Saturday, November 27, 2010

Telur..telur..telur

Assalamualaikum..selamat petang sume.Korang dah lunch belum?Kalau belum jangan nak hulur pinggan kosong kat blog aku ni.Pegila hulur kat rice cooker kat umah korang tu -,-
Kalau yang terlebih rajin tu pegi mintak nasik kat kedai makan yang berdekatan dengan anda..hehe

Ada ape dengan tajuk aku hari ni?? TELUR??
Haa jangan pikir kuning okeh.Aku nak bagitau cite sedih aku harini.Tadi menu lunch aku telur goreng,telur sambal+kentang+ikan bilis,and sup telur.Sampai muka aku pon dah jadi telur.Semua ni gara-gara ayam ikan mati kebuluran kat pasar sebab tuan die save kasi dedak..haha takdela mengarut je tu baca boleh caya jangan =,=

Ekceli adik2 aku yang laki tu terlebih rajin pulak pegi tolong member diorang kat kenduri kawen.Ayah aku pulak tak larat nak pegi pasar.Lauk dalam peti ais pon takde,tapi aku tak berputus asa untuk memastikan dapur rumah aku berasap jugak hari ni..hehe
So,mak aku bagi idea suruh masak lauk berasaskan TELUR..First sekali aku masak sambal kentang + telur + ikan bilis.Nasib ade sambal semalam yang tak habis so aku campur je.Tak yah sedih2 kena potong bawang..hihi

Sementara nak tunggu sambal tu masak aku rendam su'un(betul ke aku eja ni??).
Ingat nak masak sup su'un ngan telur + carrot sikit.Pas bahan2 tu dah siap aku tumis lak bawang(haha,kene potong bawang jugakla) pastu baru masukkan barang2 lain.

Dah siap2 sume masak 2 lauk tu tibe2 rasa macam makanan orang susah je..Haa nak tambah telur dadar la nampak western sikit..miahaha takde kaitan langsung pon :D
Aku senyap2 letak lada sikit kat dalam telur tu nak bagi nampak sedap..tak tau la rasanya camne sebab aku pon tak makan lagi telur tu..

Okeh set lunch telur dah siap!!
Mak aku suruh pulak antar kat depan.Rasa macam waiter pulak kejap -,-
Takpe dapat pahala banyak kan tolong mak..hehe..Time hantar makanan kat depan mak aku sempat perli ' Haa,kalau bangun pagi-pagi masak macam ni kan bagus..' Amek ko syafiqah..terkena sekali.Mana taknye bangun pagi pukul 12p.m..Kena reject ngan mak mentua baru tau!!

Tapi aku jadi gini time cuti sem jer..haha
Orang kata qada' tidor puas2 sebab tak cukup tidor kat u(betul ker??rasa macam terlebih tidor je kat u -,-)

Baru je lepas call member aku tadi sebab besday bonus die.Besday die arini..

Nak nyanyi sikit  



hepy besday to u,hepy besday to u,hepy besday to kinah,hepy besday to u (versi tak islamik)





Allah selamatkan kamoo,Allah selamatkan kamoo,Allah selamatkan kinah,Allah selamatkan kamoo (versi islamik)
























6 awesome comment's:

omar said...

lain macam ja gmabar hadiah tu pikah...
hehehe...

Anonymous said...

p'carrr !!!!
thanx a lot dear !
teharu gle ak doe...
btw,ak suke sgt..
thanx !!

KimiCnoL said...

banyak nye lauk telur..nseb baek ada telur,bersap jugak dapur..hehe
JOM BACE ENTRY BARU
"1.Blogger Kene Rajin Menulis??"

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@omar

opss. xprsn pon gambanye..miahaha
alamak..cmne nih??

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Anonymous

welcome
weh sori ahh pmblut hdiah tu gmba 18 sx..haha
xprsn doe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@KimiCnoL

hehe..tw xpe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...