Friday, March 4, 2011

Boleh caya ke beli online tu??



Assalamualaikum


korang penah beli online tak?bagi yang pernah beli online tu best tak?puas hati tak??
Bagi aku beli online memang best.Betul..tak tipu(aku tak penah tipu korang kan)
Selain dapat menjimatkan tenaga kite bershopping,kite dapat gak cuci mata dengan usha blogshop kat online.Best woo
Aku mula menjinakkan diri ngan beli online ni dalam tahun ni je.Lambat kan aku ni -,-
Bukan ape dulu2 aku tak berapa caya sanga ngan beli online ni.Takut kena tipu ke ape kan,tak ke naya nanti..huhu
But sejak aku aktif ngan dunia blog ni aku jumpe banyak blogshop yang jual baju,bag,lens ngan barang2 lain dengan harga berpatutan.Yang harga postage tu lain citer la kan :)
Tapi setiap orang taste lain2.Ade je yang tak puas hati kalo beli kat online sebab tak dapat pegang sendiri barang yang kite nak tu.Kadang2 nampak model tu pakai dress tu cun je tapi sekali kite pakai macam monster da ~,~


Barang first yang aku beli online ialah kat ayunar.Aku beli inner die.Bagus tau cik ayun ni,die memang layan customer walopon aku kacau die time maghrib sekalipon.Camni la kalo nak maju.Customer is always right kan..hehe


Then aku suke gak cuci mata kat fb yang jual dress.cantik2 siot.Kalo korang tengok mesti tak puas :)
Tapi yang aku peliknye tak ramai yang jual barang laki.Nape eh??Ke laki tak suke bershopping??hehe


Sejak aku biase ngan beli online ni aku selalu gak promote kan kengkawan aku suruh beli online gak.Diorang pon macam kau mula2 dulu.Tak caya sangat.Then lama2 macam caya je aku tengok siap suruh aku bagi link blog lagi tu :)
Boleh jadi promoter tak aku ni?hehe


Now aku still mencari lagi dress vintage for our dinner faculty nanti.Tak jumpe lagi yang berkenan dihati -,-
Ramai yang suggest suruh balik je kl tu,pegi round t.s nanti jumpe la.Tapi aku pikir 2 3 kali nak balik.Pegi balik je dah 60 + tiketnye.Baik aku beli online save budget :)


So sape yang baru2 nak try beli online ni welcome to online shop :)
Sape yang dah taiko beli online aku mintak tolong ajar :) Biasela aku ni baru belajar.Mana nak tau aku salah pilih ke kan..ajar aku okeh :)


~Tata~






dear diary: alah membeli menang memakai :)














6 awesome comment's:

kira kekuri said...

assalam..hehe..kalau aq,baru sekali beli on9,Contact Lens .. :)

hannafauzann said...

kena pandai survey blogshop . kalau feedback from other cust pasal blogshop tu okay, then takde masalah . tapi kalau ada -ve feedback from blogshop/fbshop, lebih baik tayah beli . selalunya yg kuat tipu jual kat fb . so kalau nak beli hati-hati ye :D
andd , on9 shoping bole buat orang ketagih mcm saya XD

Rozana Razali said...

jom singgah blogshop sy.. xde dress, tapi ada accessories.. =P

http://adzrazali-blogshop.blogspot.com/

Taiwan, China, Korea accessories at affordable price! It is worth visiting. :)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag suka gila beli online! Hehe. 1st barang beli rasanya Cardigan. lepas tu TShirt. Lepas tu bags, dress dan lens. Keke.

Tapi kan, vintage dress tak jumpa lagi mana online shop yg jual. Jadi, tak dapat tolong Pika. hehe. Sorry sayam :D

Woofer Storm said...

belikan satu boleh?baju je..eeheee

kira kekuri said...

assalam..Pika Pika! jom join contest!? tag anda d sni ^^
http://ctkiranamaku.blogspot.com/2011/03/contest-gambar-muka-sedih-paling.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...