...kn kn? hee
selamat berpuasa~

shafiqabdshukor said...

tahniah2..
ok la tu..

Fitrihadi said...

eh boleh caya ke kalau suruh bank in tu?? takut tipu je sebab ada kes yang macam ni sebelum ni.. better awak jumpa dulu dan beli hand by hand je.. jaga-jaga!

D_08 said...

Insyallah.....sempat ni sebelom ghaye....... tapi kene le ikat peghot sekejap selagi tak capei hajat ni...... ganbate cik pika!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...