Tuesday, September 27, 2011

Dapatkan Xperia Ray dipasaran Malaysia sekarang


Assalamualaikum

Siapa kat sini peminat setia Sony Ericsson??Give me five yeah..hehe
Aku ni memang peminatsetia henfon s.e ni.Korang cakap lah pape pasal negative s.e ni tapi aku tetap dengan pendirian aku s.e memang terbaik daripada mana2 brand kat luar sana.Bagi aku s.e ni sesuai dengan citarasa muda-mudi sekarang ni..hehe

Baru-baru ni dengan berkat kesabaran aku dan mengumpul duit akhirnya aku dapat memiliki sebuah henfon model sudah tentunya sony ericsson w8.Aku sangat berpuas hati dengan henfon ni tapi yang sedihnye model ni guna android 2.1.Segala application or games yang kita download dari android akan masuk ke internal memory yang ciput je memory nye.156 mb jer.Kalau versi 2.3 barulah akan masuk ke memory card sd kita.Tapi apakan daya kalau 2.3 ni mahal sikit contohnya macam xperia ray..hehe yang mahal jugak aku nak tu..grrr

ni lah henfon terbaru aku..tak rugi beli tau..

Sony ericsson dah launched kan model terbaru xperia iaitu Xperia Ray,seriously first time aku tengok terus terpikat tu...aku tau tu semua hanyalah nafsu semata-mata.Takpe dah ade w8 pon okey ape..
Specification xperia ray ni pon sangat lah best sebab first guna android 2.3..then ade secondary camera means that boleh guna camera depan la sebagai pengganti cermin (girls mesti suke ni..hehe)

Xperia ray ni pon dah masuk di pasaran malaysia.So sape2 yang rasa dah gatal tangan nak berhenfon baru cepat2 lahrembat henfon ni di kedai telefon yang berdekatan..hehe



Jom kita usha ape yang menariknya tentang Xperia Ray ni..

•1 Ghz Processor


•Operating system: Google™ Android 2.3 (Gingerbread)

•Scratch-resistant 3.3-inch screen (854 x 480 pixels) with Bravia Engine

•Sony Ericsson Timescape UI

•Internal phone storage: Up to 300MB free

•RAM: 512MB

•Memory card slot: microSD up to 32GB (4GB card included)

•GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900

•8.1 Mega Pixel camerawith 16x digital zoom

•Front-facing camera

•Size: 111 x 53 x 9.4mm

•USB High speed 2.0 support

•USB mass storage

•Wi-Fi, Wi-Fi Hotspot functionality, Wisepilot turn-by-turn navigation

•Colours: Black, Gold, White, Pink

•Weight: 100 grams

•1500mAh battery

•LiveSound and LiveDock


Harga dia sekarang ni kat malaysia around RM 1299.Takdela mahal sangat kan berbanding samsung galaxy s2..hehe

Sape yang dah beli henfon ni share la sikit..berbaloi ke tak??hehe



20 awesome comment's:

iz said...

Battery w8 tu tahan dak??
BeraPa lama biasenya tahan.. Hehe

Woofer Storm said...

rsanya lagi suka iphone kot dari S.E,tapi tak mampu nak beli...hohohohoho

ctk said...

hahaha...cmne kamo boley thu neh...eh..diam2 k...hanya 3 org je thu ida ade blog..malu r.....hahahaha

Myza Sam said...

wah lawa juga , tapi . . harga melantun juga :D

Miza LafvaLiSz said...

ouhh..xperia ray...i loike sgt1000x..

Arai Lekir said...

kalau 3rd hand berape boleh dapat agak-agak ?

Heidi Shafiq said...

peh.. nmpk cambest.. :D

Az @ Que said...

i like samsung galxy s2 gak..;) siyes...

dill said...

saye baru beli. sangat cool!

dill.

puanbee said...

muzik dan gambar se berkualiti tp akk tetap kena pakai nokia senang nk campak2

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@iz

kalo stand by je 3 hari boleh thn..kalo always msg,call,n dgr lagu sehari boleh habis

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Woofer Storm


hehe..suke iphone yer :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@ctk

sy kan spy..haha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Myza Sam

tu la..harga pon lawa kan :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Miza LafvaLiSz

dah ade satu ker..hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Arai Lekir

3rd hand??haha first time dengar ni

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Heidi Shafiq

belum cuba belum tahu kan

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@Az @ Que

samsung s2 mmg femes skrg ni..xmampu la nk beli

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@dill

wahh bestnye!

♥NuR SyAFiQah♥ said...

@puanbee

hehe nokia meme tahan lasak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...