Thursday, May 5, 2011

Review korean drama SECRET GARDEN



Assalamualaikum


Korang dah solat isyak belum?Kalo dah solat memang korang dah menjadi hambaNya yang bertaqwa ;)
Ehh aku bukan nak berceramah la kat sini just selingan je orang kata ;)


Ekceli pagi tadi aku selamat menghabiskan drama korea secret garden.Sanggup tido lepas subuh aku ni gara-gara nak tau ending die macam mana.Yela selagi tak tau ending mesti kite tertanya-tanya kan.Kang tak pasal2 masuk mimpi kan susah..ehh tak susah la..syok ape..hahaha


ni heroin die..cute kn!!

ni pulak hero die..hensem kot

Hero die hensem tau.Heroin die pon cute.Kire aku bagi rating citer ni 4/5..not bad la.So memang menyesal la korang membuang masa,membazir letrik korang and mengurangkan masa tidor korang demi citer ni..hehe
Kalo tak best jangan baling telor kat aku -,- *kenapa mesti telor?*

Meh aku nak citer sikit sinopsis die mana nak tau korang berminat ke kan.Aku memang suke review citer2 korea yang aku rasa best.Takkan la aku rajin nak mengreview citer yang boring kan.Aku pon memang tak sabar2 nak tekan pangkah kat GOM player tu kalo boring ;)

Citer ni mengisahkan heroin ni kerja sebagai stuntwomen.Hero tu pulak CEO kat syarikat bapak die.So dah nama pon CEO memang agak belagak sikit la.Then satu hari tu diorang berjumpe secara tak sengaja.Tak nak cite diorang jumpe camne.Korang kena tengok sendiri la..hehe
Then one day tu diorang tersesat dalam hutan tu then jumpe sebuah kedai makan yg agak misteri.Diorang dapat sebotol sorang arak pelik.Then masing2 minum tanpa sedar pagi2 tu diorang dapati bahawa diorang dah bertukar badan.Memang masing2 terkejut gile babeng la.

Laki yg dalam badan die ade pompuan tu memang jadi lembut pelik.Ramai gak yg pelik ngan perangai die tu.Macam2 hal la jadi.Yang paling cute bile laki tu ajuk bunyik mesej macam biasa die buat..hahaha cute giler seyh..yang pompuan tapi dalam badan laki tu pon jadi ganas semacam and kuang ajo sikit.Sedangkan pompuan tu before ni sopan je.Sampai housemate die pon bengang ngan die.Diorang akan bertukar menjadi asal tiap2 kali time hujan je.Time hujan balik diorang akan bertukar macam tadi tu balik.

Hero tu memang dah fall in love ngan heroin tu tapi tak nak ngaku biasela ego kan.Tapi suke sangat dok ikut pompuan tu pegi mana.Memang bersungguh2 la.Laki ni kan orang kaya so suke menunjuk baju mahal die tu tapi pompuan tu tak amek kesah langsung pon.

Rupanya ade cerita misteri disebalik masa silam laki tu ngan bapak pompuan tu.Tapi time hujung2 agak bosan sikit sebab ade problem ngan Oska,penyanyi femes and cousin hero tu gak.So kalo bosan korang skip jela kan..haha

Banyak gak scene kiss dalam citer ni.Laki tu la suke sangat kiss pompuan tu.Tapi muke still tak leh blah..haha




time ni pompuan tu pakai dress and so beautiful..


Haa dah banyak sangat kot aku citer karang tak suprise lak kan.So sape yang rasa tertarik menarik kau memang debomb ngan citer ni pandai2 la korang merajinkan mendownload citer ni okeh.

okey nak pegi menternak lemak jap..haha 2 3 hari ni memang selalu lapar ahh..habis diet aku..haha

~okbai~


















4 awesome comment's:

kira kekuri said...

kiss yg fan sangat suka Koppucino Kiss,haha ^__^ comel :DD
Owhh bunyi sms 2,munja washo3x~~terbaik~ :DD skong,mmg x rugi ^^

Syukri Mohtar said...

OST drama ni sangat best...

fromjarn said...

assalam..
bkan cter ni dah lama ke..hehehe
teka je~
tpi yg pling best bgi saya my girl la.. :)

Bui Junaidi said...

bui dh jatuh cinta habis dekat drama ni..hari2 dgr lagu that man nyanyian hyun bin..*_*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...