Tuesday, December 21, 2010

Geram betul bila ada orang macam ni



Dear diaries
Assalamualaikum

Tengah goreng ikan tadi mak aku bukak cerita.Memang lawak mak aku ni :)
Korang jangan cerita kat sape2 tau,haha ni rahsia antara kite berdua..
Mak aku bukak cerita pasal nenek aku yang skang ni tinggal kat umah aku.Mak aku cakapla yang wan aku tepon mak cik aku and mak cik aku tu sibuk dok tanya biler aku nak balik kl.Diorang semua nak datang rumah aku.Bukan mak aku tak suke diorang datang tapi mak aku  tak selesa la,bayangkanlah aku kan nak pindah hujung minggu ni.Diorang pon nak datang hujung minggu ni ngan family diorang,dah tu nak tidor sini pulak.Korang mesti berpengalaman pindah rumah kan?So dengan rumah tak kemas semua,korang selesa ke ade orang lain lagi.Dah la kazen2 aku tu nakal giler nak mati.Ade ke aritu die dok lompat2 atas kusyen aku,mak die wat bodo je bukan nak tegur ke ape.Kang patah kusyen aku tu..dahla baru beli..huhu.Bukan nak belagak ke ape tapi sebagai seorang manusia kite mesti ade perasaan sakit hati kan.Aku kesian ngan mak aku.Die dah banyak sabar ngan semua ni :)
Dengan jaga wan aku,nak lak tanggung sedara aku yang nak datang tu..huhu
Mak aku kata kalau nak datang boleh tapi tolonglah bukan masa terdekat ni sebab mak aku mesti penat nak kemas rumah lagi,dengan penat nak melayan tetamu.Lagi-lagi aku nak masuk u dah ni.Tinggal mak aku sorang2 masak.Kesian dowh :(

Mak aku banyak mengadu ngan aku pasal semua yang mak aku tak puas hati,yela dah aku je anak pompuan yg dah besar skang sebab kakak aku now tinggal kat umah nenek aku kt kl tu.Actually aku memang tak berapa suke ngan sedara belah ayah aku ni.Bukan nak ngata ape tapi diorang ni kadang2 tak paham situasi orang.Tu la aku memang jarang balik kampung sana -,-
Wan aku pulak satu je aku tak suke ngan perangai die.Suke marah2 tibe2 tapi mak aku selalu pesan jaga orang tua ni memang kena banyak bersabar.So aku sentiasa bersabar..hehe
Aku ni jahat kan dok mengungkit semua,huhu tapi ni la salah 1 cara aku nak lepaskan geram ni..so ngan blog jela kan.I'm sorry kalo sape2 yang tak puas hati ngan entri ni -,-

Aku berani tulis kat entri ni sebab aku memang sure diorang takde blog..hehe

pssstt: shhhh jangan bagitau diorang eh..haha




2 awesome comment's:

Fxysche Nas said...

explain kt dorg tu wak...
kate sebok ckit nk kemas brg utk pindah.
hrp2 dorg fhm la..
tp kalau naaaaak juga dtg tu..hmm..xtaw nk ckp pe..
huhu

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Fxysche Nas

huhu..xbrani ahh takot diorg terasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...